?>

100'üncü yılını kutlayan CHP'den Anıtkabir ziyareti

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partililerle birlikte, CHP'nin kuruluşunun 100'üncü yıl dönümü nedeniyle Anıtkabir'i ziyaret etti.

Siyaset - 3 yıl önce

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partililerle birlikte, CHP'nin kuruluşunun 100'üncü yıl dönümü nedeniyle Anıtkabir'i ziyaret etti.

CHP lideri Kılıçdaroğlu ve partililerden oluşan CHP heyeti, Aslanlı Yol'dan yürüyüp, CHP'nin Kurucu Genel Başkanı Mustafa Kemal Atatürk'ün mozolesine çıktı. Kılıçdaroğlu, Atatürk'ün mozolesine çelenk bıraktıktan sonra heyet saygı duruşunda bulunuldu.

Ardından da Misak-ı Milli Kulesi'ne geçildi. Anıtkabir Özel Defteri'ni imzalayan Kılıçdaroğlu, şunları yazdı:

"Büyük Atatürk, Sayın Genel Başkanım; İzmir'den kurtuluşun ilan edildiği ve kuruluş ateşinin yıkıldığı bu tarihi günde, 100'ncü yılını kutladığımız CHP'nin bugünkü temsilcileri olarak huzurundayız. İleri, çağdaş bir ulus yaratmaya yönelik vizyonunuz, CHP'nin kalıcı mirasının yolunu açmıştır. Türkiye Cumhuriyeti'nin ve partimizin kurucusu olarak demokrasi, sosyal adalet ve laiklik ilkelerine olan sarsılmaz bağlığınız ve ileri görüşlülüğünüz bizlere ilham vermeye devam ediyor.

Bu vizyonu geleceğe taşımak ve daha eşit, adil, kapsayıcı bir toplum oluşturmak bilinciyle milletimizin huzur ve refahı için mücadelemizi sürdürüyoruz. Sayın Genel Başkanım; bugün 2 büyük mirasınızdan biri olarak kabul ettiğiniz CHP'nin 100'üncü kuruluş yıl dönümü. Huzurunuzda 23 Ekim 1923 günü partimizin kuruluş dilekçesini imzalayan Erzincan Mebusu Sabit Sağıroğlu'nu, İstanbul Mebusu Dr. Refik Saydam'ı, İzmir Mebusu Celal Bayar'ı, Erzurum Mebusu Münir Hüsrev Göle'yi, Tekirdağ Mebusu Cemil Uybadın'ı, Konya Mebusu Kazım Hüsnü'yü, İzmit Mebusu Saffet Arıkan'ı, Diyarbakır Mebusu Zülfü Tigrel'i, partimizin katibi umumisi Recep Peker'i ve 2'nci Genel Başkanımız İsmet İnönü'yü saygı ve rahmetle anıyorum. Aziz hatıranız önünde saygı ile eğiliyor, silah arkadaşlarınızı, aziz şehitlerimizi ve hayatını yitirmiş tüm CHP'lileri rahmetle anıyorum."

CHP heyeti, ardından da Anıtkabir'de bulunan 2'nci Cumhurbaşkanı İsmet İnönü'nün kabrine çelenk bıraktı. İnönü için gerçekleştirilen saygı duruşunun ardından tören sona erdi.

KAYNAK: DHA

Haftanın Öne Çıkanları

Filenin Sultanları Avrupa Şampiyonu...

2023-09-03 23:37 - Spor

Sağlık personeline saldırı namus meselesi çıktı!

2023-09-07 10:59 - Gündem

AKP'li başkanın rakı keyfi gündem oldu!

2023-09-09 11:44 - Gündem

Cübbeli Ahmet, Kadiri Tarikatı’na transfer oldu mu?

2023-09-08 09:18 - Gündem

Ali Koç'un elleri cebinde olması gündem oldu!

2023-09-03 18:38 - Gündem

Kırmızı bültenle aranan Muhammed Yakut yakalandı!

2023-09-06 12:51 - Asayiş

Mansur Yavaş: Kendime güveniyorum...

2023-09-08 09:52 - Siyaset

İBB’nin resim sergisine soruşturma açıldı!

2023-09-05 16:21 - Gündem

Göktaşı mı düştü? Meteor mu düştü?

2023-09-02 21:01 - Gündem

Sivas katliamı hükümlüsünün cezası kaldırıldı!

2023-09-06 14:38 - Gündem

İlgili Haberler

Özgür Özel: Yakında bazı isimlere soracağım, hazırlansınlar!

14:59 - Siyaset

Akın Gürlek: 2028 yılında Cumhurbaşkanımızı tekrar seçmek için bir seçim düzenlenecek

14:57 - Siyaset

Özgür Özel: Faturanın millete kesilmesine izin vermeyeceğiz!

16:45 - Siyaset

Yavuz Ağıralioğlu'ndan Ümit Özdağ'a ziyaret

15:24 - Siyaset

Özgür Özel'den Erdoğan’a: Bu mu senin demokratlığın...

09:05 - Siyaset

Günün Manşetleri

Ünlülere uyuşturucu operasyonu: 18 kişi gözaltına alındı

11:03 - Asayiş

Adalet Bakanı'ndan fon açıklaması: 4 şüpheli tutuklandı, 246 hesaba erişim engeli

10:59 - Gündem

SPK: Fonların ödeme ve tasfiye süreci belirlendi

10:30 - Ekonomi

Hakim ve savcı atamalarında yeni dönem

06:18 - Gündem

Motorin fiyatlarına bir zam daha: 100 TL'yi aştı!

06:14 - Ekonomi