?>

'Aile Yılı' toplantısına DİSK ve KEST davet edilmedi

Aile ve Sosyal Hizmet Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, sendika ve konfederasyon temsilcileriyle bakanlıkta 'aile yılı' kapsamında planlanan projelere ilişkin toplantı yaptı. Toplantıya DİSK ve KESK davet edilmedi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Aylin Nazlıaka, karara tepki gösterdi.

Gündem - 2 yıl önce

Aile ve Sosyal Hizmet Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, işçi ve kamu görevlileri sendikaları ve konfederasyonları temsilcileriyle bakanlıkta bir araya gelerek “aile yılı” kapsamında hayata geçirilmesi planlanan projelere ilişkin toplantı yaptı.

Edinilen bilgiye göre, aralarında Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ve HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan’ın da yer aldığı toplantıya DİSK ve KESK’e herhangi bir davet gönderilmedi.

Toplantıya ilişkin sosyal medya hesabı üzerinden paylaşım yapan Bakan Göktaş, “İşçi ve Kamu Görevlileri Sendikaları Konfederasyonları ile Bakanlığımızda bir araya gelerek, iş ve aile yaşamı arasındaki dengeyi sağlama amacıyla yürütülen çalışmalara dair fikir alışverişinde bulunduk. Aile yılı kapsamında hayata geçirdiğimiz ve planladığımız projelerde, sendikalarla yapılabilecek iş birliklerini değerlendirdiğimiz toplantının hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Sendikalarla diyalog içinde, aile yapımızı güçlendirecek çalışmaları kararlılıkla sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

NAZLIAKA: AYRIMCILIK YAPIYORSUNUZ

Söz konusu olaya ilişkin tepkisini dile getiren CHP Genel Başkan Yardımcısı Aylin Nazlıaka, "Bir yandan ‘Aile Yılı' diyorsunuz; diğer yandan aileler arasında ayrımcılık yapıyorsunuz" dedi.

Nazlıaka'nın paylaşımı şu şekilde:

"Sayın Mahinur Özdemir Göktaş, Düzenlediğiniz AİLE YILI toplantısına DİSK’i ve KESK’i davet etmemişsiniz. DİSK ve KESK üyesi aileler bu ülkenin aileleri değil mi? Bir yandan ‘Aile Yılı' diyorsunuz; diğer yandan aileler arasında ayrımcılık yapıyorsunuz. Daha yılın başında toplumun bir kısmını dışlayarak işe başladınız. Bu ülkenin vatandaşı olan her aileye karşı sorumluluğunuz var! Hatırlatırım!"

Sayın Mahinur Özdemir Göktaş,Düzenlediğiniz AİLE YILI toplantısına DİSK’i ve KESK’i davet etmemişsiniz. DİSK ve KESK üyesi aileler bu ülkenin aileleri değil mi?Bir yandan ‘Aile Yılı' diyorsunuz; diğer yandan aileler arasında ayrımcılık yapıyorsunuz.Daha yılın başında toplumun… pic.twitter.com/Tmbcgzui6O

— Aylin Nazlıaka ???? (@AylinNazliaka) January 23, 2025
Haftanın Öne Çıkanları

Kartalkaya Kayak Merkezindeki otel sahibi kim? Mazhar Murtezaoğlu kimdir?

2025-01-21 15:09 - Gündem

Dünyaca ünlü kripto borsası Coinbase Türkiye'de faaliyet hazırlığında!

2025-01-21 00:00 - Ekonomi

AKP’li Şamil Tayyar’dan ‘denetim’ çıkışı: ‘Turizm belgeli işletmelerin denetimi bakanlığa aittir’

2025-01-23 01:39 - Siyaset

Sözcü gazetesi sahibi Burak Akbay hakkında yakalama kararı

2025-01-16 21:08 - Siyaset

Ortadoğu'nun tatlı mirası: Lübnan künefesi tarifi

2025-01-22 00:39 - Yaşam

Hacı Sabancı kimdir, kaç yaşında? Hacı Sabancı babalık davası sonucu ne oldu?

2025-01-19 00:39 - Biyoğrafi

Orhan Gencebay'ın Bolu’daki yangın faciası ile ilgili açıklaması tepki çekti!

2025-01-23 16:38 - Magazin

İşten çıkarılan işçiden belediye başkanına silahlı saldırı: Saldırgan yakalandı

2025-01-23 10:08 - Asayiş

Trabzonspor, Danilo Sikan'ı resmen açıkladı!

2025-01-22 00:38 - Spor

Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ'a destek için 'Vatan Emniyet' önünde toplanıldı

2025-01-21 00:38 - Siyaset

İlgili Haberler

Sinem Dedetaş'ın cezaevi sevki iki kez değiştirildi

13:11 - Gündem

YENİ Parti, Melih Gökçek'in bağışını iade etti

17:10 - Gündem

Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş tutuklandı

18:50 - Gündem

Timur Soykan ve Fatih Altaylı da ifadeye çağrıldı!

14:09 - Gündem

Etimesgut Belediyesi'ne operasyon: Erdal Beşikçioğlu gözaltına alındı

08:42 - Gündem

Günün Manşetleri

İstanbul'da AKP'nin belediye sayısı CHP'yi geçti!

19:47 - Siyaset

Sinem Dedetaş'ın cezaevi sevki iki kez değiştirildi

13:11 - Gündem

Kayyum Gürsel Tekin: Türkiye’nin arınma merkezine hoş geldiniz...

12:21 - Siyaset

Cem Küçük tutuklanarak cezaevine gönderildi

19:00 - Asayiş

Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş tutuklandı

18:50 - Gündem