?>

AKP'li Şamil Tayyar'dan bomba Rezan Epözdemir iddiası

Eski AKP Milletvekili Şamil Tayyar, Avukat Rezan Epözdemir'in sorgusunun ciddi bir krize dönüşmek üzere olduğunu iddia etti.

Gündem - 6 ay önce

Eski AKP Milletvekili Şamil Tayyar, Avukat Rezan Epözdemir'in sorgusunun ciddi bir krize dönüşmek üzere olduğunu iddia etti.

"Mehmet Uçum başta olmak üzere ‘hatırlı’ çok sayıda isim devrede, Başsavcı Akın Gürlek’i kuşatma altına aldılar" ifadelerini kullanan Tayyar, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'a "Başsavcı Akın Gürlek'i yalnız bırakmaması" çağrısında bulundu.

Eski AKP Milletvekili Şamil Tayyar, gözaltına alınan avukat Rezan Epözdemir'in sorgu süreciyle ilgili çok konuşulacak iddialarda bulundu. 

Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Rezan Epözdemir sorgusu ciddi bir krize dönüşmek üzere. Şüpheli, ısrarla cep telefonunun şifresini vermek istemiyor. Şifre krizi aşılamadığı için sorgu süresi uzatıldı" ifadelerini kullanan Tayyar, süreçte Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum başta olmak üzere bir dizi ismin Başsavcı Akın Gürlek'e yoğun baskı yaptığını öne sürdü. 

Uçum ile ilgili de iddiada bulunan Tayyar, "Mehmet Uçum başta olmak üzere ‘hatırlı’ çok sayıda isim devrede, Başsavcı Akın Gürlek’i kuşatma altına aldılar. Gürlek, İmamoğlu dosyasında bile görmediği yoğun baskı karşısında bunalmış vaziyette, şahsına yönelik iftira kampanyası başlatılmasından endişe duyuyor" dedi.

"SERBEST BIRAKILMASINI İSTİYORLAR"

"Devrede olanlar cep telefonu şifresinin verilmesine karşı çıkarak soruşturmanın mevcut delillerle tamamlanmasını, serbest bırakılmasını istiyorlar" diyen Tayyar, "Peki neden? Şüphelinin cep telefonunun açılma ihtimali, Uçum başta olmak üzere kimleri neden rahatsız etti?" ifadelerini kullandı.

Tayyar, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a seslenip "Başsavcıyı yalnız bırakmayın" dedi.

BİRİNCİ DEVREDE: GÖZÜMÜZÜN ÖNÜNDE OLUYOR, MÜSAADE ETMEYİZ

Epözdemir'le ilgili "kriz" iddiası üzerine eski AKP MKYK Üyesi Avukat Mücahit Birinci de tepki gösterdi. Birinci "Hiçkimse İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığını baskı altına alamaz. Tüm olan biten gözümüzün önünde oluyor. Bu pervasızlığa müsaade etmek mümkün değil" dedi. 

Birinci şöyle devam etti:

"İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığımız, büyük bir cesaret ve özenle, hukuken kangren haline gelmiş meselelerin üzerine gidiyor ve "bunlara asla dokunulamaz" denen şahıslara bal gibi dokunuyor. Azınlık elitlerine arka çıkanlarla kavgayı aleni yapmaktan da çekinmeyeceğimizi açık bir şekilde ifade ediyorum. 1994 yılından beri merhum babamızla, ailemizle hareketin içerisinde olan bizler, toplumda "elit bir dokunulmaz azınlık" yaratmak için yola çıkmadık. Tam tersine bu "azınlık elitizmini" berhava etme hayali ile say ettik. Bu tiplere arka da çıkmadık. Bir kere daha meselelerin üzerine istikrar ve cesaretle giden İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığımız başta olmak üzere, tüm savcılarımızı, başsavcılarımızı tebrik ediyorum. Milletimizin duası onlara yeter."

KÜLÜNK'TEN ERDOĞAN'A: SİZİ YALNIZLAŞTIRMAYA ÇALIŞIYORLAR

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gençlik yıllarından beri "yol arkadaşı" olan eski AKP'li milletvekili Metin Külünk de krize ilişkin şu ifadeleri kullandı:  

"Bu şahsın avukatlık kimliği ve Ankara ile İstanbul’da kurduğu iletişim ağı, yargının bu soruları sorma hakkını ortadan mı kaldıracak? Telefon şifresini vermiyor… Neden korkuyor? Telefon şifresini vermeyerek kimleri saklıyor? Bu saklananlar, Çağlayan Adliyesi Başsavcısı Sayın Akın Gürlek’e yönelik baskı ve baskı ötesi tutum ve davranışların içine girme hakkını nereden buluyor? Elinizi Akın Gürlek Bey’in üzerinden çekin! Cesaretiniz varsa, soruşturmanın adil yargı sistemi içerisinde sürmesini engelleyecek hiçbir adım atmayın.

Korkaksınız! Çünkü telefonun şifresinin yargıya teslim edilmesinden korkan sizsiniz. Yoksaaaaaa telefonun içindekiler şantaj unsuru olarak mı size karşı kullanılıyor? Serbest bırakılması için bu baskınız niye? Ve dönüp, başsavcıya baskı yapmaya kalkıyorsunuz; oturduğunuz koltuklarda, tartışmalı gücünüz üzerinden…

Açıkça söylüyoruz: Sayın Erdoğan'a a en büyük zararı verenler sizlersiniz. AK Parti hareketini sokaktan koparan ve ele geçirdiğiniz koltuklar üzerinden derebeyliğinizi ilan ederek kurduğunuz düzeneklerin bozulma tehlikesinden korktuğunuz için soruşturmayı engellemeye kalkıyorsunuz. Oturun oturduğunuz yerde! Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan‘a açık çağrımızdır:

Sayın Akın Gürlek’i, yürütülen soruşturma üzerinden baskılamaya çalışanlar, sizi yalnızlaştırmaya çalışanların ta kendileridir."

EPÖZDEMİR NEDEN GÖZALTINA ALINDI?

Avukat Rezan Epözdemir, "rüşvet", "FETÖ/PDY'ye yardım" ile "siyasal ve askeri casusluk" suçlarından yürütülen iki ayrı soruşturma kapsamında dün gözaltına alınmıştı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Epözdemir'in gözaltına alınması hakkında şu açıklamayı yapmıştı:

"Bazı sosyal medya platformları ve haber sitelerinde 'avukat Rezan Epözdemir' başlıklı haber içerikleri ilgili bir basın açıklaması yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur. Cumhuriyet başsavcılığımızca iki ayrı soruşturma dosyası kapsamında 'rüşvet', 'FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne yardım' ile 'siyasal ve askeri casusluk' suçlamaları ile bir süredir hakkında soruşturma yürütülen Rezan Epözdemir, iş yerinde ve ikametinde yapılan eş zamanlı arama işlemleri akabinde saat 05.45 itibarıyla gözaltına alınmış olup, söz konusu soruşturmalar devam etmektedir."

Haftanın Öne Çıkanları

Bilal Erdoğan: Ülke hiçbir zaman olmadığı kadar iyi yönetiliyor

2025-08-07 20:41 - Gündem

Selçuk Alagöz yaşamını yitirdi

2025-08-05 00:27 - Magazin

Açılım sonrası ankette MHP'ye şok: Barajı geçemedi!

2025-08-08 14:34 - Siyaset

Bir paket sigara 100 lira, bir dalı ise 5 lira oldu!

2025-08-09 10:50 - Ekonomi

AKP'li belediyenin ihalesini AKP eski İlçe Başkan Yardımcısı "Banker Kasım"ın şirketi aldı

2025-08-09 12:51 - Gündem

Özgür Özel'in açıkladığı avukat kaçarken yakalandı!

2025-08-07 22:44 - Gündem

Kerem Aktürkoğlu'nun gerçekte hangi takımı tutuyor?

2025-08-05 00:57 - Spor

Memur-Sen, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı önünde açıklama yaptı

2025-08-05 13:51 - Ekonomi

Mehmet Şimşek yurtdışı gezilerinde ne kadar borç buldu?

2025-08-05 13:29 - Ekonomi

Nurdağı ve İslahiye'de akıllı basınçlı sulama sistemi

2025-08-07 00:00 - Tarım

İlgili Haberler

Arif Kocabıyık ve Hasan Köksoy tahliye edildi

11:40 - Gündem

Dilek Kaya İmamoğlu'nun babası Fehmi Kaya: Üç tane evladım içeride...

15:54 - Gündem

Adana'da Zeydan Karalar buluşması mitinge dönüştü...

18:47 - Gündem

Ekrem İmamoğlu: Aileme saldırıyorsunuz, yuvamı hedef alıyorsunuz!

17:25 - Gündem

Zeydan Karalar'dan 'göreve iade' açıklaması

17:18 - Gündem

Günün Manşetleri

Mesut Özarslan: Bana ne AKP ne de MHP uzak...

14:29 - Siyaset

Arif Kocabıyık ve Hasan Köksoy tahliye edildi

11:40 - Gündem

Mansur Yavaş, projeleri ile fark yaratıyor...

09:07 - Siyaset

Hüseyin Baş: Milli Ekonomi Modeli insanlık için en büyük şanstır

00:39 - Siyaset

Buca Belediyesi'ne operasyon: 26 kişi adliyeye sevk edildi!

00:18 - Asayiş