?>

Ankara'da 'cinsel saldırı' dava: Sanık doktor yurtdışı yasağının kaldırılmasını isted

Ankara'nın Polatlı ilçesinde özel hastanede görev yapan Dr. S.F.H., tıbbi sekreteri S.Y.'ye cinsel saldırıda bulunduğu suçlamasıyla tutuksuz yargılandığı davada, yurtdışında doktorluk yapacağını belirterek, adli kontrolünün kaldırılmasını talep etti. Mahkeme adli kontrol

Asayiş - 1 yıl önce

Ankara Polatlı'da özel hastanede tıbbi sekreter olarak görev yapan S.Y., Kulak Burun Boğaz Uzmanı Dr. S.F.H.'nin kendisine sözlü ve fiziksel cinsel saldırıda bulunduğu iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

Savcılık soruşturması kapsamında gözaltına alınan doktor S.F.H., tutuklanması talebiyle sevk edildiği nöbetçi hakimlik tarafından adli kontrolle serbest bırakıldı.

Soruşturma sonunda S.F.H. hakkında 'Sarkıntılık yapmak suretiyle cinsel saldırı' suçundan 5 yıla kadar hapis talebiyle iddianame hazırlanarak, dava açıldı.

İddianamede Dr. S.F.H.'nin poliklinik odasında hasta bulunmadığı sırada tıbbi sekreteri S.Y.'nin önce yanağından öptüğü, sonra sarılıp dokunduğu belirtildi.

"MÜVEKKİLİM YURTDIŞINDA ÇALIŞACAK"

Hakkında yurtdışına çıkış yasağı adli kontrol tedbiri bulunan sanığın Polatlı Asliye Ceza Mahkemesi'nde tutuksuz yargılanmasına başlandı.

Duruşmada sanık doktor ve mağdur sekreter ile taraf avukatları hazır bulundu. Sanık doktor S.F.H, savunmasında, suçlamayı kabul etmeyerek, tıbbi sekreterin işini düzgün yapamadığını, bu nedenle kendisini azarlamasından kaynaklı iftirada bulunduğunu ileri sürdü.

Sanık avukatı da müştekiye neden o anda tepki göstermediğini sordu. Sanık avukatı, müvekkilinin yurtdışında doktorluk yapacağını belirterek, hakkındaki adli kontrol tedbirinin kaldırılmasını talep etti. Müşteki S.Y. ise şikayetçi olduğunu söyledi.

Mahkeme heyeti, sanığın yurt dışına çıkış yasağı adli kontrolünün devamına karar vererek, duruşmayı eksikliklerin tamamlanması için erteledi.

'HAYRETLER İÇERİSİNDE KALDIK'

S.Y.'nin avukatı, doktorun yurtdışında çalışma talebine tepki göstererek, "Sanığın avukatının savunmalarında ve son taleplerinde doktorun yurtdışında doktorluk yapacağı, bu yüzden adli kontrol kararının kaldırılması gerektiği gibi söylemler yer alıyordu; biz tabii şok içerisinde kaldık. Böylesine ciddi bir suçla karşı karşıya kalan bir doktor, bütün tanık ifadeleri ve müvekkilin beyanlarına rağmen nasıl olur da yurt dışına gidip doktorluk yapacak, 'adli kontrolü kaldıralım' gibi bir beyanla bizim karşımıza çıkabilirler? Hayretler içerisinde kaldık açıkçası. Müvekkilin psikolojisi çok kötü, haklı nedenle iş akdini de feshetti. Kendisi o hastanede bir daha asla çalışmak istemediğini, hatta Polatlı ilçesinde dahi yaşamak istemediğini belirtti. Çok vahim bir durumdayız. Şahsın doktor olmasından kaynaklı, nüfuzunu kötüye kullanarak emri altında çalışan genç bir kıza iradesi dışında cinsel amaçla yaklaşması ve bu eylemlerde bulunması asla kabul edilebilir bir şey değil. Biz bu konuda yüce Türk adaletine güveniyoruz ve sanığın en ağır cezayı alması için elimizden geleni sonuna kadar yapacağız" dedi.

Haftanın Öne Çıkanları

CHP'den Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'ne siyah çelenk

2025-03-13 18:19 - Siyaset

Dilek İmamoğlu: Ekrem İmamoğlu millete emanettir...

2025-03-19 23:25 - Gündem

Uruguay ve Brezilya maçları öncesi... Arjantin'den flaş Lionel Messi kararı!

2025-03-17 00:00 - Spor

Tanju Özcan'dan sine-i millet çağrısı

2025-03-19 17:00 - Siyaset

Erdoğan, 92 yaşındaki vatandaşa elini öptürdü!

2025-03-13 19:56 - Gündem

İmamoğlu'ndan Erdoğan'a: Millet seni evine yollayacak!

2025-03-13 19:22 - Siyaset

Saraçhane'ye nasıl gidilir? Saraçhane nerede? Saraçhane hangi metro durağında?

2025-03-19 00:09 - Gündem

Doğu Perinçek, Öcalan’a gönderdiği mektubu yayımladı

2025-03-18 08:09 - Siyaset

Mehmet Muhittin Palazoğlu kimdir? İş insanı Mehmet Muhittin Palazoğlu neden gözaltına alındı?

2025-03-19 00:08 - Biyoğrafi

Acı haber: Oyuncu Şinasi Yurtsever yaşamını yitirdi!

2025-03-13 19:13 - Magazin

İlgili Haberler

Kurtlar Vadisi Pusu dizisine FETÖ soruşturması

14:19 - Asayiş

Üsküdar Belediyesi'ne operasyon: Başkan Yardımcıları gözaltına alındı!

08:25 - Asayiş

İBB'ye bir operasyon daha: Birçok isme gözaltı kararı...

08:17 - Asayiş

Bolu Belediyesi'ne yeni operasyon: Tanju Özcan dahil 7 ilde 23 kişiye gözaltı kararı

10:10 - Asayiş

Gazeteci Kemal Öztürk için gözaltı kararı

17:00 - Asayiş

Günün Manşetleri

Hakim ve savcı atamalarında yeni dönem

06:18 - Gündem

Motorin fiyatlarına bir zam daha: 100 TL'yi aştı!

06:14 - Ekonomi

CHP Kurultay Davası ertelendi

16:54 - Gündem

Nasuh Mahruki hakkında tahliye kararı!

16:36 - Gündem

Kurtlar Vadisi Pusu dizisine FETÖ soruşturması

14:19 - Asayiş