?>

'Ali Babacan, ayrılığı Erdoğan'a dosyayla iletti'

AK Parti'den ayrılarak Abdullah Gül önderliğinde yeni parti kurması beklenen Ali Babacan'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptığı görüşmeyle ilgili yeni bir iddia ortaya atıldı.

Siyaset -

AK Parti'den ayrılarak Abdullah Gül önderliğinde yeni parti kurması beklenen Ali Babacan'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptığı görüşmeyle ilgili yeni bir iddia ortaya atıldı.

Buna göre, Babacan, kabinede görev yaptığı dönemden bugüne kadar yaşanan sorunları ve partinin halktan kopuş nedenlerini içeren görüşlerini içeren bir dosyayı Erdoğan'a sundu.

İstanbul seçimi sonrası AK Parti’yle ilgili ‘ayrılık’ ve ‘yeni parti’ kulisleri artıyor. Eski Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ın 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün desteğiyle yeni parti kurma çalışmalarına hız verdiği öne sürülüyor. Babacan’ın İstanbul’da 23 Haziran’da yenilenen büyükşehir belediye başkanlığı seçiminden birkaç gün önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı görüşmede bir de dosya verdiği iddia edildi.

BBC Türkçe’den Ayşe Sayın'ın haberine göre, Ali Babacan doğrudan partiden “istifa” kararını değil, partinin kurucular kurulu üyeliğinden ayrılma isteğini iletti, ayrılma gerekçelerini ise deklarasyon niteliğinde sunduğu bir dosya ile Erdoğan’a hem yazılı hem de sözlü aktardı.

YENİ PARTİDEN SÖZ ETMEDİ

Babacan, kendisinin AK Parti içinde olduğu ve hatta kabinede görev aldığı dönemden itibaren başlayarak, başkanlık sistemine geçilmesi sonrasını da kapsayacak şekilde yaşanan aksaklıklar, ekonomideki sorunlar, partinin yıllar içinde halktan kopuş nedenlerini de içeren dosyadaki görüşlerini, sözlü olarak da Erdoğan’a iletti. Babacan, yeni bir partinin kurulmasından ise söz etmedi.

  Cumhurbaşkanı Erdoğan ise Babacan’ı dinledikten sonra, geçmiş yıllarda parti hatta parti kuranlar olduğunu ancak sonunun hüsranla sonuçlandığını anlatarak, “gittikleri yolun doğru yol olmadığı” mesajı verdi. Erdoğan, “Daha evvel de bu tür hadiseler, ayrılmalar oldu. Hatta bırakınız ayrılmayı Meclis’te grup kuranlar oldu. Ama sonra ne oldular, silinip gittiler. Bunlar zor işlerdir. O nedenle, eğer yapacak bir şeyiniz varsa, burada yapın. Ama eğer kalmayacaksınız da yolunuz açık olsun” görüşünü iletti. Babacan ise bu sözler üzerine yorum yapmadı ancak AK Parti’den ayrılma kararlılığını vurguladı.

DAVUTOĞLU 30 HAZİRAN’DA ELAZIĞ’DA

AK Parti’den ayrılarak yeni bir parti kuracağı öne sürülen bir diğer isim olan eski Başbakan Ahmet Davutoğlu da yurt gezilerini sürdürüyor. Daha önce başkent Ankara ve Diyarbakır’ın da aralarında bulunduğu birçok yerde etkinlikler düzenleyen Davutoğlu’nun, 30 Haziran’da da Elazığ’a giderek, sivil toplum örgütleri ile toplantılarını sürdüreceği öğrenildi. Davutoğlu’nun, Anadolu gezilerinde, yeni bir parti kurması halinde taban bulup bulmayacağını test edeceği öne sürülüyor.

Haftanın Öne Çıkanları

Özge Ulusoy konuştu...

- Gündem

Nagehan Alçı ile Soylu canlı yayında tartıştı

- Gündem

MMT Amerikan Hastanesi'nden açıklama

- Gündem

46 günde 37.5 ton 'Lop et' yemişler

- Gündem

Gaziantep'e şehit ateşi düştü!..

- Asayiş

Uzm. Dr. Hakan Bozkurt NCR’de

- Sağlık

Nöroloji Uzmanı Dr. Ekmekyapar Sanko'da

- Sağlık

Seçkin Koleji öğrencisi Türkiye birincisi

- Eğitim

Vali Gül'den jandarmaya kutlama mesajı

- Yerel

Vali Gül’ün yıl sonu mesajı

- Yerel

İlgili Haberler

Özgür Özel: Dönen dönsün ben dönmezem yolumdan...

21:18 - Siyaset

MHP Gaziantep'te ilçe kongreleri sürecini tamamladı

00:00 - Siyaset

Mehmet Pamuk: İlkesiz transferler, siyasete olan güveni her geçen gün biraz daha tüketiyor

00:00 - Siyaset

Özgür Özel: Ey Erdoğan görüyor musun? 500 gün geçti buradayız

21:47 - Siyaset

İstanbul'da AKP'nin belediye sayısı CHP'yi geçti!

19:47 - Siyaset

Günün Manşetleri

İBB Başkanvekili Nuri Aslan, AKP'ye geçen Eren Ali Bingöl'ün iddialarına yanıt verdi

11:25 - Gündem

Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu tutuklandı!

07:27 - Asayiş

Ertuğrul Özkök hakkında soruşturma başlatıldı!

21:48 - Asayiş

Sera Kadıgil'e 'cumhurbaşkanına hakaret' ve 'tehdit' soruşturması

21:29 - Gündem

İstanbul'da AKP'nin belediye sayısı CHP'yi geçti!

19:47 - Siyaset