?>

Ankara'da gözaltına alınan öğrencilerden 4'ü tutuklandı

Savcılık ifadesi tamamlanan 26 öğrenciden 15’i serbest bırakıldı. 8 öğrenci tutuklama, 3 öğrenci ise ev hapsi istemiyle hâkimliğe sevk edildi. 4 öğrenci tutuklanırken, kalanlar adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Gündem - 1 yıl önce

Ankara'da 25 Nisan Cuma günü tutuklu öğrencilerin ve siyasetçilerin serbest bırakılması amacıyla yürüyüş yapmak isteyen üniversite öğrencilerine polis müdahale etmiş yaşanan olaylarda 26 kişi gözaltına alınmıştı. Savcılık ifadesi tamamlanan 26 öğrenciden 15’i serbest bırakıldı. 8 öğrenci tutuklama, 3 öğrenci ise ev hapsi istemiyle hâkimliğe sevk edildi. 4 öğrenci tutuklanırken, kalanlar adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Hacettepe Üniversitesi, Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ), Bilkent Üniversitesi, Ankara Üniversitesi, Gazi Üniversitesi ve TED Üniversitesi öğrencileri tarafından, “Gençlik Ayakta, Geleceği İçin Yürüyor!” sloganıyla 25 Nisan'da gerçekleştirilen yürüyüşte gözaltına alınan öğrencilerden 26 öğrenciden 8'i tutuklama, 3'ü ise ev hapsi talebiyle hakimliğe sevk edildi. Gözaltına alınan diğer öğrenciler ise serbest bırakıldı. Hakimliğe sevk edilen öğrencilerden 4'ü tutuklanırken, kalanlar adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Ankara Kızılay'da Konur Sokakta “Geleceğimiz için yürüyoruz” çağrısıyla bir araya gelen üniversiteli gençlerin yürüyüşüne polis müdahale etmişti. Haber takibi yapan BirGün muhabiri Havva Gümüşkaya dahil 31 kişi gözaltına alınmıtı. Aralarında Gümüşkaya'nın da olduğu gazeteciler ve avukatların da yer aldığı 4 kişi serbest bırakılırken 26 kişi hakkında mevcutlu gözaltı kararı verilmişti.

TUTUKLAMAYA SEVK GEREKÇESİ: HER GÜN EYLEM

Çağdaş Hukukçular Derneği, X hesabından tutuklama sevk yazısını paylaştı. Paylaşımda "Tutuklama sevk gerekçesine göre; her gün eylem yapılması kamu düzenini bozmakta, suç işlenmesini teşvik etmekteymiş!" denildi.

Haftanın Öne Çıkanları

Bakan Güler'in 'Şehit' açıklamasına tepki yağdı!

2025-04-24 13:01 - Gündem

Doğu Perinçek: Öcalan Önder’e 'ABD-İsrail sizi öldürür' demiş!

2025-04-25 11:45 - Siyaset

İmamoğlu suç duyurusunda bulundu: Yeter artık!

2025-04-24 13:51 - Siyaset

'Sarı altın' olarak biliniyor, 50 TL'den satılıyor: Mersinde hasadı başladı!

2025-04-27 00:00 - Tarım

Özgür Özel, barikatları yıkarak yürüme talimatı verdi!

2025-04-23 17:29 - Gündem

Hasadı sona eriyor: Kent genelinde 1 milyon 200 bin ton rekolte elde edildi....

2025-04-26 00:00 - Tarım

Özgür Özel: Herkesi 23 Nisan'dan 19 Mayıs'a kadar bu şanlı bayrağı asmaya davet ediyorum

2025-04-22 14:33 - Siyaset

Cem Küçük'ten canlı yayında itiraf gibi sözler: Savcının gönderdiği yazılarda var bu...

2025-04-27 02:09 - Gündem

Son Dakika... Öcalan İmralı'da gazetecilerle görüşmek istemiş!

2025-04-24 10:38 - Gündem

Son Dakika... Murat Ongun'un 2 avukatı serbest bırakıldı

2025-04-24 20:39 - Gündem

İlgili Haberler

Türkiye Belediyeler Birliği'nde yeni başkan Vahap Seçer oldu

16:29 - Gündem

Erdoğan 'doğurganlık hızının' düşmesinden yakındı!

16:21 - Gündem

Aykut Erdoğdu'nun eşi Tuba Torun Erdoğdu hakkında inceleme başlatıldı

15:37 - Gündem

Cem Küçük'ten itiraf: Abdulkadir Selvi’ye söylüyorlardı, o da yazıyordu...

12:00 - Gündem

Türkiye Belediyeler Birliği seçiminde İmamoğlu'nun mektubu okunurken ortalık karıştı!

12:22 - Gündem

Günün Manşetleri

Türkiye Belediyeler Birliği'nde yeni başkan Vahap Seçer oldu

16:29 - Gündem

Aykut Erdoğdu'nun eşi Tuba Torun Erdoğdu hakkında inceleme başlatıldı

15:37 - Gündem

Türkiye Belediyeler Birliği seçiminde İmamoğlu'nun mektubu okunurken ortalık karıştı!

12:22 - Gündem

Cem Küçük'ten itiraf: Abdulkadir Selvi’ye söylüyorlardı, o da yazıyordu...

12:00 - Gündem

1 Mayıs'ta yurttaşlara biber gazlı, TOMA'lı müdahale ve gözaltı...

16:15 - Gündem