?>

Ali Erbaş: Korkumuzdan yeni araba alamıyoruz!

Ali Erbaş, tepkiler nedeniyle halen eski başkan Mehmet Görmez'in makam aracını kullandığını belirterek "Korkumuzdan yeni araba alamıyoruz" dedi.

Gündem - 4 yıl önce

 

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, tepkiler nedeniyle halen eski başkan Mehmet Görmez'in makam aracını kullandığını belirterek "Korkumuzdan yeni araba alamıyoruz" dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, kendisinin “Zengin için cennetin bir kapısı açılırsa, yoksulun bin kapısı açılır” dediği iddiası üzerinden “Ali Erbaş dalga mı geçiyorsun? Senin bindiğin araba kaç lira? İsraf diyorsun, Diyanet İşleri Başkanı olarak senin 500 tane salonun var. Müftülerle toplantı yapıyorsun 5 yıldızlı, 7 yıldızlı otellerde. Yazık günah” tepkisini gösteren eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yaşar Okuyan'a yanıt verdi.

Erbaş, Zanka TV'ye gönderdiği mesajında   Okuyan'ın paylaştığı sözün kendisine ait olmadığını belirterek "Büyük ihtimalle FETÖ olabilir. Mahkeme konuyu takip ediyor. Benim böyle bir ne yazım ne konuşmam var. Böyle bir söz İslam’a aykırı" dedi.

'GÖRMEZ'İN ARABASINA BİNİYORUM'

Erbaş, kullandığı araba konusunda da şunları söyledi:

"Araba konusunu da belirteyim. 6 sene önce Diyanet’e yeni bir araba verilmişti. Mehmet Görmez Hoca Başkan iken. Hocayı çok rahatsız ettikleri için çok üzüldü ve cumhurbaşkanlığına geri gönderdi. Eski arabaya binmeye devam etti. O arabaya şu anda ben biniyorum. 11 yaşında. Geçenlerde bozuldu yolda kaldık, koruma arabasına geçmek zorunda kaldım. Korkumuza yeni araba alamıyoruz. Türkiye’de bir Diyanet İşleri Başkanı var. Siz bakanlık yaptınız, kimlerin hangi arabalara bindiğini çok iyi bilirsiniz kıymetli bakanım."

'İMAMLARIMIZIN GÜNCELLENMEYE İHTİYACI VAR'

Diyanet İşleri Başkanı, teşkilatın etkinlikleri için kullanılan salonlarla ilgili olarak "Salon konusuna gelince bizim 500 değil, Kocatepe Camii’nin altında 40 sene önce yapılan bir salonumuz var. Bir de Başkanlıkta küçük bir salonumuz var. Zaman zaman sezon dışı zamanlarda bazı otellerin kapalı olduğu zamanlarda devletin verdiği harcırah karşılığında hizmet içi eğitimler yapıyoruz tüm kurumlar gibi. Otel sahibinin de zararına olsa da hiç olmazsa çalışan personelini tutmuş oluyor. Kışın işlerine son vermemiş oluyor. İmamlarımızın bilgilerini yenilemeye, kendilerini güncellemeye ihtiyaçları var. Zor şartlarda bunu yapıyoruz" diye konuştu.

 !#**h34996**#! 

Haftanın Öne Çıkanları

Özal'ın 1989 yılındaki sözleri gündem oldu!

2021-12-21 20:50 - Gündem

Bakan Nebati: Ekonomi gözlerdeki ışıltıdır...

2021-12-22 09:40 - Gündem

GGC Başkanı Ay’ın sopayla dayak görüntüleri çıktı!

2021-12-22 14:05 - Gündem

Sarıkaya tokat attı, Şahin tepki göstermedi!

2021-12-19 17:17 - Gündem

Erdoğan: Naslar neyi gerektiriyorsa onu yapacağım!

2021-12-20 00:00 - Siyaset

Yeşilada, doların yükseleceği tarihi açıkladı!

2021-12-24 08:36 - Ekonomi

Fatma Şahin'den 'Tokat' açıklaması...

2021-12-19 19:37 - Gündem

Arap turistler Türk Lirası'yla böyle dalga geçti!

2021-12-19 23:16 - Gündem

Yeşilada: 4 Ocak'ta dananın kuyruğu kopar!

2021-12-26 08:57 - Ekonomi

İsmailağa Cemaati'nden, Erdoğan'a faiz çıkışı...

2021-12-25 23:39 - Gündem

İlgili Haberler

Özgür Özel hakkında bir soruşturma daha başlatıldı!

21:16 - Gündem

İçişleri Bakanı Çiftçi'den 'Mansur Yavaş' açıklaması

19:10 - Gündem

Tutuklu gazeteciler için Kadıköy'de polis ablukası altında eylem

18:49 - Gündem

Yandaşlar 'soruşturma' dedi, ABB'den 'Mansur Yavaş' açıklaması geldi

20:25 - Gündem

AKP'li Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu partisinden istifa etti

20:23 - Gündem

Günün Manşetleri

Özgür Özel: Suçüstü yakaladık, AKP'ye katılacak!

19:14 - Siyaset

Tutuklu gazeteciler için Kadıköy'de polis ablukası altında eylem

18:49 - Gündem

Yandaşlar 'soruşturma' dedi, ABB'den 'Mansur Yavaş' açıklaması geldi

20:25 - Gündem

AKP'li Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu partisinden istifa etti

20:23 - Gündem

MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter istifa etti!

07:10 - Siyaset