?>

366 çift daha Evlilik Okulu'ndan sertifika aldı

Toplumun temel taşı olan aile kurumuna büyük önem veren Şahinbey Belediyesi, hayata geçirdiği Evlilik Okulu Projesi ile evlilikte bilinçli adımlar atılmasını sağlıyor.

Yerel - 11 ay önce

Toplumun temel taşı olan aile kurumuna büyük önem veren Şahinbey Belediyesi, hayata geçirdiği Evlilik Okulu Projesi ile evlilikte bilinçli adımlar atılmasını sağlıyor. Proje kapsamında son olarak 366 çift, evlilikte iletişim, karşılıklı anlayış ve aile içi huzurun önemi üzerine eğitimler alarak sertifikalarını Başkan Mehmet Tahmazoğlu’nun elinden aldı.

Şahinbey Belediyesi’nin, Gaziantep İl Müftülüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü, Hasan Kalyoncu Üniversitesi ve Şahinbey İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte yürüttüğü proje kapsamında bu güne kadar 61.083 çifte evliliğin önemi ile ilgili eğitimler verildi. Verilen eğitimler sonrasında yeni evlenecek çiftlere çamaşır makinası, evli çiftlere ise çay veya kahve makinası hediye ediliyor.

EVLİLİK TOPLUMUMUZUN ÇEKİRDEK YAPISIDIR

Evlilik Okulu Projesini önemsediklerini ifade eden Başkan Mehmet Tahmazoğlu "Aile yapımızı ne kadar güçlü tutarsak, toplumumuz da o kadar güçlü olur. Evlilik Okulu Projemizle çiftlerimize, huzurlu ve sağlıklı bir aile ortamı için iletişim, sabır, saygı ve sevgi temelli eğitimler veriyoruz. Bu güne kadar 61 binden fazla çiftimize ulaştık. Amacımız, boşanmaların önüne geçmek ve sağlam temeller üzerine kurulmuş aileler oluşturmak. Aile içerisinde ne kadar mutlu olursa toplumda o kadar güçlü olur. Şahinbey Belediyesi olarak evliliği teşvik ediyoruz. Evlilik Okulu projemizi 15 yıldır devam ettiriyoruz. Evlilik Okulu’nda eğitime katılan ve yeni evlenecek olan çiftlerimize çamaşır makinası, evli çiftlerimize ise çay veya kahve makinası hediye ediyoruz. Bu yıl ek olarak yeni evlenecek çiftlerimizden 20 bin gelin hanıma 20 bin damat beye olmak üzere toplamda 40 Bin TL nakdi destek sağlıyoruz. Ayrıca maddi durumu olmayan ve evlenmek isteyen çiftlerimize çeyiz seti hediye ediyoruz. Evlendikten sonra çocuk sahibi olan çiftlerimize ikinci çocuktan itibaren her çocuk için 1 yıl boyunca çocuk bezi yine ikinci çocuktan itibaren üç yıl boyunca nakdi destek sağlıyoruz” dedi.

ÇİFTLERE HEM EĞİTİM HEM DESTEK

Evliliğe hazırlanan çiftlere eğitimlerin ardından çamaşır makinesi, evli çiftlere ise çay veya kahve makinesi hediye edilerek aile hayatına destek sağlanıyor. Bu uygulama hem yeni evlenecek çiftlerin ihtiyaçlarını karşılıyor hem de katılımı teşvik ediyor.

TÜRKİYE’DE ÖRNEK PROJE

Şahinbey Belediyesi’nin öncülüğünde yürütülen Evlilik Okulu Projesi, aile yapısının güçlendirilmesi, boşanmaların önlenmesi ve bilinçli nesillerin yetişmesi adına Türkiye’de örnek gösterilen sosyal projeler arasında yer alıyor.

Haftanın Öne Çıkanları

AKP'li Mücahit Birinci: İmamoğlu'nun 'terör' suçundan tutuklanmaması çok kritik hataydı, İBB'ye kayyum atanamıyor!

2025-09-29 14:58 - Gündem

2026'nın MTV, emlak vergisi ve trafik cezaları belli oldu. İşte yeni zam listesi...

2025-09-30 12:54 - Ekonomi

Victoria Secret'in ilk Türk meleği Özgü Kaya olacak...

2025-10-04 00:00 - Magazin

Açlık sınırı 28 bin, yoksulluk sınırı 91 bin TL'ye çıktı!

2025-09-30 13:26 - Ekonomi

Erdoğan, Donald Trump'la 'Gazze'yi görüştü

2025-10-03 19:46 - Dünya

İsrail askeleri Sumud Filosu'na müdahale etti!

2025-10-01 22:17 - Dünya

Gürsel Tekin'in kayyumluğu devam edecek!

2025-10-03 11:33 - Gündem

Cem Küçük'ten itiraf: Uçakta sorular önceden alınıyor, istenmeyen sorular çıkarılıyor!

2025-09-29 09:55 - Gündem

Trump'tan Hamas'a Gazze tehdidi

2025-09-30 00:40 - Dünya

Kılıçdaroğlu: Kayyuma bırakmadan parti içinde el ele aşarız!

2025-09-29 11:53 - Siyaset

İlgili Haberler

Uluslararası Rumkale Su Sporları Festivali başladı

00:40 - Yerel

Şahinbey'de bozuk ürün satan dönerci kapatıldı

00:38 - Yerel

Erzin Burnaz Plajı Deniz Kampı tamamlandı

00:36 - Yerel

Şehitkamil Belediyesi bilim dünyasını Gaziantep’te buluşturdu

00:00 - Yerel

Şahinbey'den Akkent Mahallesi’ne 3 yeni park

00:00 - Yerel

Günün Manşetleri

Gökay Çakır ve Başaran Aksu hakkında tahliye kararı

16:30 - Gündem

Filenin Sultanları, Avrupa şampiyonu!

19:52 - Spor

Özgür Özel’den Melih Meriç’e hastane ziyareti

16:46 - Gündem

Melih Gökçek, sakız çiğneyerek adliyeye geldi, ifade verdi!

16:33 - Gündem

Komedyen Deniz Göktaş'a 9 yıl 8 aya kadar hapis istemi

15:22 - Gündem