?>

Akbelen'de ağaç katliamına direnen köylülere müdahale

Muğla'nın Milas ilçesi Akbelen Ormanı’nda, Yeniköy Kemerköy Termik Santrali’ne (YK Enerji) kaynak sağlanması için kömür madeni sahasının genişletilmesi çalışmalarına karşı direnen halka jandarma iki kez saldırdı.

Gündem - 3 yıl önce

Muğla'nın Milas ilçesi Akbelen Ormanı’nda, Yeniköy Kemerköy Termik Santrali’ne (YK Enerji) kaynak sağlanması için kömür madeni sahasının genişletilmesi çalışmalarına karşı direnen halka jandarma iki kez saldırdı.

Yaklaşık iki yıldır Muğla'nın Milas ilçesi Akbelen Ormanı’nda, Yeniköy Kemerköy Termik Santrali’ne (YK Enerji) kaynak sağlanması için kömür madeni sahasının genişletilmesi çalışmalarına karşı direnen halk, güne 'baskın' ile uyandı. 

Şirket, bugün ormanda ağaç kesimi için yıkım ekipleri sabah saatlerinde jandarma ve TOMA araçlarıyla birlikte bölgeye giderken; köy ablukaya alındı. 

JANDARMADAN MÜDAHALE

Yıkım ekipleri ve jandarmaların çalışmaya yapmasına izin vermeyen halk dayanışma ve destek çağrısı yaparken; ilerleyen saatlerde jandarma halka müdahale etti. 

Biber gazı ve copların kullanıldığı müdahalede jandarma, avukat İsmail Hakkı Atal, Muğla Çevre Platformu Eş Sözcüsü Fidan Eroğlu ve çiftçi Hasan Yorulmaz'ı gözaltına aldı.

İKİNCİ MÜDAHALE VE GÖZALTI

3 kişinin gözaltına alınmasına ve jandarmanın müdahalesine rağmen direnmeye devam eden halka ikinci kez müdahale edildi. 

TOMA'nın da kullanıldığı müdahalede, yaralananlar ve baygınlık geçirenler oldu. 

BAŞROLDE AKP'NİN İHYA ETTİĞİ LİMAK

Yeniköy Kemerköy Elektrik Üretim ve Ticaret A.Ş. AKP'li yıllarda servetine servet katan Limak grubunun ortak olduğu IC İÇTAŞ Enerji – LİMAK Enerj ortaklığına ait. 

Önce TEKEL ardından da çimento fabrikalarını ucuza kapatan Limak, bu çok kârlı devlet paslarına zaman içinde yenilerini ekleyerek büyümüş, enerji alanında birçok “ihaleyi” kolayca alan Limak, daha sonra AKP’nin mega projelerini yürüten ihale zenginlerinden biri haline gelmişti.

Haftanın Öne Çıkanları

Yılmaz Öztürkmen davasında karar!

2023-07-20 08:26 - Gündem

Gerici Akit'ten kendine yakışır manşet!

2023-07-18 11:21 - Gündem

8 yıl geçti Suruç Katliamı'nın failleri halen firarda...

2023-07-20 08:07 - Gündem

Ebru Şahin’den eşine özel pozlar...

2023-07-23 10:38 - Magazin

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin geri adım attı!

2023-07-18 09:44 - Gündem

CZN Burak, babası tarafından dolandırıldı!

2023-07-19 09:18 - Magazin

AK Parti Gaziantep İl yönetimi belli oldu!

2023-07-22 20:30 - Siyaset

Erdoğan'ın uçağıyla gitti, bedava Umre yaptı!

2023-07-18 15:26 - Gündem

CHP’de İmamoğlu'nun değişim toplantısı sızdırıldı!

2023-07-19 11:01 - Siyaset

Merkez Bankası'nın faiz kararı beklentileri karşılamadı!

2023-07-20 13:58 - Ekonomi

İlgili Haberler

Suavi'den 'butlan'cı Barış Yarkadaş'a yanıt: 'Öğrenmenin yaşı yok'

14:15 - Gündem

Direnişteki Özşen Madencilik işçileri yer altında açlık grevine başladı

14:07 - Gündem

CHP'nin ''128 milyar dolar nerede?'' sorusu kişilik haklarına saldırı sayıldı

12:18 - Gündem

Butlan yönetiminin danışmanından gazetecilere çirkin itham: Sarı zarf alıyorlar!

19:56 - Gündem

Özgür Özel’in Manisa ekibine operasyon: İki yakın isim gözaltında!

17:01 - Gündem

Günün Manşetleri

Suavi'den 'butlan'cı Barış Yarkadaş'a yanıt: 'Öğrenmenin yaşı yok'

14:15 - Gündem

Direnişteki Özşen Madencilik işçileri yer altında açlık grevine başladı

14:07 - Gündem

Butlan yönetiminin ihracını istediği Tanju Özcan CHP’den istifa etti!

20:26 - Siyaset

Kılıçdaroğlu MYK'sından iki belediye başkanı için ihraç talebi

17:54 - Siyaset

CHP'nin ''128 milyar dolar nerede?'' sorusu kişilik haklarına saldırı sayıldı

12:18 - Gündem