?>

ADD Başkanı Bozkurt: Sevr’in BOP adı altında tekrar planlanması...

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Genel Başkanı Hüsnü Bozkurt, yeni çözüm sürecine ilişkin “Bu süreç 105 yıl önce emperyalizmin dayatmalarıyla Sevr adı altında önümüze sürülen gerici ve bölücü planın BOP adı altında tekrar planlanmasıdır” dedi.

Gündem - 8 saat önce

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Genel Başkanı Hüsnü Bozkurt, yeni çözüm sürecine ilişkin “Bu süreç 105 yıl önce emperyalizmin dayatmalarıyla Sevr adı altında önümüze sürülen gerici ve bölücü planın BOP adı altında tekrar planlanmasıdır” dedi.

Terör örgütü PKK elebaşısı Abdullah Öcalan’ın yayımlanan görüntülü mesajında yaptığı çağrının ardından aralarında KCK Eş Başkanı Bese Hozat’ın da bulunduğu 30 örgüt mensubu önceki gün düzenlenen törenle silahlarını yaktı. Dün partisinin Kızılcahamam kampında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise sürece ilişkin yeni yol haritasını anlattı. Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Genel Başkanı Hüsnü Bozkurt, gelişmeleri Cumhuriyet’e değerlendirdi. “2002’de AKP iktidara geldiğinde PKK zaten bitmişti” diyen Bozkurt “Şu anda silah bırakıyor denilen PKK diye bir örgüt fiilen yok. Son üç yıldır kendini PYD’ye katmış bir PKK var. Bu süreç KCK’yi, PYD’yi, PÇDK’yi, PJAK’ı kapsamıyor” ifadelerini kullandı.

‘HANGİ KRİTİK EŞİK AŞILDI?’

Terör örgütü elebaşısı Abdullah Öcalan’ın taleplerine yönelik konuşan Bozkurt, “Teröristbaşı ‘Türklerin ve Kürtlerin kurucu unsur olduğu yeni devlet kurulmalıdır. Demokratik bölgesel özerklik tanınmalıdır. Demokratik konfederalizm mutlak zorululuktur’ diyor. Yani açık açık ‘Üniter-ulus devlet olmayacak, laik cumhuriyetten vazgeçeceksiniz, 42 ve 66’ıncı maddeye unutucaksınız’ diyor. Tutanaklar da var ve buna rağmen süreç işliyor. Buradan ne anlamamız lazım? ABD Ankara Büyükelçisi Tom Barrack ‘Osmanlı düzenine dönün’ diyor. Biz niye kurtuluş savaşı verdik? Yetkililer, PYD’nin silahla donatıldığını söyledi. ABD, SDG dediği PYD-YPG’ye 130 milyon dolar daha destek vereceğini söylüyor. Neyi kutluyoruz biz? Hangi kritik eşik aşıldı? Bu süreç 105 yıl önce emperyalizmin dayatmalarıyla Sevr adı altında önümüze sürülen gerici ve bölücü planın BOP adı altında tekrar planlanmasıdır”

‘102 YILDIR BARIŞ İÇİNDE YAŞIYORUZ’

Bozkurt süreçle ilgili şu soruları yöneltti: 

“102 yıldır barış içinde yaşıyoruz. Emperyalizmin bütün kışkırtmalarına rağmen bir Türk-Kürt iç savaşı, Alevi-Sünni çatışması yaratılabildi mi? Bu ülkenin bütün yurttaşları cumhuriyetin eşit sahibidir. Türk milleti ırk değil coğrafya ve kültür tanımıdır. Biz iç savaş mı yaşıyoruz da barış bekliyoruz. Demokrasi sorunumuz PKK var diye mi var? Bunlar silah bırakınca mı çözülecek bu sorun? Belediyelere başkanlarının gözaltına alınmasını PKK’mi sağlıyor da silah bırakınca demokrasi sorunu çözülecek?”

Haftanın Öne Çıkanları

Erdoğan: AK Parti, MHP, DEM, beraber yürümeye karar verdik!

2025-07-12 11:10 - Siyaset

Mansur Yavaş, şimdi de dar gelirlinin eczane faturalarını ödedi!

2025-07-09 11:53 - Gündem

AKP'li Bozdağ erken seçim için yeşil ışık yaktı

2025-07-06 16:30 - Siyaset

Cenazede şehit ablasının isyani... 'AK Partili kimseyi görmek istemiyorum'

2025-07-08 16:28 - Siyaset

Son 6 ayda AKP 256 bin üye kaybetti, CHP 370 bin yeni üye kazandı

2025-07-07 18:00 - Siyaset

Yiğit Bulut hayatını kaybetti

2025-07-11 10:24 - Gündem

İmamoğlu: O sandığı nereye kaçıracaksınız?

2025-07-06 16:56 - Siyaset

CHP, Manavgat’ta dengeyi sağladı, meclis çoğunluğu AKP’ye geçmedi!

2025-07-12 10:51 - Gündem

'Hayati Yazıcı ile Hasan İmamoğlu görüştü' iddiasına Saray'dan açıklama

2025-07-08 16:38 - Gündem

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar'ın emniyet ifadesi otaya çıktı

2025-07-07 17:30 - Gündem

İlgili Haberler

Ekrem İmamoğlu, kira zamlarına isyan etti!

17:10 - Gündem

AKP'li Metiner, PKK'lılara terörist diyenlere tepki gösterdi!

17:00 - Gündem

Erdoğan’ın sözlerine Saray'ın sitesinden sansür

13:00 - Gündem

AKP ilçe başkanı polislere rütbe taktı!

16:33 - Gündem

Erdoğan’ın konuştu, Emine Erdoğan gözyaşlarını tutamadı!

15:38 - Gündem

Günün Manşetleri

Erdoğan 'Birinci partiyiz' demişti! İşte son anket...

17:06 - Siyaset

AKP'li Metiner, PKK'lılara terörist diyenlere tepki gösterdi!

17:00 - Gündem

MHP'de 'süreç' istifası: Artık kimseye verecek bir cevabımız kalmadı!

16:56 - Siyaset

Ümit Özdağ'dan 'Silah böyle bıraktırılır' paylaşımı...

13:14 - Siyaset

AKP'den Erdoğan'ın konuşmasındaki tartışılan sözlerle ilgili açıklama

13:07 - Siyaset