?>

Uluslararası Gaziantep Opera ve Bale Festivali

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Opera ve Balesi (DOB) Genel Müdürlüğü, 2018 yılının ilk uluslararası opera ve bale festivalini Gaziantep Üniversitesi Mavera Kongre ve Sanat Merkezinde düzenledi.

Kültür & Sanat - 8 yıl önce

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Opera ve Balesi (DOB) Genel Müdürlüğü, 2018 yılının ilk uluslararası opera ve bale festivalini Gaziantep Üniversitesi Mavera Kongre ve Sanat Merkezinde düzenledi.

Festival, Gaziantep Valiliği, Gaziantep Üniversitesi ile Gaziantep Büyükşehir Belediyesinin katkılarıyla “1. Uluslararası Gaziantep Opera ve Bale Festivali”  TÜRKSOY açılış konseri ile başladı. Türkiye'nin de üyesi bulunduğu TÜRKSOY üyesi ülkelerden katılan opera solistlerine, orkestra şefi Petr Gribanov yönetiminde Kazakistan'ın Karaganda Konser Birliğinin Senfoni Orkestrası ve TÜRKSOY Opere solistleri; Elnura Samarbekova, , Mehlika Karadeniz Bilgin, Eleonora Mustafayeva, Ünüşan Kuloğlu Talgat Mussabayev eşlik etti.

Festivalin açılışında konuşan Devlet Opera ve Balesi Genel koordinatörü Emel Özer, “Festivalimiz daha önce opera-bale günleri kapsamında düzenlenirken bu yıl uluslararası olma niteliği kazanarak ülkemizin birbirinden güzel renklerini bünyesinde barındıran, kültürel mirasın ve hoşgörünün beşiği Gaziantep’e çok daha fazla yakışıyor. Festival boyunca izleyeceğiniz eserler Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü’nün kendi müziğimizi çoksesli sunumlarla evrenselleştirme misyonundan yola çıkılarak seçildi. Özellikle de bu nedenle değerli Gaziantepli sanatseverleri 10 gün sürecek festivalimizdeki tüm etkinliklerde aramızda görmekten mutluluk duyacağız. Uluslararası Gaziantep Opera ve Bale Festivali henüz 1 yaşında ama görüyoruz ki bu güzel şehirin yöneticileri, sivil toplum örgütleri ve halkının destekleri sayesinde yıllar içinde büyüyüp gelişerek ülkemizin en önemli festivallerinden biri olacak”  ifadelerini kullandı. 

Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Gür konser sonunda,TÜRKSOY Genel Sekreteri Türksoy Dusen Kaseınov, Kazakistan Eski Kültür Bakanı Rymbala Omarbekova, Karaganda Konser Birliği’nin Genel Müdürü Talgat Idrıssov’a hediye takdim etti.

Geceye; Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Gür, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Metin Bedir, TÜRKSOY Genel Sekreteri Türksoy Dusen Kaseınov, Eski Kültür Bakanı Rymbala Omarbekova, Karaganda Konser Birliği’nin Genel Müdürü Talgat Idrıssov, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Deniz Köken ve çok sayıda sanatsever katıldı.

Editör: Turgut Bozgeyik

Haftanın Öne Çıkanları

Türkeş’e ayıp etmeyin!

2018-05-02 18:17 - Siyaset

Gaziantep'te 17 yaşındaki genç kız 4. kattan ölüme atladı

2018-05-01 00:08 - Asayiş

Milli Güreşçi cinsel organı kesilerek öldürüldü!

2018-05-02 13:54 - Asayiş

Karaşahin, Ak Parti'den aday adayı oldu

2018-04-30 18:47 - Siyaset

Şahinbey Nüfus Müdürlüğü'nde sistem çilesi...

2018-05-02 17:02 - Yerel

Gaziantepli ülkücünün isyanı: Oturma eylemine başlıyor!

2018-05-05 09:37 - Gündem

Dr. Demet Çetin, Astım hakkında bilgilendirdi

2018-05-02 14:43 - Sağlık

TEB Bölge Direktörü'nden GSO'ya ziyaret

2018-05-02 17:20 - Yerel

Merkür SPA'nın, taş ve vakumlama masajı ilgi görüyor

2018-05-02 11:18 - Sağlık

Rıza Kayaalp 8. kez Avrupa şampiyonu!

2018-05-01 21:31 - Spor

İlgili Haberler

Şehitkamil'de 19 Mayıs coşkusu Gençlik Festivali ile başlıyor

00:00 - Kültür & Sanat

HKÜ Bilim İletişimi Ofisi ve Bey Mahallesi Kültürevi’nden “Seçkiler” sergisi

00:00 - Kültür & Sanat

Mehmet Pamuk'un “Kapanan Kapılar Açılan Yaralar” isimli kitabı okuyucuyla buluştu

00:22 - Kültür & Sanat

Hasan Süzer Evlilik ve Yaşam Kültürü Müzesi törenle açıldı

00:00 - Kültür & Sanat

Gazeteci Ali Atalar'ın Anadolu’nun Yüzleri sergisi açıldı

00:00 - Kültür & Sanat

Günün Manşetleri

CHP, Burcu Köksal’ı kesin ihraç talebiyle disipline sevk etti

15:29 - Siyaset

Muhittin Böcek için "etkin pişmanlık" iddiası

15:22 - Gündem

Akbelen direnişçisi Esra Işık'a tahliye kararı

14:32 - Gündem

CHP’li Melih Meriç: Küçük esnaf tasfiye ediliyor!

00:18 - Siyaset

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nden 'soruşturma izni' açıklaması

19:51 - Gündem