?>

AKP’li patrona karşı başlattılar: Fernas Madencilik işçilerinden ‘yalın ayak’ protesto

Fernas Madencilik işçilerinin Manisa'nın Soma ilçesinden Ankara’ya başlattıkları yürüyüş devam ediyor. Ankara'nın Polatlı ilçesine doğru yürüyen işçiler, iş güvenliği ve düşük ücretleri protesto etmek amacıyla yürüyüşlerine yalın ayak olarak devam ediyor.

Gündem - 2 yıl önce

Fernas Madencilik işçilerinin Manisa'nın Soma ilçesinden Ankara’ya başlattıkları yürüyüş devam ediyor.

Fernas Madencilik şirketi AKP Batman milletvekili Ferhat Nasıroğlu’na ait.

İşçiler, "Maden işçisi yalın ayak yürüyor", "Ankara Ankara patronları saklama", "Birleşe birleşe kazanazacağız" sloganları eşliğinde Ankara'nın Polatlı ilçesine doğru yalın ayak yürüyor.

Yürüyüşte işçilerin yanında olan CHP Afyon İl Başkanı Faruk Duha Erhan, "Madencilerimizi Afyonkarahisar'dan uğurlamıştık şimdi ise Sivrihisar'da kendileri ile beraberiz. Fernas maden işçileri adım adım sonra doğru yaklaşıyorlar, Ankara'ya yaklaşıyorlar. Bir muhatap bulmak istiyorlar. Mutlaka bulacakların inanıyorum. Yarın sabah Ankara'da olacaklar. Bu yolun bu zorlu yolculuğun sonunda, haklarını elde edecekler" dedi.

“ÇIPLAK HAKİKATİ DİLE GETİRMEK İÇİN…”

Bağımsız Maden İş Sendikası Örgütlenme Uzmanı Başaran Aksu şunları söyledi:

"Maden işçileri yalın ayak yürüyorlar. Anayasanın 51'inci maddesi onları korumuyor. Türk Ceza Kanunu'nun 118'inci maddesi patronları caydırmıyor. İşçi sağlığı iş güvenliği kanunlarını 13'üncü maddesine göre çalışmaktan kaçınma hakkını kullanıyorlar. İçeride ölüm riski var. Üç defa bu ocak boşaltıldı. İşten atıldılar. İlk önce 6 kişi atıldı. Sonra 8 kişi atıldı. Bugün diğer arkadaşlara işten çıkış kağıtları geliyor. Bunun karşısında çıplak hakikati dile getirmek üzere kışın bu soğuğunda yalın ayak yürüyerek, halka durumun çıkışsızlığını, çaresizliğini mücadele dışında bir yolunun olmadığını Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne yalın ayak yürüyerek göstermek istiyor maden işçileri. Madencinin bu sesinin, duyulması bu sorunun ivedilikle çözülmesi gerektiğine dair bir şey. 'Biz ölüyoruz. Yaşamak istiyoruz. Bu yüzden böyle yürüyoruz. Bu yüzden böyle yürüyoruz' diyor maden işçileri."

Haftanın Öne Çıkanları

BDDK müdürünün düğününde bankalardan takı yağdı: Süleyman Soylu ve MHP'den gövde gösterisi!

2024-09-25 09:09 - Gündem

İsrail Ordusu: Hizbullah lideri Nasrallah'ı öldürdük!

2024-09-28 12:39 - Dünya

Ciro Immobile'den hakem tepkisi: 'Özür diliyorum ama...'

2024-10-01 00:08 - Spor

Miray'ı ezerek ölümüne neden olmuştu... Öğretmenden savunma: Aracın sensörleri uyarı vermedi

2024-09-24 22:08 - Asayiş

Prof. Dr. Ufuk Akçiğit Cumhuriyet’e konuştu: 'Türkiye için bir mucize gerekiyor'

2024-09-30 05:08 - Ekonomi

Kızıl Goncalar yeni sezon ne zaman başlıyor? Kızıl Goncalar yarın akşam yeni bölüm yayımlanacak mı?

2024-09-29 00:08 - Magazin

Nejat İşler'in yeni filmi 'Meraklı Adamın 10 Günü'nün yayımlanma tarihi belli oldu

2024-09-30 01:39 - Magazin

Günay Güvenç: 'Formayı özlüyorum'

2024-09-26 02:09 - Spor

Güvenli Ödeme Sistemi ikinci eldeki tüm alım satım işlemlerinde zorunlu hale geldi

2024-09-30 04:39 - Gündem

Yeni keşfedilen gezegen Dünya'nın 8 milyar yıl sonraki haline benziyor

2024-09-28 00:39 - Teknoloji

İlgili Haberler

500 kişi gözaltındayken, Erdoğan 1 Mayıs'ı kutladı

17:56 - Gündem

Özgür Özel: Seneye 1 Mayıs’ın 50. yılında Taksim’de olacağız...

16:24 - Gündem

1 Mayıs'ta yurttaşlara biber gazlı, TOMA'lı müdahale ve gözaltı...

16:15 - Gündem

Özgür Özel'den 1 Mayıs mesajı: Ya onurlu bir yaşam, ya bu kara düzen!

10:21 - Gündem

İstanbul'da '1 Mayıs' ablukası: Metro, vapur ve çok sayıda yol kapatıldı!

10:05 - Gündem

Günün Manşetleri

500 kişi gözaltındayken, Erdoğan 1 Mayıs'ı kutladı

17:56 - Gündem

1 Mayıs'ta yurttaşlara biber gazlı, TOMA'lı müdahale ve gözaltı...

16:15 - Gündem

İstanbul'da '1 Mayıs' ablukası: Metro, vapur ve çok sayıda yol kapatıldı!

10:05 - Gündem

İBB davasında itirafçı Adem Soytekin dahil 15 kişi için tahliye kararı!

17:09 - Gündem

Ataşehir Belediyesi'nde başkanvekili CHP'li Murat Güneş seçildi

14:05 - Gündem