?>

Ahmet Taner Kışlalı Güzelbahçe’de anıldı

Eski Kültür Bakanı, gazeteci, yazar, akademisyen Prof. Dr. Ahmet Taner katledilişinin 25.yılında Güzelbahçe’de büstü önünde anıldı.

Gündem - 6 ay önce

Güzelbahçe Ahmet Taner Kışlalı Kavşağı’ndaki büstü önünde düzenlenen törene CHP Güzelbahçe İlçe Başkanı Devrim Seyrek, Güzelbahçe Belediye Başkanvekili Gizem Göçtü, CHP İlçe yöneticileri, belediye meclis üyeleri, muhtarlar, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve Güzelbahçeliler katıldı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından konuşan Güzelbahçe Belediye Başkanvekili Gizem Göçtü ‘‘Bugün, 25 yıl önce hain bir suikast sonucu kaybettiğimiz Ahmet Taner Kışlalı’yı anmak için burada toplandık. Onun düşünceleri, yazıları ve cesareti, karanlık güçlere karşı aydınlanmanın simgesi olmuştur. Ülkemizin fikir ve demokrasi mücadelesine yaptığı katkılar, hepimiz için birer yol göstericidir. Ahmet Taner Kışlalı, yalnızca bir bilim insanı, gazeteci ve siyasetçi olarak değil, aynı zamanda Cumhuriyet’in ve demokrasinin yılmaz savunucusu olarak da hafızalarımızda yer etmiştir. Onun aydınlık Türkiye ideali, bugün hala bize yol göstermeye devam etmektedir.

KARANFİL BIRAKILDI

Güzelbahçe Belediyesi olarak, toplumumuzun değerlerine sahip çıkmak ve bu değerleri gelecek kuşaklara aktarmak en büyük sorumluluklarımızdan biridir. Ahmet Taner Kışlalı gibi değerlerimizi, unutmamak ve unutturmamak adına bu anma törenlerini sürdürüyor, fikirlerini yaşatmaya devam ediyoruz. Unutulmasın ki Ahmet Tanerleri, Mumcuları, İpekçileri bedenen bizden ayırabilirler ama düşüncelerini, fikirlerini öldüremezler. Kışlalı’nın mirasını bir kez daha hatırlıyor, onun cesur ve aydınlatıcı mücadelesini yaşatmaya söz veriyoruz. Karanlığa karşı her zaman aydınlığı savunan Kışlalı’nın aziz hatırası önünde saygıyla eğiliyoruz” diye konuştu. Konuşmanın ardından anma töreninde bulunan katılımcılar Ahmet Taner Kışlalı Büstü’ne karanfil bıraktı.

Haftanın Öne Çıkanları

CHP’li Meriç: Acı gerçek; gençlerimiz metamfetamin tuzağında!

2024-10-14 19:28 - Siyaset

Alman heavy metal grubu Accept, İstanbul'da konser verdi

2024-10-17 23:39 - Gündem

İlk ve Son dizisinin 2. sezonu ne zaman çıkacak? İlk ve Son dizisinin 2. sezon konusu ne?

2024-10-21 02:08 - Magazin

'Kolon kesildi' iddiası! Torun Center'de neler oluyor? Cumhuriyet ayrıntılara ulaştı.

2024-10-18 07:08 - Gündem

Ünlü oyuncunun acı günü... Yasemin Kay Allen'ın babası hayatını kaybetti

2024-10-20 00:08 - Magazin

Avrupa Yakası'nın Kubilay'ı Vural Çelik, hayatını kaybetti!

2024-10-17 21:09 - Magazin

Özgür Özel'den 'Yenidoğan' çağrısı: 'Ey Erdoğan senin de torunun var...'

2024-10-20 09:09 - Siyaset

‘Yenidoğan çetesi’ndeki başhekim AKP’den 2 kez aday olmuş

2024-10-20 19:38 - Gündem

Galatasaraylı Victor Osimhen'in röveşata golü tarihe geçti!

2024-10-20 00:09 - Spor

İmamoğlu'ndan Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu'na tebrik

2024-10-20 19:09 - Gündem

İlgili Haberler

Sokakları adeta parlıyor: Dünyanın en temiz şehirleri

13:37 - Gündem

Güney Kore'de Başbakan Han Duck-soo istifa etti

13:09 - Gündem

Sadece 3 malzeme ile 10 dakikada hazır patates püresi tostu tarifi

13:08 - Gündem

Grev yasaklarının mimarı Erdoğan: ‘Grev hakkını rasyonel bir zemine oturttuk’

12:39 - Gündem

CHP Genel Başkanı Özgür Özel: Ekrem Bey seçimi yüzde 70’le alır

12:38 - Gündem

Günün Manşetleri

Sokakları adeta parlıyor: Dünyanın en temiz şehirleri

13:37 - Gündem

Sadece 3 malzeme ile 10 dakikada hazır patates püresi tostu tarifi

13:08 - Gündem

Grev yasaklarının mimarı Erdoğan: ‘Grev hakkını rasyonel bir zemine oturttuk’

12:39 - Gündem

Skandal iddia... Hacettepe Üniversitesi'nde 1 Mayıs bildirisi dağıtan öğrencilere saldırı!

12:07 - Gündem

TİP'ten 1 Mayıs mesajı: 'Alın terimizin sömürülmesine de darbecilere de dur diyeceğiz'

11:39 - Gündem