?>

Adli Tıp Kurumu'ndan 'Murat Çalık' açıklaması: Kanser tekrarlamadı, bulgu yok, tanı yetersiz

Adli Tıp Kurumu, tutuklanan ve görevden uzaklaştırılan Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık hakkında hazırlanan rapora ilişkin iddialara yanıt verdi.

Gündem - 10 ay önce

Adli Tıp Kurumu, tutuklanan ve görevden uzaklaştırılan Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık hakkında hazırlanan rapora ilişkin iddialara yanıt verdi.

Tutuklanan ve görevden uzaklaştırılan Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık hakkında, İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin düzenlediği sağlık raporuna ilişkin, İstanbul Adli Tıp Kurumu tarafından açıklama yapıldı.

Açıklamada raporun eksiksiz ve tam şekilde kayda geçirildiği, herhangi bir tahrifatın olmadığı belirtildi.

Açıklamada, Çalık’a 1999 yılında akut miyeloid lösemi (AML) teşhisi konduğu, ancak hastalığın 26 yıldır tekrar etmediği ve belirtilerinin kaybolduğu ifade edildi. Ayrıca Adli Tıp, kendilerine iletilen dosyada bu hastalıkla ilgili herhangi bir patoloji raporu veya tedavi belgesinin bulunmadığı ifade edildi. Diğer yandan, Çalık’ın dosyasında lenf kanseri (lenfoma) teşhisine ilişkin de herhangibir bulgu yer almadığı vurgulandı.

Adli Tıp Kurumu, İzmir’de yapılan kemik iliği biyopsisinin tanı koymak için yetersiz olduğunu, bu nedenle kesin bir sonuç elde edilemediğini açıkladı. Çalık’ın daha kapsamlı tetkikler için tam donanımlı bir hastaneye sevk edilmesi gerektiğini belirtti.

İYİ PARTİLİ ÇÖMEZ: RAPORLA OYNANDI

İYİ Parti Balıkesir Milletvekili Dr. Turhan Çömez, TBMM’de yaptığı konuşmada Adli Tıp Kurumu’nda hazırlanan raporun çarpıtıldığını öne sürmüştü. Çömez, Çalık’ın sağlık raporundaki blast oranı değerinin değiştirilerek gerçeğin çarpıtıldığını iddia ederek şunları söylemişti:

“Adli Tıp, İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden gelen yüzde 4–5 blast oranını 3–4 olarak yazmış. Çünkü 4–5 demek, hastalığın nüksettiğini kabul etmek demek. Bu raporla oynanmıştır. Bu hata değil, taammüden ölüme göndermektir.”

Çömez ayrıca, Çalık’ın nötropeni ve lekopeni nedeniyle bağışıklık sisteminin çöktüğünü, 20 kilo kaybettiğini ve durumunun hızla kötüleştiğini ifade etti.

“Eğer bu şartlar devam ederse üzülerek söylüyorum; Sayın Çalık cezaevinden canlı çıkamaz. Hepiniz vicdani sorumluluk altında kalırsınız.”

KELEPÇELİ ŞEKİLDE GERİ GÖNDERİLMİŞTİ

Daha önce lenfoma şüphesiyle ameliyat geçiren ve ardından anjiyo olan Çalık’ın, cezaevine kelepçeli şekilde geri götürülmesi kamuoyunda tepkiye neden olmuştu. Sağlık durumu nedeniyle 21 kilo kaybettiği bildirilen Çalık hakkında nihai kararın, yeni yapılacak ileri tetkiklerin ardından verilmesi bekleniyor.

Haftanın Öne Çıkanları

Mehmet Şimşek: Toplumun yüzde 72’si ev sahibi, yüzde 28’i kira ödüyor

2025-07-15 14:32 - Ekonomi

'Geri zekalıya anlatır gibi anlatıyoruz' diyen Bakan Tekin, Bilgi İşlem Müdürünü görevden aldı!

2025-07-17 17:35 - Eğitim

Gaziantep'te abi kardeş, YKS ve LGS'de Türkiye birincisi oldu

2025-07-19 00:00 - Eğitim

AKP’li meclis üyesinin ilkeli duruşu 1 saat sürdü!

2025-07-18 21:40 - Siyaset

İsrail basını: Netanyahu zehirlendi!

2025-07-20 16:35 - Dünya

Bankalar emekli maaşına bloke koyabilecek!

2025-07-18 16:02 - Ekonomi

Muharrem İnce'den Bakan Tekin'e: Nankör Yusuf!

2025-07-20 18:12 - Siyaset

İsrail, Suriye Genelkurmay Başkanlığı'nı vurdu!

2025-07-16 16:23 - Dünya

Milat Gazetesi Ankara Temsilcisi'nden skandal Atatürk paylaşımı!

2025-07-14 14:03 - Gündem

İmamoğlu'nun 'Akın Gürlek' davasında karar: İki mahkumiyet, bir beraat

2025-07-16 11:29 - Gündem

İlgili Haberler

Özgür Özel'den Doruk Madencilik işçilerine destek

13:23 - Gündem

İtirafçı Muhittin Böcek, bu kez de Ferdi Zeyrek'i hedef aldı!

12:22 - Gündem

Özgür Özel ve Veli Ağbaba hakkındaki dosyalar Ankara'ya gönderildi

22:04 - Gündem

Onur Akın'dan Kılıçdaroğlu'na: Şarkılarımı kullanmayın, aksi halde yasal yollara başvuracağım

19:55 - Gündem

Dilek İmamoğlu'ndan Ekrem İmamoğlu'na: Seni seviyorum sevgilim, iyi ki doğdun

14:09 - Gündem

Günün Manşetleri

Özgür Özel'den Doruk Madencilik işçilerine destek

13:23 - Gündem

İtirafçı Muhittin Böcek, bu kez de Ferdi Zeyrek'i hedef aldı!

12:22 - Gündem

Onur Akın'dan Kılıçdaroğlu'na: Şarkılarımı kullanmayın, aksi halde yasal yollara başvuracağım

19:55 - Gündem

CHP'den TBMM'de MYK toplantısı: 25 Temmuz'a kadar kurultay...

16:03 - Siyaset

Dilek İmamoğlu'ndan Ekrem İmamoğlu'na: Seni seviyorum sevgilim, iyi ki doğdun

14:09 - Gündem