?>

ABB, Kıbrıs Temsilciliği’ni açıyor

Anadolu’da örgütlenme çalışmalarını sürdüren Anadolu Basın Birliği, artık Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde de temsil edilecek.

Yerel - 1 hafta önce

Anadolu’da örgütlenme çalışmalarını sürdüren Anadolu Basın Birliği, artık Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde de temsil edilecek.

Anadolu’da örgütlenme çalışmalarını sürdüren Anadolu Basın Birliği, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde gerçekleştirdiği temasların ardından, yavru vatanda da temsil edilmek için adım attı.

Anadolu Basın Birliği Yönetim Kurulu, K.K.T.C’de uzun yıllardır gazetecilik yapan, Genç TV Kurucu Yönetim Kurulu Başkanı Ertan Birinci’ye temsilcilik yetkisi verdi. Birinci’nin kısa süre içerisinde yavru vatanda şubeleşme çalışmalarına başlayacağı öğrenildi.

Anadolu Basını ayağa kalkıyor

Her geçen gün biraz daha büyüdüklerini belirten Anadolu Basın Birliği Genel Başkanı M.Bora Zor, “ Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren örgütlenme çalışmalarına hız verdik. Yeni şubeler açmamız için talepler geliyor. Yönetim kurulu olarak bizler de bunları değerlendirerek, sonuçlandırıyoruz.

Kıbrıs’ta gerçekleştirdiğimiz temasların ardından Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde örgütlenmek için ilk adımımızı attık. Kıbrıs’ın sevilen isimlerinden, yıllarını medya sektörüne vermiş Ertan Birinci’nin K.K.T.C temsilcimiz olması konusundaki yönetim kurlu kararımızı aldık. Artık yavru vatanda da temsil ediliyoruz. Sayın Birinci’nin yavru vatanda önemli çalışmalar yapacağına inanıyor, kendisine başarılar diliyorum.” dedi.  

Ertan Birinci kimdir?

25 ocak 1966 tarihinde Lefkoşa'da dünyaya geldi. Futbola olan sevgisi ile gazeteciliğe olan tutkusu nedeniyle Ruso Ortaokulu'nda haftalık spor gazetesi Erbi'yi yayımlamıştır.1986 yılında KKTC'nin ilk spor gazetesi Sportmence'yi çıkardı. Bu gazeteyi Şafak ve Foto Flash adlı gazeteler izledi. 1990 yılında Bayrak Radyosu'nda futbol maçları anlattı. 1999-2003 yılları arasında Kıbrıs Türk Spor Yazarları Derneği Başkanlığı yaptı.1 kasım 1996 yılından kurduğu First Fm ine KKTC'de özel yayıncılığı başlatan isim oldu. 31 mayıs 1997 tarihinde Kıbrıs Genç Tv'yi yayın hayatına koydu.

Haftanın Öne Çıkanları

Berkay Gezgin'den Cem Küçük hakkında suç duyurusu

2025-04-17 18:30 - Gündem

Yozgatlı Ahmet Hakan’dan, Özgür Özel'e traktörlü tebrik

2025-04-20 13:00 - Gündem

Yandaşlar birbirine girdi! Ahmet Hakan'dan Rasim Ozan Kütahyalı'ya sert tepki: "Korunaklı değilsin, şarlatansın!"

2025-04-17 10:16 - Gündem

Meclis’te okunan AYM'nin Can Atalay kararı, tutanakta sansürlendi!

2025-04-16 15:39 - Siyaset

Avukatı duyurdu: Lütfü Savaş, 21. Olağanüstü Kurultay için de iptal davası açacak!

2025-04-17 16:09 - Siyaset

Arınç'tan 'Can Atalay' çıkışı: Karar okunmuştur, iş bitmiştir!

2025-04-20 18:09 - Gündem

Rasim Ozan Kütahyalı'nın ifadesi ortaya çıktı!

2025-04-18 10:09 - Gündem

Bülent Turan: Biz de CHP kapatılsın kampanyası yapalım!

2025-04-15 11:07 - Siyaset

İmamoğlu ve Özdağ yaz aylarında cezaevinden çıkabilir!

2025-04-15 13:04 - Gündem

Demir parmaklı oy pusulası sosyal medyada gündem oldu!

2025-04-19 13:06 - Gündem

İlgili Haberler

Konukoğlu Spor Lisesi Türkiye Finalleri’nde

00:00 - Yerel

Sarılar’ın arazi yolu sorunu çözüldü

00:00 - Yerel

Gri Koç Gökhan Müftüoğlu öğrencilerle buluştu

00:00 - Yerel

Yılmaz'dan, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü mesajı

00:00 - Yerel

Tahmazoğlu'ndan, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü mesajı

00:00 - Yerel

Günün Manşetleri

Tehdide tolerans, öğretmene sürgün

04:38 - Gündem

Ekili tarlasını savundu, saldırıya uğradı: Erkan’a saldıranlar serbest

04:09 - Gündem

İsrail'den uluslararası yardım çağrısı: Kudüs'ün 5 farklı noktasında yangın!

01:38 - Dünya

Araç Menzilcilerin çıkmıştı... Ali Yerlikaya: Çakar hakkı iptal edildi

01:08 - Gündem

Silivri Cezaevi'nden ilk kare: İmamoğlu ailesi açık görüşte

20:49 - Gündem