?>

AKP'li Kavuncu: Allah demek 24 yıl yasaklandı!

AKP Çorum Milletvekili Erol Kavuncu, Türkiye'de 24 yıl boyunca Kuran okumanın ve Allah demenin yasak olduğu bir dönem olduğunu uydurdu.

Siyaset - 4 yıl önce

 

AKP Çorum Milletvekili Erol Kavuncu, Türkiye'de 24 yıl boyunca Kuran okumanın ve Allah demenin yasak olduğu bir dönem olduğunu uydurdu.

AKP Çorum Milletvekili Erol Kavuncu, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, "Müslüman bir ülkede 4-6 yaş arasındaki çocuklara Kur’an öğretmeyi, ortaçağ zihniyeti olarak gören CHP, ne kadar maske takarsa taksın, fabrika ayarlarını değiştirmediği sürece böyle fecaatler işlemeye devam edecektir. Boşuna takiye yapıp millete değiştik imajı vermeyin. Sizin siyasi emellerinize ulaşınca aziz milletimizi bir akrep gibi sırtından sokacağınızı herkes bilmektedir," dedi.

Kavuncu daha sonra "Sizin yüzünüzden bu ülkede 24 yıl boyunca Kur’an okumak, Allah demek yasaklandı. Bu ülkede sizin iktidarınızda 1930-1950 yılları arasında 20 yıl boyunca imam, din görevlisi yetiştirilmedi. 18 yıl boyunca İslam’ın şiarı Ezan-ı Muhammedi’nin okunması yasaklandı, ezan okuyanlar ya hapse atıldı ya da ağır para cezalarına çarptırıldı. 1944 yılında çıkardığınız bir kanunla en küçük, en basit namaz hocası kitapçığının bile basımını, okunması yasaklandınız. Sizin iktidarınızda 1938-1950 yılları arasında ecdat yadigarı 971 vakıf eseri, 3337 cami, mescit satıldı, tarumar edildi" uydurmalarında bulundu.

"EZANLARIMIZI SUSTURAMAYACAKSINIZ" TEKERLEMESİNİ OKUDU

Kavuncu, ortaçağın batıya özgü bir olgu olduğunu söyleyerek, "Müslümanların ortaçağı yoktur ve hiçbir zaman da olmamıştır. Sizin kıble olarak gördüğünüz Bat’ının ortaçağı o dönemde özgür düşünceyi, bilimi yasaklayarak, kilise dogmatizmine karşı çıkanları engizisyon mahkemelerinde yargılayıp ateşlerde yakarken, İslam dünyası, bilimin aydınlığını temsil ediyordu. İbni Sina’yı, Farabi’yi, Biruni’yi ve daha onlarcasını hiç duydunuz mu? Hangi çağda yaşadılar hiç merak ettiniz mi? Artık ağzınızdaki bu çürümüş, kokuşmuş sakızı atın, bu akla ziyan ezberlerinizden kurtulun. Cami ile kilisenin aynı olduğu saplantısından, ihanetinden vazgeçin. İslam’ın tarih boyunca hiçbir zaman, ilime, bilime, sanata karşı olmadığını öğrenin. Belki o zaman milletle gerçek manada barışarak helalleşme imkanı bulur, belki o zaman iktidar olma hayalleri kurabilirsiniz. Buradan milletin meclisinden, milli ve manevi değerlerimizi, Anadolu topraklarından silmeye çalışan tek parti CHP zihniyetindekilere bir kez daha seslenmek istiyorum! Ne bu gün, ne de yarın, asla başaramayacaksınız. Milletimizi bölemeyeceksiniz. Vatanımızı parçalayamayacaksınız. Bayrağımızı indiremeyeceksiniz. Ezanlarımızı susturamayacaksınız." dedi.

Haftanın Öne Çıkanları

İndirim beklerken akaryakıta zam geliyor!

2021-12-30 18:51 - Ekonomi

Dilipak: Bu doları çıkaran da düşüren de Allah'tır!

2021-12-29 22:51 - Gündem

Nebati: O gece kıpır kıpır oldum, lan nasıl?

2021-12-30 20:36 - Gündem

Şevki Yılmaz: Altınları dağıtın, muhalefete bırakmayın!

2022-01-04 18:03 - Gündem

Soylu: Bize yaptıran Allah’tır, bize yaptıran Allah’tır!

2021-12-29 18:59 - Siyaset

Ünlü ekonomist dolar ve altın için tarih verdi!

2021-12-29 09:41 - Ekonomi

Sigaraya inanılmaz zam! İşte yeni fiyatları...

2022-01-04 10:00 - Ekonomi

İşte rekor zamların vatandaşa bedeli...

2022-01-02 19:18 - Ekonomi

Gökçek kaybetti, Ağırel'e tazminat ödeyecek!

2021-12-29 22:25 - Gündem

Akaryakıta dün zam gelmişti, bugün ikinci zam!

2021-12-31 17:19 - Ekonomi

İlgili Haberler

CHP'nin ikinci Özlem'i de AKP'ye geçiyor!

11:22 - Siyaset

Gündemi sarsacak iddia: Kılıçdaroğlu mutlak butlan için masaya oturdu!

11:00 - Siyaset

AKP'li Ali İhsan Yavuz, Erdoğan'ın yeniden adaylığı için tarih verdi!

10:42 - Siyaset

Bahçeli: Bana kalsa sosyal medyayı yarım saat içinde kapatırım!

10:34 - Siyaset

Özgür Özel'den Kemal Kılıçdaroğlu'na çağrı

21:19 - Siyaset

Günün Manşetleri

Kayyum Gürsel Tekin yine CHP'nin eski il binasına geldi ama Özgür Özel gelmeden binadan ayrıldı!

13:04 - Gündem

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Hamdi Kılıç hayatını kaybetti!

10:52 - Gündem

Zeydan Karalar, avukatlarıyla olan müdafilik ilişkisini sonlandırdı!

10:45 - Gündem

CHP'li Bayrampaşa Belediyesi'ne operasyon: 48 gözaltı

08:27 - Gündem

Resul Emrah Şahan “2. kez” tutuklandı!

22:41 - Gündem