?>

ABD’de başkanlık seçiminde ilk sandıklar kapandı

ABD’nin Indiana ve Kentucky eyaletlerinin doğu bölgelerinde sandıkların yerel saatle 18.00 itibarıyla kapanmasıyla oy sayım işlemleri başladı.

Dünya - 10 ay önce

Milyonlarca ABD’linin oy kullanmak için sandık başına gittiği ABD seçimlerinde sona yaklaşıldı. Ülkenin Indiana ve Kentucky eyaletlerinin doğu bölgelerinde sandıkların yerel saatle 18.00 itibariyle kapanmasıyla oy sayım işlemleri başladı. Ağırlıklı olarak Cumhuriyetçi seçmenlere ev sahipliği yaptığı bilinen Indiana ve Kentucky eyaletleri, bu yıl seçimin sonucunu belirleyecek salıncak eyaletler arasında gösterilmiyor. Kapanan ilk sandıklara göre Trump, söz konusu eyaletlerde seçimi önde götürüyor.

TRUMP’TAN HİLE İDDİASI

Trump, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Philadelphia’da hile yapıldığı iddiasında bulunarak, “Philadelphia’daki büyük hile hakkında çok şey konuşuluyor. Kolluk kuvvetleri geliyor” dedi.

SALINCAK EYALETLER BELiRLEYİCİ OLACAK

Seçimde, Pensilvanya, Georgia, Arizona, Nevada, Kuzey Carolina, Michigan ve Wisconsin’den oluşan "salıncak eyaletler" belirleyici olacak. Trump ve Harris’in kampanyalarına özel olarak yoğunlaştığı ve 7 salıncak eyalet arasında nüfusu en kalabalık olan Pensilvanya, yeni başkanı belirleme ihtimali en yüksek eyalet olarak öne çıkıyor.

ERKEN  OY KULLANIMI REKOR SEVİYEDE

Seçim öncesi yapılan erken oy kullanma oranı, ABD tarihinde rekor seviyelere ulaştı. Yaklaşık 240 milyon kayıtlı seçmenin bulunduğu ABD’de Florida Üniversitesi Seçim Laboratuvarı’nın yayınladığı son verilere göre 82 milyon 713 bin 594 seçmen erken oy kullandı.

Seçmenlerin yaklaşık 45 milyonu sandık başında, yaklaşık 38 milyonu ise posta yoluyla oy verdi. Erken oy kullanma verilerinde kadın seçmenlerin ağırlıkta olduğu belirtilirken, Harris kampanya ekibi bu verilerden yola çıkarak seçimi kazanma konusunda umutlu olduklarını belirtti.

SALT ÇOĞUNLUĞU ELDE EDEN ADAY YARIŞI KAZANACAK

En çok oyu alanın değil, en fazla delege sayısına ulaşan adayın başkan olmasını sağlayan Seçiciler Kurulu (Electoral College) sistemine sahip olan ABD’de, her eyaletin belli bir delege sayısı bulunuyor. Herhangi bir eyaletteki oyların çoğunluğunu alan parti, delegelerin tamamına sahip oluyor. Ülke genelindeki 538 delegenin salt çoğunluğu olan 270’e ulaşan aday ise başkanlık seçiminin galibi oluyor.

Haftanın Öne Çıkanları

Beşiktaş'tan çok özel forma! Atatürk'ün anısını sınırlı sayıda üretildi...

2024-11-01 18:38 - Spor

Gaziantep’te silahlı kavga: 2 ölü 2 ağır yaralı!

2024-11-05 17:13 - Asayiş

Mert Hakan Yandaş'tan Trabzonspor paylaşımı: 'Uy aha'

2024-11-04 00:09 - Spor

Sofyan Amrabat: 'Attığım gol tesadüf değil'

2024-11-03 23:09 - Gündem

Ahmet Özer'in ifadesi ortaya çıktı: Kayyım atanmasının alt yapısı oluşturulmuştur

2024-10-31 01:08 - Siyaset

Beşiktaş'ta Ciro Immobile şoku! Maçı tamamlayamadı...

2024-11-02 20:39 - Spor

Ruud van Nistelrooy'dan Manchester United açıklamaları

2024-11-01 00:08 - Spor

Eski eşi kardeşiyle evlenince Müge Anlı'ya katılmıştı... Evinin bahçesinde öldürüldü

2024-10-31 08:39 - Asayiş

Sosyal medyaya not bırakan 20 yaşındaki genç intihar etti

2024-11-02 00:39 - Asayiş

Galatasaray'da Ismail Jakobs, bireysel çalıştı!

2024-11-02 00:08 - Spor

İlgili Haberler

İsrail ordusu Gazze'ye kara harekâtı başlattı!

09:57 - Dünya

Trump, ABD Savunma Bakanlığı'nın ismini 'Savaş Bakanlığı' olarak değiştirdi

00:48 - Dünya

Erdoğan'dan Putin'e: En yakın zamanda sizi ülkemize bekliyoruz

15:10 - Dünya

Avrupalı belediye başkanları İmamoğlu için İstanbul'a geliyor

09:31 - Dünya

Yemen'den İsrail'e füze saldırısı, Tel Aviv'de siren sesleri...

21:51 - Dünya

Günün Manşetleri

Özgür Çelik: Belediye Meclis üyeleri ölümle tehdit edildi!

20:13 - Gündem

Başarır: Artık davaların bittiğini, önümüze bakmamız gerektiğini söylemeli...

14:52 - Siyaset

Fatih Altaylı kurultay davasında ikinci perdeyi açıkladı!

14:39 - Gündem

Seçim kurulu kayyum Gürsel Tekin'in talebini reddetti!

12:19 - Gündem

İsrail ordusu Gazze'ye kara harekâtı başlattı!

09:57 - Dünya