?>

AFAD borcunu ödemedi: Hatay’da depremzedelerin elektriği kesildi!

Hatay’ın Defne ilçesinde çoğunlukla öğretmen, asker 210 depremzede ailenin yaşadığı Şehit Öğretmen Necmettin Yılmaz Geçici Konaklama Merkezinin elektriği Toroslar Elektrik Dağıtım Şirketinin elemanları tarafından bugün öğlen saatlerinde kesildi. Isınma, aydınlatma ve mut

Gündem - 5 ay önce

Hatay’ın Defne ilçesi Şehit Öğretmen Necmettin Yılmaz Geçici Konaklama Merkezinin elektrik borcunu AFAD’ın ödemediği ortaya çıktı.

Parasını alamayan Toroslar Elektrik Dağıtım Şirketi öğlen saatlerinde gelerek çoğunluğu öğretmen ve asker ailelerinden oluşan 210 ailenin kaldığı konteyner kentin elektriğini kesti.

Çocukların, yaşlıların soğukta kaldığı, ailelerin elektrik olmadığı için yemek yapamadığı belirtildi.

AFAD İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nü sorumlu tutarken, Milli Eğitim yetkililerinin bu durumdan AFAD’ı sorumlu tuttuğu öğrenildi.

TEBLİGAT GÖNDERİLMEDİ

Elektriksiz kalan öğretmenler Şehit Öğretmen Necmettin Yılmaz Geçici Konaklama Merkezinin önünde akşam 20.00’de eylem yaptı.

TÖB-SEN Genel Sekreteri Hizam Hasırcı, AFAD’ın elektrik borcunu ödemediği için çoğunluğu öğretmen ve askerlerden oluşan 210 ailenin elektriğinin kesildiğini, ailelerin karanlığa ve soğuk havaya terk edildiğini söyledi. Elektrik kesilmeden önce yazılı ya da sözlü hiçbir tebligat yapılmadığı, bilgi verilmediği belirtildi.

"YETKİLİLERİ GÖREVE ÇAĞIRIYORUZ"

Cumhuriyet’e konuşan TÖB-SEN Genel Sekreter Hizam Hasırcı bir an önce yaşanan mağduriyete son verilmesini istedi. Hasırcı şu şekilde konuştu:

“210 ailenin yaşadığı konteyner kentte bugün saat 12.00 civarında Toroslar Elektrik Dağıtım Şirketinin elemanları gelip konteyner kentin tüm elektriğini kesiyor. Burada yaşayan ailelere hiçbir yazılı ya da sözlü tebligat yapmadan, bilgi vermeden elektrik kesiliyor. Ağırlıklı olarak burada öğretmenler ve asker aileleri yaşıyor. Öğlen saatlerinden beri burada elektrik yok ve ne zaman geleceği, sorunun de ne zaman çözüleceği belli değil. Burada ısınma ve yemek pişirme elektrik ile yapılıyor. Çocuklar var, yaşlılar var, çok üşüdüler, mağdur oldular.

Elektrik yetkilileri AFAD’ın elektrik faturasını ödemediğini söylüyor. AFAD’ı arıyoruz İl Milli Eğitim ödemedi diyor, Milli Eğitim Müdürlüğü AFAD’a atıyor, kimin ne yaptığı belli değil. Burada olan öğretmenlerle, asker ailelerine, çoluk, çocuğa oluyor, yaşlı insanlar soğukta, karanlıkta kalıyor.

Toroslar Elektrik Dağıtım Şirketinin yetkilileri burada kalan öğretmenlerin ve asker ailelerinin elektrik sayacı takmaları gerektiğini söylüyor. Ancak bunun için hiç kimseye bir tebligat, yazı gelmemiş, bunun yapılması için bir zaman tanınmamış, pat diye elektrik kesilmiş. Bu insanlara bu zulüm neden yapılıyor? Öğretmenler elektrik sayacı takmaktan kaçmıyor ki, bize bildirsinler, prosedürü ne ise söylesinler, gerekeni yaparız diyorlar.

Hiçbir tebligat yapılmadan bu kesinti keyfi bir durum, burada kalanlar depremzede sayılıyor. Öğretmenlere, devletin askerine reva görülen bu zulmü kabul etmiyoruz, yetkilileri göreve çağırıyoruz.”

Haftanın Öne Çıkanları

İmralı Adası nerede? İmralı Adası'nda kim kalıyor?

2024-12-28 00:38 - Gündem

Eski Kilis Belediye Başkanı Ekrem Çetin ile oğlunu katletmişti... Katil 19 yıl sonra yakalandı!

2024-12-29 09:08 - Gündem

Deha dizisinin yeni bölümünde ne olacak? Deha dizisinin son bölümde ne oldu?

2024-12-29 00:00 - Magazin

Putin'den sürpriz atama kararı: Anadolu Efes'in hisseleri düştü

2024-12-30 19:38 - Dünya

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a: 'Ne yapsan boş...'

2024-12-27 21:38 - Siyaset

Ferdi Tayfur hayatını kaybetti!

2025-01-02 19:59 - Magazin

Eski ABD Başkanı Jimmy Carter hayatını kaybetti

2024-12-30 00:39 - Dünya

77 yaşındaki kadın ve torunları kayıp... Aileden yardım çağrısı!

2025-01-03 00:39 - Asayiş

Aziz Nesin'in oğlu Ahmet Nesin'e 'Cumhurbaşkanına hakaret' soruşturması

2024-12-31 18:38 - Siyaset

Sosyal medyada ortaya çıktı… Kızılcık Şerbeti'nde senaryo sızdı: Ölen isimler belli oldu

2025-01-01 00:08 - Magazin

İlgili Haberler

Son Dakika... DEM Parti'den 'İmamoğlu' başvurusu: Cezaevinde ziyaret edecekler

12:38 - Gündem

Bursa'da korkutan yangın! Mobilya imalathanesinin bahçesindeki atıklar alev alev yandı...

12:09 - Gündem

YKS'ye 2,5 milyondan fazla aday katılacak: En genç aday 15, en yaşlı aday 81 yaşında

11:39 - Gündem

Mersin'de 8 köpekbalığı görülmüştü! Tatilciler tedirgin oldu!

11:38 - Gündem

Dilencinin üstünden çıkanlar şoke etti! 10 çeyrek altın ve 35 bin lirayla yakalandı

11:09 - Gündem

Günün Manşetleri

TBMM Başkanı Kurtulmuş'tan Anıtkabir'e ziyaret

13:39 - Siyaset

Bedelli askerliğe zam yolda: Yeni ücret ne kadar olacak?

13:09 - Ekonomi

Bakan Tunç duyurdu: HSK daire başkanları belli oldu

12:39 - Siyaset

Malatya'da bile 800 liraya satılıyor: Kuru kayısının kilosu bin lirayı aştı

12:08 - Ekonomi

Mersin'de 8 köpekbalığı görülmüştü! Tatilciler tedirgin oldu!

11:38 - Gündem