?>

Kombinizi donmaktan koruyacak önlemler

GAZDAŞ, karlı ve soğuk havalarda ısınmak için kullanılan kombi cihazlarında donma tehdidinin alınabilecek basit tedbirle önlenebileceğini duyurdu.

Yaşam - 7 yıl önce

GAZDAŞ, karlı ve soğuk havalarda ısınmak için kullanılan kombi cihazlarında donma tehdidinin alınabilecek basit tedbirle önlenebileceğini duyurdu.

Özellikle soğuk kış ayları ile bilinen Gaziantep’te GAZDAŞ ile birlikte temiz, ekonomik ve güvenli bir yakıt olan doğal gazın konforu yaşanıyor.

Her geçen gün soğuyan ve yaklaşan karlı havalar ile birlikte Gaziantep’te tüketicilerin sıkıntı çekmemesi için uyarılarda bulunan GAZDAŞ, kombi cihazlarının donma yapmaması için alınabilecek tedbirleri de açıkladı.

Her geçen gün soğuyan havalar ile açıklamalarda bulunan GAZDAŞ Bölge Müdürü Tanju Koçak; soğuk ve karlı havalarda evleri en iyi şekilde ısıtacak yakıtın doğal gaz olduğunu belirterek kombi cihazlarında donma tehdidinin de doğru kullanım ve alınacak basit tedbirlerle önlenebileceğini söyledi.

Kombilerin donmaması için en önemli tedbirin doğru montaj olduğunu ifade eden Koçak sözlerini şöyle sürdürdü: “Öncelikle montaj aşamasındaki hermetik kombilerin GAZDAŞ’ın izin verdiği yere monte edilmesi gerekiyor. Bu, hem yanmış gazların dışarı atılması hem de gerekli taze hava dışarıdan alınabilmesini sağlayacak en kritik unsur. Trakya’da her sene yaşadığımız soğuk ve karlı havaları düşündüğümüzde tüketicilerimizin kombilerini mutlaka rüzgâr, rutubet ve donma gibi dış etkenlerden korunmuş ve iyi havalandırılmış bir mekâna monte etmeleri gerekiyor. Balkona yapılan monte işlemlerinde dahi ya balkon tamamen kapatılmış veya dolapla muhafaza altına alınmış olmalı. Ayrıca kombi altında bulunan sıcak-soğuk su kombi boruları açıkta bırakılmamalı, izolasyon malzemeleri ile koruma altına alınmalı. Sadece kombiyi korumak donma tehdidine karşı yeterli görülmemeli, tüm tesisatı koruyacak tedbirler alınmalı.”

Kombinizi donmaktan koruyacak önlemler:

Kombi cihazları kısa süreliğine kapatacaksanız elektrik beslemesi ve gaz vanasını mutlaka açık tutun. Aksi takdirde donmaya karşı emniyet sistemi devreye girmeyecektir. Eğer kombinizi uzun süre kullanılmayacaksanız donmayı önlemek için kombi içerisindeki kullanım suyu, kalorifer hattı ve radyatörlerin içinde bulunan su tamamen boşaltın. Karlı ve çok soğuk havalarda elektrikler kesilirse kombi içerisindeki kullanım suyunu boşaltın, vanaları kapatın. Kombiden açığa çıkan su buharının çok soğuk havalarda kombi bacalarında oluşturduğu buz sarkıtları, kombi bacasını yerinden çıkarabilir veya kombi bacasının tıkanmasına sebep olabilir. Bu sarkıtları dikkatli şekilde temizleyin. Kombilerinizin bakım ve arıza giderimlerini yetkili servislerden istemeyi unutmayınız.
Haftanın Öne Çıkanları

Gaün'de okul boyama etkinliği

2018-11-26 12:33 - Eğitim

26 yaşındaki gencin katil zanlıları yakalandı

2018-11-27 14:28 - Asayiş

Esra Karabağ, Türkiye Şampiyonu

2018-11-29 18:21 - Spor

Gaziantep Adliyesi'ne 7 yeni mahkeme

2018-11-29 13:15 - Yerel

Ergenekon kumpası resmen çöktü!

2018-11-30 17:31 - Gündem

Gül: Fatma Şahin, Gaziantep’in bacısıdır

2018-12-01 20:40 - Siyaset

Gaziantep'te 10 adrese eş zamanlı operasyon

2018-12-01 20:06 - Asayiş

Osmanlıspor kalecisi NCR'de ameliyat oldu

2018-11-26 18:33 - Sağlık

Cv Hazırlama ve Staj etkinliği

2018-11-30 09:57 - Eğitim

Dr. İsmail Temur'dan halka açık sağlık konferansı

2018-11-29 12:50 - Sağlık

İlgili Haberler

Kabin Boy Valiz Ne Tür Seyahatler İçin Uygundur?

00:00 - Yaşam

+965 hangi ülkenin arama kodu? +965 ile başlayan numaralar nereye ait?

00:39 - Yaşam

226 hangi şehrin alan kodu? 0226 nerenin telefon kodu?

16:38 - Yaşam

246 hangi şehrin alan kodu? 0246 nerenin telefon kodu?

00:39 - Yaşam

438 hangi şehrin alan kodu? 0438 nerenin telefon kodu?

00:38 - Yaşam

Günün Manşetleri

Ela Rümeysa Cebeci ifadesinin ardından yeniden cezaevine gönderildi

17:51 - Gündem

Balıkesir’de İHA boş bir araziye düştü!

15:28 - Gündem

Sadettin Saran 'Adli kontrol' kararıyla serbest bırakıldı

20:56 - Asayiş

CHP'li Tanal'dan AKP'li Özlem Zengin'e: Bu ülkenin Bakanı Belçika vatandaşı olamaz!

19:34 - Siyaset

Tutuklu Başkan Murat Çalık'a biyopsi yapıldı, boynundan kitle alındı!

19:30 - Gündem