?>

AKP'li vekil: Bizden önce kalorifer yoktu!

AKP Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir'in 2022 yılı bütçesi üzerindeki görüşmeler sırasında yaptığı açıklama tepki çekti.

Siyaset - 5 yıl önce

 

AKP Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir'in 2022 yılı bütçesi üzerindeki görüşmeler sırasında yaptığı açıklama tepki çekti.

AKP Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın 2022 yılı bütçesi üzerindeki görüşmeler sırasında dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

 AKP iktidarından önce birçok kurumda kalorifer bulunmadığını savunan Aydemir, "Bizden önce doğalgaz kaç vilayetteydi? İktidarımızdan önce birçok kurumda kalorifer yoktu" diye konuştu.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Durmuş Yılmaz ise “Tekerlek daha icat edilmemişti. Mağarada yaşıyorduk... 20 yıl önce bir idare geldi. Bize pantolon giydirdi. Boynumuza kravat taktı bizi bugünkü güne ışınladı” yanıtını verdi.

Aydemir, açıklamalarında şunları kaydetti:

“O kadar detaylı anlatım oldu ki, şu kitapçığı hakkıyla okuyan ya da takip eden muhalefetin suallerinin tamamına cevap verildiğini görür. Hep yokluk üzerine kurgulanmış bir muhalefet anlayışı… Sadece hayır kavramı üzerine inşa edilmiş bir muhalefet anlayışı var. Teşekkür etmek lazım, demek lazım ki geldiğimiz nokta hakikaten bir mesafedir… Bir arkadaşımız şunu söylüyor, ‘Enerji Bakanlığı bütçesi görüşülürken yüzde 48 zam açıklanıyor.’ Bu bizim mertliğimize, netliğimize çok net bir biçimde örnektir. Bizim popülist olmadığımızı gösterir. Bütçe görüşmeleri yapılırken bunu yapıyoruz. Biz samimiyiz."

"YENİLEBİLİR ENERJİ KAYNAĞI DA BİZİMLE HAYAT BULDU, BİZDEN ÖNCE NE VARDI"

Aydemir, sözlerine şöyle devam etti:

"Niye itiraz ediyorsunuz? 1942 yılında ekmek karneye bağlıydı. O yıllarda kaos vardı. Pandemi şartlarından bahsetmiyorsun, bütün suçu AK Parti’ye yüklemeye çalışıyorsun. Bunu yapmayacaksın. Herkese hizmeti, vatana hizmet olarak gören bir anlayış var. Bugün Rusya vanayı kesse Avrupa kettle ısıtamaz. Örnek alın bakın, dünya örnek alıyor. Daha önce bu ülkede gaz yağı kuyrukları vardı. Gaz ocakları vardı. O ocaklara gaz yağı bulunamazdı. Siyasetimizin özünde insan var. Yenilebilir enerji kavramı da bizimle hayat buldu."

Muhalefet milletvekillerinin tepkileri üzerine Aydemir, “Bizden önce ne vardı arkadaşlar. Her halimiz vatandaşın içinde geçiyor” diye yanıt verdi.

İYİ PARTİLİ YILMAZ: "20 YIL ÖNCE BİR İDARE GELDİ BİZE PANTOLON GİYDİRDİ"

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Durmuş Yılmaz, Aydemir’in sözlerine şu karşılığı verdi:

“Tekerlek daha icat edilmemişti. Mağarada yaşıyorduk. Ateşte yeni icat edilmişti. Ağaç kavuklarındaydık. Üstümüzü çınar ağacının incir ağacının yapraklarıyla örtüyorduk. Basit bir hayat yaşıyorduk. 20 yıl önce bir idare geldi. Bize pantolon giydirdi. Boynumuza kravat taktı bizi bugünkü güne ışınladı. Bize düşen görev bu yapılan iyiliği unutmamak. İbrahim Bey burada yok, ama tarihin arşivlerine geçecek çok iyi bir konuşma yaptı.

Artık biz mağara kovuklarından çıktık. Televizyonumuz var. Buzdolabımız var… Bundan sonra bir iyilik daha yaparsanız şu doğalgaz ve elektrikten kurtarırsınız şu hayat çok daha kolaylaşır. Bu tarihi konuşma gerçekten önemli bir konuşma. Ama şunu da unutmayın ki bu mağara adamının biriktirdiği serveti 2001-2002 yılında görevi devraldığınızda… Satarak ülkeyi belli bir yere getirdiniz ve enflasyonu aşağıya çektiniz. Bugün aynı meseleyi sorunu çözebilmek için TEİAŞ’ı özelleştiriyorsunuz."

Haftanın Öne Çıkanları

Son ankette Erdoğan'a şok: Yüzde 50 hayal!

2021-11-02 11:22 - Siyaset

Peker'den “görüntüleri yayınla” diyenlere yanıt!

2021-11-02 08:33 - Gündem

Onur Gencer iddianamesinde SADAT ayrıntısı!

2021-10-28 19:16 - Gündem

Dilipak: Zafer kazandık, birbirimize düştük, yenildik!

2021-11-01 12:13 - Gündem

İbrahim Tuğsuz sağlığına kavuştu!

2021-11-01 19:45 - Yerel

Gaziantep’te silahlı çatışma 2'si ağır 5 yaralı!

2021-10-31 21:39 - Asayiş

'Asgari ücretle geçiniyorum' diyen gence olay cevap!

2021-10-28 20:15 - Gündem

Erk Acarer'den bomba Tolga Ağar iddiası!

2021-10-31 00:16 - Gündem

Sedat Peker’in iddia, ifşa ve itirafları kitap oldu!

2021-10-31 00:05 - Gündem

Amerikan Hastanesi'nin başhekimi değişti...

2021-10-29 11:45 - Sağlık

İlgili Haberler

Üzümcü: Milletin vekili sonuç alamıyorsa sistem tıkanmıştır!

00:12 - Siyaset

Muharrem İnce'den çağrı: Genel Başkanı üyeler seçsin

08:33 - Siyaset

Kılıçdaroğlu, üç büyükşehir il başkanını görevden alacak!

08:22 - Siyaset

Hüseyin Baş: Vatandaş, siyasetçilerden dertlerine derman olacak çözümler bekliyor

08:08 - Siyaset

Ümit Özdağ: 100 seçmenimizden 27'si kadın, bu büyük bir eksiksik!

07:56 - Siyaset

Günün Manşetleri

Muharrem İnce'den çağrı: Genel Başkanı üyeler seçsin

08:33 - Siyaset

Kılıçdaroğlu, üç büyükşehir il başkanını görevden alacak!

08:22 - Siyaset

Hüseyin Baş: Vatandaş, siyasetçilerden dertlerine derman olacak çözümler bekliyor

08:08 - Siyaset

Ümit Özdağ: 100 seçmenimizden 27'si kadın, bu büyük bir eksiksik!

07:56 - Siyaset

Suavi'den 'butlan'cı Barış Yarkadaş'a yanıt: 'Öğrenmenin yaşı yok'

14:15 - Gündem