?>

Arınç'tan Peker çağrısı: Kim varsa adalete teslim edilmeli!

AKP kurucularından olan Bülent Arınç, organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in AKP'de ve Saray'da gerçekleştiğini öne sürdüğü yolsuzluk iddiaları hakkında açıklama yaptı.

Siyaset - 3 yıl önce

AKP kurucularından olan Bülent Arınç, organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in AKP'de ve Saray'da gerçekleştiğini öne sürdüğü yolsuzluk iddiaları hakkında açıklama yaptı.

Sedat Peker'in "yolsuzluk ağı" iddialarında AKP'li Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu ve AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın danışmanı Serkan Taranoğlu isimleri de yer almıştı. 

BÜLENT ARINÇ'TAN AKP'YE ÇAĞRI 

Bülent Arınç'ın açıklamasının satır başları şöyle oldu:

2002’de göreve geldiğimizde en önemli önceliklerimizden biri “Temiz Toplum” idi. Bunun için de süratle TBMM’de Yolsuzlukları Araştırma Komisyonu kurduk ve çok sayıda suç örgütünün adaletin önüne çıkmasını sağladık.  Keza yetkili olduğumuz kurumlarda da her iddianın arkasını araştırdık, hiçbir hususu göz ardı etmedik. Son dönemlerde yolsuzluk, usulsüzlük ve organize suç örgütleri hakkında yapılan ifşaatlar ve ardından yaşanan gelişmeler kamu vicdanını ciddi bir şekilde örselemekte,

AK Parti ve Sayın Cumhurbaşkanımız üzerinde de menfi bir algı oluşmasına neden olmaktadır. AK Parti bu değildir! AK Parti, organize suç örgütlerine, nüfuz tüccarlarına ve illegal çıkar odaklarına karşı her daim kamu vicdanının bekçisi olmayı kendine görev edinmiştir.

Bugün de yapılması gereken nettir. Kapsamlı bir hukukî süreç başlatılmalı ve iktidarı kendilerine zırh edinerek yasadışı işlere tevessül eden her kim var ise adalete teslim edilmelidir.

Adalet teşkilatımızın bu hususlarda üzerine düşen görevleri yerine getirmesi temennisi ile yeni adlî yılın hayırlı olmasını diliyor, tüm yargı mensuplarına görevlerinde başarılar diliyorum.

NE OLMUŞTU?

AKP Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu, evlendiği Prof. Dr. Ünsal Ban'a boşanma davası açmış, Prof. Ban, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, Taşkesenlioğlu'nun kendisinden 50 milyon manevi, 20 milyon maddi tazminat istediğini öne sürmüştü. Daha sonra organize suç örgütü lideri  Sedat Peker, eski SPK Başkanı Ali Fuat Taşkesenlioğlu’nun, kendisine bir sorun nedeniyle başvuran Marka Yatırım Holding’in sahibi Mine Tozlu Sineren’i, kardeşi olan AKP Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu’na yönlendirdiğini iddia etmişti. 

Sedat Peker, rüşvet-yolsuzluk ağında Cumhurbaşkanı Danışmanı Serkan Taranoğlu, eski başkanı Ali Fuat Taşkesenlioğlu, AKP Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu ve eşi Ünsal Ban’ın olduğunu duyurmuştu.

Marka Yatırım Holding AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Mine Tozlu Sineren sosyal medya hesabından yazılı bir açıklama yaparak "Kamu gündeminde olan rüşvet zincirine dâhil olmadığım için, hakkımdaki iddialarla ilgili savunmam dahi alınmaksızın, SPK tarafından verilen cezaların muhatabıyım" ifadelerini kullanmıştı.

Haftanın Öne Çıkanları

Skandal Gülşen paylaşımı: Katli vaciptir!

2022-08-26 11:39 - Gündem

Sedat Peker: Planınız tutmadı, Gayretullah’a yenileceksiniz!

2022-08-26 18:24 - Gündem

AKP'li Taşkesenoğlu'nun FETÖ paylaşımı ortaya çıktı!

2022-08-27 22:24 - Gündem

Sedat Peker: Lan deli nevzat mitoloji denen şeyi bilir misin?

2022-08-30 22:37 - Gündem

İsmail Küçükkaya'nın Halk TV'de sunacağı program belli oldu

2022-08-30 19:27 - Magazin

Sondakika: Gülşen tutuklandı...

2022-08-25 20:44 - Gündem

Sedat Peker büyük rüşvet ağının belgelerini paylaştı...

2022-08-27 13:02 - Gündem

Karakolu basıp, polis döven AKP'li tutuklandı!

2022-08-31 18:45 - Gündem

Melih Gökçek'le tanıştı, köşeyi döndü!

2022-08-27 11:11 - Gündem

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 100. yılı kutlu olsun...

2022-08-30 01:11 - Gündem

İlgili Haberler

Özgür Özel: Yusuf Tekin’i Yüce Divan'a göndereceğiz

22:30 - Siyaset

CHP’li Meriç: Depremzedenin evine de zeytinine de göz dikmeyin!

20:25 - Siyaset

Müsavat Dervişoğlu: Türkiye, ne kadar hukuk devletiyse ancak o kadar terörsüzdür

18:27 - Siyaset

Özgür Özel: Kâbusunuz olur rüyanıza girerim!

18:00 - Siyaset

Ekrem İmamoğlu: Sandıkta beşinci kez yeneceğim için tehdidim!

15:19 - Siyaset

Günün Manşetleri

'Geri zekalıya anlatır gibi anlatıyoruz' diyen Bakan Tekin, Bilgi İşlem Müdürünü görevden aldı!

17:35 - Eğitim

Hilal Kaplan, TRT’den 1 milyon TL’ye yakın huzur hakkı almış.

17:27 - Gündem

Cübbeli, Egemen Bağış'ı yerin dibine soktu

10:52 - Gündem

Bankalar artık emekli maaşına bloke koyabilecek!

08:35 - Ekonomi

"Yeliz" bu kez de İlber Ortaylı'yı hedef aldı!

07:48 - Gündem