USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

YUNANİSTAN ve SUOMi VİTA 7

29-09-2022

Bu sabah yunan donanması görkemli bir törenle güne merhaba dedi. Miçotakis ve Yunan Genel Kurmay Başkanı KorAmiral Petrakis de tam kadro komuta heyeti ile bu törendelerdi. Bolca Yunan ordusu övüldü. Söz konusu ulusal siyasete gelince Miçotakis yine yapacağını yaptı ve Hem Türkiye'ye hem de Cumhurbaşkanı Erdoğan'a atıf ve göndermeler de bulundu!

Sahayı izleyen kaynaklarımız an be an tarafıma bu törenle ilgili iletide bulundular. Miçotakis ''Neo osmanlı ve imparatorluk hayallerine Ege'de ve Balkanlarda müsade etmeyiz! Edemeyiz!" dedi! Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik söylemlerine devam ederek, Doğu Akdeniz'de söz sahibiyiz! Adalarda Yunan varlığı tehdit altında idi! Halkımızı korumak için adalara çıktık ve Türkiye'yi izliyoruz! Yunanistan'a herhangi bir saldırı anında anlık çok sert cevap vereceğiz." dedi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Neo Osmanlı hükümdarına benzetti! Yunan Genel Kurmay Başkanı Petrakis ise donanmaya ve Yunan ordusuna yönelik, söz konusu Suomi Vita füzelerinin Yunan donanmasına çok büyük güç kattığını deklare etti! Şimdi bu Suomi 7 füzelerinin Yunan savaş gemilerine ne maksat ve amaçla konduğunu iyi analiz etmek ve irdelemek için şunu belirtmek de fayda var!

Yunamistan neden bizden çekiniyor? Çünkü en büyük askeri limanı Dedeağaç! Oraya sürekli ABD donanması ve ABD askeri yığınak yapıp silah desteği verdi Yunanistan'a! Dedeağaç'ın kuzeyi sık ormanlık ve dağlık arazidir! Zırhlı ağır askeri araçlar oradan Türkiye'ye saldıramaz! Bu sebepledir ki, adalara Dedeağaç kanalından takviye yapıyorlar sürekli. Onlara da destek olmak için bu yeni nesil füzeler güç katıyor!

Suomi 7 füzelerinin asıl hedefi Akıncı ve Bayraktar sihalarımız! İhalarımız! Yunan bu yüzden dünyaca meşhur olan bu hava gücümüzden korkuyor! Amaç o sihalarımza karşı donanmalarını kuvvetlendirmek! Peki biz şu an ne yapıyoruz! Sayıştay raporlarına hayretle bakıyor inceliyor kendi kendimize soru soruyoruz! Beştepe sarayına aylık ne sağlık gideri olabilir diyoruz!??? ( iyi seyirler güzel ülkem! Güzel milletim! Şanlı Bayrağım! Akıl tutulmasından. Bir an önce kurtulman dileği ile... Esenlikler dilerim.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?