?>

Acar: Sözün bittiği yer, bir lahanayı üç kişi birleşip alıyor!

Cumhuriyet Halk Partisi Gaziantep İl Başkanı Vakkas Acar, il ve ilçe aboneliği ile birlikte kaldıkları kentin gelir düzeyi daha yüksek olan bölgesi olan Emek Mahallesi'ndeki Pazaryerinde , hem Pazar esnafı hem de de kararlın isyanı ile karşılaştı.

Siyaset - 3 ay önce

Cumhuriyet Halk Partisi Gaziantep İl Başkanı Vakkas Acar, il ve ilçe yöneticileri ile birlikte gittiği kentin gelir seviyesi daha yüksek olan bölgesi olan Emek Mahallesi’ndeki Pazaryerinde, hem Pazar esnafı ve hem de vatandaşların isyanı ile karşılaştı.

CHP İl Başkanı Vakkas Acar, sabahın erken saatlerinde açılan ancak öğleden sonra olmasına rağmen Pazaryerinde kurulan tezgahların halen daha dizildiği gibi durması ve fiyatlarında yüksek olması nedeniyle Pazarcılardan başka kimsenin olmaması karşısında şok geçirdi.

Hem Pazar esnafı ve hem de alışverişe gelen vatandaşlar CHP il Başkanı Vakkas Acar’a dert yanarken, esnaf, tezgah kurdukları tüm bölgelere götürdükleri ürünlerin büyük bölümünün ellerinde kaldığını, iş yapamadan evlerine gittiklerini belirterek,” Sabahın erken saatlerinde tezgahımızı kurduk ama müşteri yok. Sinek avlıyoruz Bugün asgari ücret 22 bin lira ama bir Cumhuriyet altını 40 bin lira. Bir insan düğüne gidip bir altın takacak olsa, iki ay yemeden, içmeden ve hiçbir şey almadan o altını almak için çalışması gerekiyor. Bir ay çalışıyor ama bir altın alamıyor. 5-6 ay çalışıyor bir telefon alamıyor. İnsanlar mülteci gibi olmuş, akşam karnı doysa şükür ediyor. İnsanlar krediye yüklen yüklen iflas ediyor. Bakın şu pazara, kimse yok, bomboş ” dediler.

1 LAHANAYI ÜÇ KİŞİ BİRLEŞİP ALIYOR

Bir başka Pazar esnafı ise, tezgahlarına koydukları ürünleri pahalı aldıkları için fiyatların yüksek olmasından dolayı zaman zaman halk ile karşı karşıya geldiklerini ifade ederek,” Bizde ucuza satıp tezgahımızın bitmesini istiyoruz ama biz pahalı alınca haliyle maliyetinin altında satma şansımız yok. Vatandaş geliyor, fiyatları görünce zaman zaman sıkıntı yaşıyoruz. Bir lahanayı üç kişi birleşip alıyor, artık o günlere geldik” dedi.

EMEKLİ MEMUR GEÇİNMEK İÇİN PAZARDA TEZGAH KURDU

Pazarda tezgah açan bir emekli memur,” Aldığım emekli maaşı ile geçinemeyince mecburen ek gelir olsun diye bu işi yapmaya başladım. Doğru dürüst müşteri de yok. Ben emekli memurum, bir kızım Din Kültürü Ahlak Bilgisi öğretmeni. Ancak 9 yıldır atama bekliyor. Hayat şartları zor ve geçinmek için bu işi yapmak zorundayım” şeklinde konuştu.

16 BİN MAAŞ ALIYOR, 15 BİN KİRA VERİYOR

Bu arada Acar’ı karşısında gören bir vatandaş emekli olduğunu 16 bin lira emekli maaşı aldığını ancak 15 bin lira ev kirası verdiğini belirten bir vatandaş,” Reziliz, Allah yardımcımız olsun” derken başka bir vatandaş ise ilaç fiyatlarından dert yanarak,” Sürekli kullandığım bir ilacı geçen hafta 100 liraya aldım, bugün gittim 130 lira olmuş” diyerek isyanını dile getirdi.

SÖZÜN BİTTİĞİ YER

Hem Pazar esnafını ve hem de vatandaşları dinleyen İl Başkanı Vakkas Acar, şöyle konuştu:

“Burası sözün bittiği yer. Bir lahanayı üç kişi birleşip bölüp aldığını söylüyor pazarcı arkadaşımız. Bu artık sözün bittiği yer demek. Daha bunun üzerine başka bir şey söylenmez.

Gaziantep'in emek pazarındayız. Burası Gaziantep'in gelir seviyesinin ortalamanın üzerinde olduğu bir mahallede  bir pazar olmasına rağmen şu saatlerde pazarın en kalabalık olması gereken bir saatte maalesef pazarcılardan başka kimse yok.

Buradan, Gaziantep'in Emek pazarından, tüm etkili ve yetkili kişilere sesleniyoruz.

Dönün artık, çıkın o süslü odalarınızda. Çıkın o bin odalı saraylarınızdan, halkın içine gelin, halkın ne yaşadığını görün.

Bir lahanayı 3'e bölüp sattığını söyleyen esnaf var burada. Bir lahanayı aynı binada üç kişinin ortak aldığını söyleyen esnafımız var burada. Elinde sepetiyle, Pazar içerisinde dolaşıp dolaşıp fiyatlar pahalı olduğu için alış veriş yapamayan amcalarımız, teyzelerimiz var.

Yeter artık bu milletin yakasından elinizi çekin. İnin halkın arasına ve sorunları ile ilgilenin”

Haftanın Öne Çıkanları

TFF'nin eski başkan vekili ve 3 kişi serbest bırakıldı!

2025-12-25 12:06 - Spor

Ali Koç'tan Sadettin Saran'a destek açıklaması

2025-12-24 21:27 - Spor

Futbolda bahis soruşturması: Erden Timur ve 29 kişi hakkında gözaltı kararı

2025-12-26 08:17 - Spor

TFF'den Bursaspor'a 'Leyla Zana' cezası

2025-12-23 08:08 - Spor

Erdoğan'dan asgari ücret açıklaması: Hayırlı olmasını diliyorum

2025-12-24 14:58 - Siyaset

Köprü ve otoyol ücretlerine yapılacak zam oranı belli oldu!

2025-12-23 13:22 - Ekonomi

Gazeteci Barış Terkoğlu 'Adli kontrol' ile serbest bırakıldı!

2025-12-25 16:34 - Gündem

Öcalan fetva verdi, 'Demokratik İslam'a çağırdı!

2025-12-26 07:17 - Gündem

Mansur Yavaş hakkında bir soruşturma izni daha verildi!

2025-12-21 11:24 - Gündem

CHP'nin 76’ncı mitingi Edirne’de yapıldı...

2025-12-20 15:02 - Siyaset

İlgili Haberler

Özgür Özel'den Özkan Yalım'ın gözaltı görüntülerine sert tepki

14:54 - Siyaset

Bahçeli: İstifa küskünlüğe dayalı değildir!

14:45 - Siyaset

MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter istifa etti!

07:10 - Siyaset

Hüseyin Baş: Mezhep kavgası İslam dünyasının içerisindeki en büyük fitne!

00:30 - Siyaset

Özgür Özel: Türkiye'nin dört bir yanında baskı ve saldırı altındayız!

14:30 - Siyaset

Günün Manşetleri

Yandaşlar 'soruşturma' dedi, ABB'den 'Mansur Yavaş' açıklaması geldi

20:25 - Gündem

AKP'li Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu partisinden istifa etti

20:23 - Gündem

MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter istifa etti!

07:10 - Siyaset

Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım gözaltına alındı!

08:20 - Asayiş

Trump: İran'ın enerji tesislerine yönelik saldırıları 10 gün daha erteledim

08:11 - Dünya