?>

Tarımsal Hizmetler ve Hayvancılık Çalıştayı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından “Tarımsal Hizmetler ve Hayvancılık Çalıştayı” düzenlendi.

Tarım - 6 yıl önce

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından “Tarımsal Hizmetler ve Hayvancılık Çalıştayı” düzenlendi. Toplantıda, kentin tarım ve hayvancılık alanında izleyeceği yol haritası masaya yatırıldı.

Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma ve Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığınca, yerel ekonomiye can veren tarım ve hayvancılık sektöründe atılması gereken adımların ele alındığı çalıştay, Bahri Üçoklar Toplantı Salonu’nda toplandı. 2014-2019 yıllarındaki tarım ve hayvancılık çalışmalarına ilişkin raporların konuşulduğu toplantıda; Antep Fıstığı Geliştirme, Yerel Ürünleri Koruma, Telli Sistem Bağ Projesi, Zeytin Geliştirme, Küçükbaş Hayvancılığı Geliştirme, Sertifikalık Tohum Projesi, Arıcılığı Geliştirme ve Mera Hayvanları İçin Su Temini konuları ele alındı.

Çalıştaya, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Latif Karadağ, Gaziantep İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Karayılan, Doğal Hayatı Koruma ve Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Celal Özsöyler, Gaziantep Veteriner Hekimliği Odası Başkanı Yunus Emre Özdede, ziraat odası başkanları, tarım orman il müdürlüğü temsilcileri, ilçe tarım müdürleri ve Gaziantep meteoroloji temsilcileri katıldı.

KARADAĞ: GAZİANTEP’İ BİR ADIM DAHA İLERİYE GÖTÜRECEĞİZ

Çalıştayda konuşan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Latif Karadağ, “6 yıl önce Başkan Fatma Şahin’le beraber Doğal Hayatı Koruma ve Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı’nı kurduk. Daha sonra tarım alanında nelerin yapılacağına dair istişarelerde bulunduk. Çünkü Gaziantep bir turizm, sanayi şehri olduğu kadar aynı zaman da bir tarım şehridir. Gaziantep’in tarım şehri unvanıyla anılmasından memnunuz. Bu nedenle tarım adına gerçekleştirilen işleri önemli buluyoruz. Geçtiğimiz 5 yıllık dönemde birçok alanda Büyükşehir Belediyesi tarafından destek verildi. Doğal Hayatı Koruma ve Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı’nın kurulmasıyla birlikte tarım alanında gerçekleştirilecek projeler için bütçe ayrıldı. Böylelikle düzenli ve programlı bir destek sağlanmış oldu. Geldiğimiz noktada, bunu bir adım daha ileriye taşımak istiyoruz. Sizlerle istişare ederek yeni fikirlerin önünü açmak amacındayız. Sizlerden gelen görüşler ışığında birlikte tarım alanında önemli çalışmalar yapmak istiyoruz” dedi.

KARAYILAN: HER İLÇENİN İHTİYACINA GÖRE YARDIM YAPILMALIDIR

Gaziantep İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Karayılan ise, toplantının ana amacının ortak bir paydada buluşmak olduğunu belirterek, “Gaziantep’te her ilçeye ihtiyacına göre yardım yapılmalıdır. Tarım alanında önemli işler yapmak için bu toplantıyı ön gören Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ederim” diye konuştu.

Editör: Turgut Bozgeyik

Haftanın Öne Çıkanları

Gaziantep'te traktör römorku hırsızlığı

2019-12-12 14:20 - Asayiş

Vatan Mahallesi'nde uyuşturucu operasyonu

2019-12-08 15:12 - Asayiş

Gaziantep'te uyuşturucu satıcılarına operasyon

2019-12-07 12:32 - Asayiş

Davutoğlu partisinin kuruluş başvurusunu yaptı

2019-12-12 18:28 - Siyaset

Gaziantep'te uyuşturucu satıcılarına operasyon

2019-12-08 15:26 - Asayiş

Gaziray Projesi’nin yüzde 95’i tamamlandı

2019-12-10 12:57 - Yerel

İYİ Parti Bölge Kadın Kolları toplantısı yapıldı

2019-12-09 17:22 - Siyaset

Gaziantep'te uyuşturucu operasyonu

2019-12-11 11:24 - Asayiş

Yine ciğerimiz yandı: 2 şehit 7 yaralı

2019-12-09 19:37 - Asayiş

Merinos Servi Erdemoğlu Cami açılıyor

2019-12-09 19:14 - Yerel

İlgili Haberler

Prof. Dr. Mücahit Taha Özkaya: Zeytin ağaçları doğru koşullarda...

00:38 - Tarım

Tiryaki Agro, fıstık tesisinin kapasitesini iki katından fazla artırıyor

00:00 - Tarım

GTB Başkanı Akıncı'dan anız uyarısı

00:00 - Tarım

GTB Başkanı Akıncı, hububat alım fiyatlarını açıkladı

00:00 - Tarım

Yaz geldi komisyon sadece 2 kez toplanabildi: Çiftçi derdiyle baş başa kaldı

00:00 - Tarım

Günün Manşetleri

Ünlü banka raporladı: İstanbul kira artışında dünyanın zirvesinde!

17:09 - Ekonomi

Gazeteci Nihat Genç hayatını kaybetti: Siyasi isimlerden başsağlığı mesajları...

17:08 - Siyaset

CHP'li Cevdet Akay, bazı bürokratların 4-5 yerden huzur hakkı adı altında ücretler aldığını açıkladı

14:01 - Siyaset

CHP'li Yavuzyılmaz: Ormanlar yanıyor, yönetimde ormancılık uzmanı yok!

13:31 - Gündem

İmamoğlu'na destek için diplomasını yırtan genç gözaltına alındı!

13:29 - Gündem