?>

AKP'li vekilden 'ibadetli' seçim fetvası!..

AKP Ordu Milletvekili Yediyıldız, 2023 seçimlerinde kullanılacak her 'oy'un, "kılınmayan namazdan, tutulmayan oruçtan, gidilmeyen hacdan" daha önemli olduğunu söyledi.

Siyaset - 5 yıl önce

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı 'peygamber'e benzettiği açıklaması ile tepki çeken AKP Ordu Milletvekili Yediyıldız, 2023 seçimlerinde kullanılacak her 'oy'un, "kılınmayan namazdan, tutulmayan oruçtan, gidilmeyen hacdan" daha önemli olduğunu söyledi.

AKP Ordu Milletvekili Şenel Yediyıldız, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı peygamber yerine koyan ve tepki çeken açıklamalarının ardından yaptığı yeni açıklamada, bu kez de 2023 seçimlerinde verilecek oyun hesabının namaz kılmamaktan, oruç tutmamaktan daha fazla olduğunu söyledi. 

Şenyıldız, geçen ay katıldığı bir nikâhta yaptığı konuşmada, “Sayın Cumhurbaşkanımızın sünnetini yerine getirmeden de defteri vermek istemiyorum” ifadelerini kullanmıştı. “İslam Peygamberi Hz. Muhammed’in hayatı boyunca yerine getirdiği örnek davranışlar ve yol gösterici sözlerinin bütünü” demek olan “sünnet” kavramının AKP’li vekil tarafından bu şekilde kullanılması büyük tepki çekmişti. 

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen de görüntüleri Twitter hesabından paylaşıp Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ı konuyla ilgili açıklama yapmaya çağırarak, “AKP Ordu Milletvekili Şener Yediyıldız, Recep Tayyip Erdoğan’ı peygamber ilan etti! Nikâh töreninde ‘Sayın Cumhurbaşkanımızın sünnetini yerine getirmeden nikâh defterini vermek istemiyorum’ diyor. Her konuda konuşan Diyanet Başkanı Ali Erbaş bu konuda da konuşacak mısın?” diye tepki göstermişti. Yediyıldız, tepkiler üzerine özür dilemek zorunda kalmıştı. 

HESABINI VERECEKSİNİZ

Yediyıldız, önceki gün katıldığı bir etkinlikte yine skandal açıklamalarda bulundu. Kabataş ilçesinde partililerle bir araya gelen Yediyıldız, 2023 seçimleri ile ilgili yaptığı açıklamada, “Biz Elhamdülillah Müslümanız. Bugün geldik, yarın gideceğiz. Gittiğimizde de yaptıklarımızın hesabını vereceğiz. Zannetmeyin ki ben verdiğim oyun hesabını vermeyeceğim. Samimiyetle söylüyorum daha fazla vereceksiniz. Kılmadığınız namazdan, tutmadığınız oruçtan, gitmediğimiz hacdan daha fazla vereceksiniz” diye konuştu. 

 !#**h32523**#! 

Haftanın Öne Çıkanları

O IŞİD'linin Gaziantep'teki yaşamı ortaya çıktı!

2021-09-18 10:29 - Gündem

Deniz Kurtoğlu tekrar Covid-19'a yakalandı...

2021-09-22 10:20 - Yerel

Ali Erbaş: Günaydın cahiliye dönemi selamlaşması

2021-09-16 11:45 - Gündem

Haluk Bilginer: Dik duranlara selam olsun...

2021-09-20 07:59 - Gündem

AKP'li vekilden 'ibadetli' seçim fetvası!..

2021-09-23 11:43 - Siyaset

Emine Erdoğan da kitap çıkarttı...

2021-09-19 18:31 - Gündem

Cem Yılmaz: Hırsız gariban olmaz!

2021-09-19 08:55 - Gündem

Cübbeli: Çocuklarınızı imam hatiplere göndermeyin!

2021-09-23 09:10 - Gündem

Ümitcan Uygun'dan Müge Anlı'ya ölüm tehdidi...

2021-09-23 10:56 - Gündem

TEKNOFEST 2021'de çevreci projeler yarışıyor...

2021-09-23 08:50 - Yerel

İlgili Haberler

CHP’nin 81 il başkanından ortak açıklama: Kirli siyasete izin vermeyeceğiz!

21:17 - Siyaset

CHP’li Meriç’ten huzurevi sırası bekleyen yaşlılar için soru önergesi

00:30 - Siyaset

Özgür Özel, Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'tan ortak paylaşım

20:14 - Siyaset

Vakkas Açar: Bu kadar yalan ve iftira olmaz!

00:44 - Siyaset

CHP'li Asu Kaya'dan Burcu Köksal'a: Dün 'hırsız' dediklerinin bugün elini öptün!

15:51 - Siyaset

Günün Manşetleri

CHP’den “WhatsApp” hamlesi: Tüm yazışmalar geri getirilsin ve dosyaya alınsın!

16:26 - Gündem

Flaş iddia: AKP Milletvekili eşine 'fakirlik belgesi' aldırmış!

15:50 - Gündem

Rasim Ozan Kütahyalı gözaltına alındı

09:20 - Asayiş

CHP’li Meriç’ten huzurevi sırası bekleyen yaşlılar için soru önergesi

00:30 - Siyaset

Öztürkmen’den Çiftçiler Günü mesajı: Çiftçi perişan, iktidar umursamaz

00:27 - Yerel