?>

AKP Sözcüsü Çelik’ten Özgür Özel’e yanıt: ‘Tam bir siyasi şuursuzluk’

CHP lideri Özgür Özel’e yanıt veren AKP Sözcüsü Çelik “Dünya böyle bir durumda iken Özgür Özel’in Cumhurbaşkanımızın Filistin hassasiyetini sorgulamaya kalkması tam bir siyasi şuursuzluktur” dedi.

Siyaset - 5 saat önce

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin TBMM'deki haftalık grup toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunmuş ve AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dış politika konusunda eleştirilerde bulunmuştu.

Özel’in sözlerine AKP Sözcüsü Ömer Çelik’ten yanıt geldi. Çelik, sosyal medya hesabından şunları yazdı:

“Sayın Cumhurbaşkanımız İsrail’in İran’a dönük insanlık dışı saldırısı karşısında bölgesel ve küresel düzeyde en etkili diplomasiyi yürütmektedir. Küresel ve bölgesel düzeyde tüm aktörler bir barış masası kurulması ve nükleer müzakerelere yeniden dönülmesi için Cumhurbaşkanımızın tecrübesinin ve liderliğinin önemini vurgulamaktadır. Etrafımızdaki tüm bu kaosun içinde Türkiye’nin yerini ve gücünü korumasında en önemli dayanak noktası Cumhurbaşkanımızın dirayetli liderliğidir. Bu bölgesel ve küresel düzeyde de kabul gören bir gerçektir.

Bunu anlayamayan tek kişi CHP Genel Başkanı Özgür Özel’dir. Dış politika gelişmelerinde hiçbir şekilde doğru yerde durmayı başaramıyor. Dünya böyle bir durumda iken Özgür Özel’in Cumhurbaşkanımızın Filistin hassasiyetini sorgulamaya kalkması tam bir siyasi şuursuzluktur.

Cumhurbaşkanımız bir yandan İsrail’in İran’a saldırısı karşısında diplomatik çözüm arayışının en güçlü destekçisidir, diğer yandan da İsrail’in savaş politikasını genişleterek dikkatleri Gazze’den uzaklaştırmasına müsaade edilmemesi gerektiğini tüm görüşmelerinde vurgulamaktadır.

Özgür Özel’in sözlerinin siyasi açıdan ve uluslararası gündem açısından bir değeri yok. Fakat böylesi günlerde, Cumhurbaşkanımızın Filistin hassasiyetine ve İsrail’in İran’a saldırısı karşısındaki duruşuna saldırması, savaş lobisine destek vermekten başka işe yaramaz.”

Haftanın Öne Çıkanları

Bugün bile durmadı... CHP'nin acı gününde AKP'li Mustafa Varank'tan, Ekrem İmamoğlu'na hakaret

2025-06-11 10:05 - Siyaset

Son seçim anketinde dikkat çeken sonuç: O il artık 'CHP' diyor

2025-06-11 20:38 - Siyaset

Son dakika... Gaziosmanpaşa Belediyesi AKP'ye geçti

2025-06-11 11:06 - Siyaset

Ümit Özdağ'ın tutukluluğuna devam kararı

2025-06-11 16:07 - Siyaset

Eski Kızılay Başkanı Kınık'ın kızından utanmaz teklif! 'Parası neyse vereyim'

2025-06-15 10:38 - Gündem

Erdoğan’ın İtalyan marka ayakkabıları dudak uçuklattı: Değeri 300 bin lira!

2025-06-15 00:08 - Gündem

İmamoğlu, duruşma salonundan çıkarılmak istendi: Zorla götürün beni...

2025-06-16 18:00 - Gündem

Trump’tan İran’a gözdağı: Saldırırsanız sonuçları eşi benzeri görülmemiş olur

2025-06-15 10:38 - Dünya

AKP'li Başkanvekili Karadeniz, seçilmiş başkan gibi dolaştı...

2025-06-12 18:38 - Gündem

Nehir Zeyrek'ten babası Ferdi Zeyrek'e veda: 'Toparlanmalıyız ki, hesabını sorabileli

2025-06-10 19:38 - Gündem

İlgili Haberler

Ekrem İmamoğlu’ndan Avcılar mitingine çağrı!

22:39 - Siyaset

Tahliye sonrası Kılıçdaroğlu'ndan 'Ümit Özdağ' paylaşımı

22:09 - Siyaset

Özgür Özel '50 liralık alıyorum' diyenlere böyle cevap verdi

21:01 - Siyaset

Son seçim anketinde çarpıcı sonuç: Her iki şehirde de fark büyük!

20:38 - Siyaset

CHP'li Namık Tan'dan iktidara dış politika tepkisi: ‘İçinizdeki siyasal İslamcıların bir k

00:08 - Siyaset

Günün Manşetleri

Tahliye sonrası Kılıçdaroğlu'ndan 'Ümit Özdağ' paylaşımı

22:09 - Siyaset

İran Genelkurmay Başkanı’ndan uyarı: ‘Bu bölgeleri terk etsinler!’

21:09 - Dünya

‘Cumhur’un küçük ortağında kriz: 2 il başkanı görevden alındı

18:39 - Siyaset

AKP Sözcüsü Çelik’ten Özgür Özel’e yanıt: ‘Tam bir siyasi şuursuzluk’

18:38 - Siyaset

İmamoğlu davası duruşmasında kayıt alanlar hakkında soruşturma başlatıldı!

18:25 - Gündem