?>

AKP'li Şen'den yüksek enflasyon itirafı...

AKP Ar-Ge’den sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen, yüksek enflasyon nedeniyle partisinin oy oranının yüzde 40'ın üzerine çıkamadığını söyledi.

Siyaset - 4 yıl önce

 

AKP Ar-Ge’den sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen, yüksek enflasyon nedeniyle partisinin oy oranının yüzde 40'ın üzerine çıkamadığını söyledi.

Türkiye'de iktidar bloku tarafından sıklıkla Haziran 2023'te yapılacağı yinelenen seçime yaklaşık bir sene kalmışken, kamuoyunun en merak ettiği konuların başında 'partilerin oy oranlarındaki son durum' geliyor. 

Özellikle, son aylarda kendini iyiden iyiye hissettiren ekonomik kriz göz önünde bulundurulduğunda anketlerde AKP ve MHP'nin oylarında bir gerileme yaşandığı görülüyor.

Araştırma şirketlerinin yaptığı seçim anketlerinde oy oranları yüzde 40’ın altında gözüken AKP’de konuyla ilgili Ar – Ge’den sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen’den açıklama geldi.

“AK Parti’nin oyları yükseliyor ama yüzde 40’ın üzerine çıkmıyor” diyen Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, bu durumu Mustafa Şen’e sorduğunu ve “Yüksek enflasyon yüzde 40’ın üzerine çıkmamızı engelliyor” yanıtını aldığını belirtti.

Selvi, “Küresel liderliği Erdoğan’ı yükseltirken, hayat pahalılığı paçalarından tutup aşağıya çekiyor. Mustafa Şen de aynı noktaya işaret ediyor. AK Parti’nin 2023’ten önce yüksek enflasyon sorununu çözmesi lazım” ifadesini kullandı.

HAYAT PAHALILIĞINI KABUL EDEN ERDOĞAN, 'ŞÜKÜRSÜZLER' DİYE ÇIKIŞMIŞTI

Yüksek enflasyonun bir numaralı sebebi olarak gösterilen 'Faiz sebep, enflasyon sonuç' tezinin mimarı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da bir süredir hayat pahalılığını kabul ediyor, ancak tepki göstermekten de 'geri durmuyor.'

Örneğin son AKP Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda kimi vatandaşları 'şükürsüzlük' ile suçluyordu:

"Türkiye'nin salgın ve ardından başlayan savaş sürecinde trilyonlarca kaynağı olan ülkelerden çok daha iyi yönetim sergilediğini kimse inkar edemez. Hiçbir sorun çözümsüz değildir. Biz dünyaya açılmayı sürdürüyoruz. Elbette bedeller ödüyoruz, sıkıntılar çekiyor. Hepsinin karşılığını alıyoruz, alacağız. Milletimizden sabırlı olmasını, bizi desteklemesini istiyoruz. Kimi şükürsüzlerin, kimi kalbi kararmış yeminli düşmanların, kimi vicdansızların çıkardığı yaygaranın sebebi milletimizin derdiyle dertlenmek değildir. Kendi küçük çıkarlarını korumanın peşinde olan bencillerdir."

 

Haftanın Öne Çıkanları

Gaffar Okkan suikastının emrini verene tahliye!

2022-05-09 13:20 - Gündem

Nebati bu kez de esnemesiyle gündem oldu!

2022-05-09 17:59 - Gündem

Törer ve Gür ailesinin mutlu günü...

2022-05-08 12:10 - Yerel

Dilipak: Seçim sonucunu Allah bana söyledi!

2022-05-08 19:44 - Gündem

Bülent Turan bu kez de 'Gerizekalı' dedi!

2022-05-08 17:04 - Siyaset

Hindistan’dan buğday ithal ettik!

2022-05-12 08:42 - Tarım

Hande Fırat’ın eşinden açıklama...

2022-05-07 23:20 - Gündem

Zafer Partisi'ne operasyon, Özdağ'dan açıklama!

2022-05-08 10:44 - Gündem

Gaziantep'te miras kavgası: 1 ölü 2 yaralı...

2022-05-10 17:33 - Asayiş

İmamoğlu'na da siyasi yasak isteniyor!

2022-05-12 17:46 - Gündem

İlgili Haberler

Özgür Özel'den Akın Gürlek'e yanıt: Hızla sattıklarını gizlemeye kalkıyor

14:31 - Siyaset

CHP Sözcüsü Emre'den Bakan Gürlek'e yanıt

13:39 - Siyaset

CHP'li Günaydın: Dedikodu yapmaktan vazgeç Adalet Bakanı...

13:13 - Siyaset

Üzümcü’den birlik mesajı: “Gaziantep Hazır”

00:00 - Siyaset

Bahçeli'den 'İran' açıklaması: Ankara ile Tahran’ın ufku aynı yöne bakmaktadır

19:37 - Siyaset

Günün Manşetleri

CHP Sözcüsü Emre'den Bakan Gürlek'e yanıt

13:39 - Siyaset

CHP'li Günaydın: Dedikodu yapmaktan vazgeç Adalet Bakanı...

13:13 - Siyaset

CHP'den Akın Gürlek hakkında suç duyurusu

12:58 - Gündem

Özgür Özel'den, Akın Gürlek hakkında suç duyurusu

07:04 - Gündem

Akın Gürlek'ten Özgür Özel'in malvarlığı iddialarına yanıt

16:17 - Gündem