?>

Altın Koza’da ulusal yarışma heyecanı başladı

Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali’nde, önceki gün, ulusal uzun metraj film yarışmasında yer alan Vuslat Saraçoğlu’nun yönettiği “Bildiğin Gibi Değil” ve Orhan İnce’nin yönettiği “Umut” (Hêvî) filmlerinin ekip katılımlı özel gösterimleri yapıldı.

Kültür & Sanat - 1 yıl önce

Bu yıl 31’incisi yapılan Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali’nde, önceki gün, ulusal uzun metraj film yarışmasında yer alan Vuslat Saraçoğlu’nun yönettiği “Bildiğin Gibi Değil” ve Orhan İnce’nin yönettiği “Umut” (Hêvî) filmlerinin ekip katılımlı özel gösterimleri yapıldı. Festivalin bu yılki yaşam boyu başarı ödülünün sahibi de olan usta yönetmen Jerzy Skolimowski, son filmi “AI”nin (EO, 2022) gösterimine filmin hem senaristi hem de yapımcısı olan Ewa Piaskowska ile birlikte katıldı. Festivalde aynı gün ayrıca, Yaşar Kemal’in “Ortadirek” romanı ve “Kapı” şiirinden derlenerek hazırlanan ve Nazan Kesal ile İsmail Timuçin’in rol aldığı okuma tiyatrosu “Her Tepeden Bir Gün Doğar” seyirciyle buluşurken, Yılmaz Güney’in 40 ölüm yıldönümüne özel düzenlenen ve Tahir Yüksel’in arşivinden derlenen “Endişesiz Bir Ülke, Endişesiz Bir Dünya İçin” başlıklı serginin açılışı Çırçır Fabrikası Sergi Salonu’nda yapıldı. Dün ise ulusal uzun metraj film yarışmasında yer alan Doğuş Algün’ün yönettiği “Ölü Mevsim”, Erkan Tahhuşoğlu’nun yönettiği “Döngü” ve Türker Süer’in yönettiği “Gecenin Kıyısı” filmlerinin, ekip katılımlı özel gösterimleri yapıldı.

FESTİVALDE BUGÜN

12.00 Burak Çevik’in ulusal uzun metraj film yarışmasında gösterilecek ve Türkiye prömiyerini yapacak filmi “Hiçbir Şey Yerinde Değil”, PGM’de.

14.30 Murat Fıratoğlu’nun ulusal uzun metraj film yarışmasında gösterilecek ve Türkiye prömiyerini yapacak filmi “Hemme’nin Öldüğü Günlerden Biri”, PGM’de.

17.30 Zeynep Köprülü’nün ulusal uzun metraj film yarışmasında gösterilecek ve dünya prömiyerini yapacak filmi “Su Yüzü”, PGM’de.

Haftanın Öne Çıkanları

BDDK müdürünün düğününde bankalardan takı yağdı: Süleyman Soylu ve MHP'den gövde gösterisi!

2024-09-25 09:09 - Gündem

Mehmet Dinç, adaylığını açıkladı, çağrı yaptı!

2024-09-23 07:43 - Yerel

Başkan Yılmaz'dan, polislere konut müjdesi

2024-09-22 15:17 - Yerel

26 suç kaydı vardı, polisi şehit etti... Şeyda Yılmaz'ın katili tutuklandı

2024-09-23 19:39 - Gündem

Miray'ı ezerek ölümüne neden olmuştu... Öğretmenden savunma: Aracın sensörleri uyarı vermedi

2024-09-24 22:08 - Asayiş

Eyüpspor'dan Tayfur Bingöl açıklaması: 'Penaltı pozisyonu...'

2024-09-23 10:09 - Spor

İntihar eden fenomen Kübra Aykut'un 'veda mektubu' ortaya çıktı

2024-09-24 10:39 - Gündem

Hiranur Vakfı'nda 6 yaşındaki H.K.G.'ye cinsel istismar davasında karar

2024-09-23 12:39 - Gündem

"Vicdan azabı çekiyorum, her şeyi anlatacağım" dedi ve konuştu

2024-09-21 11:02 - Gündem

Skandalı görüntülerle ifşa etti: ‘TMO çuval çuval buğdayı toprağa gömdü’

2024-09-19 21:38 - Gündem

İlgili Haberler

Neslihan , ABD’de hazırladığı “Vefa” albümüyle geri döndü!

00:00 - Kültür & Sanat

Dülük Antik Kenti'nde özel etkinlik

00:04 - Kültür & Sanat

Gaziantep'te Türk Dünyası Piyanistleri Buluşması

00:00 - Kültür & Sanat

Şehitkamil'de Cumhuriyet Bayramı coşkusu

00:00 - Kültür & Sanat

“Gazale Uzun Gece” oyununun prömiyeri yapıldı

00:00 - Kültür & Sanat

Günün Manşetleri

CHP'li Deniz Yavuzyılmaz: Bu yapılan soygundur!

11:37 - Siyaset

Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer cezaevindeki odasında ölü bulundu!

14:01 - Asayiş

İBB veri sızıntısı soruşturmasında 4 kişi tutuklandı!

09:58 - Gündem

Sağlık Bakanlığı'ndan Gaziantep’e 16 yeni ambulans

00:05 - Sağlık

AMATEM’le Bahar Projesi hayata geçiyor

00:01 - Yerel