?>

Ahmet Aslan’dan Sansür Yasası'na sert tepki

DEVA Partisi Gaziantep Kurumsal İletişim ve Tanıtım Başkanı Gazeteci-Yazar Ahmet Aslan bugün yürürlüğe giren Basın Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Siyaset - 4 yıl önce

DEVA Partisi Gaziantep Kurumsal İletişim ve Tanıtım Başkanı Gazeteci-Yazar Ahmet Aslan bugün yürürlüğe giren Basın Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Kamuoyunda Sosyal Medya Yasası olarak bilinen kanunun hükümetin her alandaki güvenlikçi politikalarının sonucu olarak değerlendiren Aslan “tarihin her döneminde toplumsal ve bireysel alana müdahale eden siyasal iktidarların hiçbiri varlığını koruyamamış ve kaybetmiştir. “Yalan ve dezenformasyonun önünü kesiyoruz” safsatasıyla meclis çoğunluğuna güvenerek her türlü farklı düşünceyi yasal olarak kısmak isteyenler de aynı sonu yaşayacaktır.” dedi.

Bağımsız gazeteciliğe zincir vurulmak istenmektedir

Hükümetin Basın Kanununda yer verdiği internet haber siteleri ile basın kartına ilişkin konuların işin makyajı olduğunu ifade eden Aslan, “Basın Yasasının içine basın kuruluşları ve basın çalışanlarıyla ilgili olumlu maddeler ekleyerek bu yasanın yasakçı tarafını örtemezsiniz. Bu yasada en önemli madde halk arasında korku, panik ve endişe oluşturma, kamu barışını bozmaya yönelik yayınlarla ilgili olan kısımdır. Bu yasanın yoruma açık olması, kamu barışı, panik ve endişe oluşturma ile ilgili muğlak durum tüm muhalif seslerin aslında tehdit altına alınması demek. Bu yasa ile özünde özgür düşünceye, hükümetten bağımsız gazeteciliğe zincir vurulmak istenmektedir. ” diye konuştu.

Hükümet kontrol ve baskı araçlarını artırıyor

Bu yasa ile basın kuruluşları ve gazetecilerin yargılanmasının daha da kolaylaştığını, hükümetin denetim ve kontrol araçlarını hayatın her alanına yayarak baskı unsurlarını artırdığını vurgulayan Aslan “Geniş kapsamlı tanımlanan suç kavramı ile özellikle sosyal medya denetim altına alınmak istenmektedir. Hükümet, çok geniş bir medya tekeline sahip olmasına rağmen sosyal medyada etki edemediği hesapları bu yöntemle susturmayı baskı altına almayı hedefliyor. Toplumsal gerçekleri meclisten geçirdikleri baskıcı yasalarla karanlıkta bırakabileceklerini düşünenler Türkiye basın tarihine iyi baksınlar. Orada gerçekler uğruna yıllarca hapis yatmış, hayatından vazgeçmiş yüzlerce gazeteci göreceklerdir.” Diyerek sözlerini tamamladı.

Haftanın Öne Çıkanları

Akşener'den Erdoğan'a rest, milletvekillerine talimat...

2022-10-12 11:19 - Siyaset

AKP'li kadın Türk milleti için “Şerefsiz bir milletiz” dedi!

2022-10-16 10:39 - Gündem

Ali Tatar'ın abisi Çelebi'yi "Gereğini yapmaya" davet etti

2022-10-13 10:18 - Gündem

22 yaşındaki maden şehidinin paylaşımı yürekleri dağladı...

2022-10-15 18:43 - Gündem

İstanbul'da gökdelende büyük yangın!

2022-10-15 21:53 - Gündem

Zeynep Bastık “e bize bir hayırlı olsun o zaman” notuyla duyurdu!

2022-10-12 09:44 - Magazin

Madenci cenazesinde gülüşen Soylu ve Koca'ya tepki!

2022-10-17 08:42 - Gündem

Cumhur İttifakı'ndan 'Sansür Yasası' pozu...

2022-10-14 08:45 - Gündem

Şehit madenci Okan Akgül’ün kızının sözleri yürek yaktı!

2022-10-16 16:54 - Gündem

Uğur Şahin ve Özlem Türeci'den kanser aşısı müjdesi!

2022-10-17 12:36 - Sağlık

İlgili Haberler

Zeynel Emre'den Ömer Çelik'e: Osman Arıkan Nacar'la Bodrum'da tatil yaptınız mı?

16:31 - Siyaset

AKP medyası: Cemil Tugay Çarşamba günü AKP’ye katılacak

11:17 - Siyaset

Ümit Özdağ: Türkiye’yi kurşun geçirmez okul çantası üretecek noktaya getirdiler!

10:59 - Siyaset

Özgür Özel'den, Erdoğan'a: Sen bizde 2 kuruş bulamadın, biz senin Bakanında 2 milyar lirayı ispatladık!

19:04 - Siyaset

Erdoğan'dan 'fon krizi' çıkışı: Yol haritamızı belirledik

19:02 - Siyaset

Günün Manşetleri

Bayraklı Belediyesi’ne operasyon: Eski başkan ve 45 kişiye gözaltı

07:45 - Asayiş

Eyüpsultan Belediye Başkanı Mithat Bülent Özmen ve 13 kişi tutuklandı

07:40 - Gündem

Mersin’de 2 belediye başkanı tutuklandı

07:11 - Asayiş

Ataşehir Belediye Başkan Vekili Murat Güneş ve 5 kişi tutuklandı

07:06 - Gündem

İmam hatip ortaokulunda bir öğrenci 5 öğrenciyi bıçakladı!

06:52 - Asayiş