USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

YENİ SOSYAL MEDYA DÜZENLEMESİ

05-10-2022

Şimdi ben ve benim gibi olan gazeteciler olayların tam merkezinde haber gerçerken nasıl olacak bu yeni düzenleme, neye göre, kime göre uygulanacak!.. Sahada olan gazeteci yaşanan olayları tam ve bağımsız şeffaf olarak, halkına iletmeli... Ne ile suçlanacağız biz şimdi!??? Haberi kaynağından doğru ve gerçek tarafsız verdiğimiz için mi? Ya da olayın merkezinde şahit olduğumuz için mi?..

Saha da olan bir muhabir sanık olamaz! Basın kanunu gereği olan biteni kamuoyuna ivedilikle tarafsızca sunması ve aktarması gerekli... Nasıl olacak bu işler yine basın savcılıklarının kapısından çıkamayacağız o zaman!.. Hele de başa baş dişe diş benim gibi haber isthbrt gazetecisi 331 davadan beraat etmiş ve yaşanan süreç içinde annesini kaybetmiş yatalak babasına halen bakan basın emekçisi iken...

Nefes alamıyoruz! Her geçen gün her dakika ve "an" içinde yaşadığımız baskılar ve zaman zaman kendimize uyguladığımız moral siz anlar da moral takviyesi malum... Şimdi ise artık basına ve sosyal medya gazeteciliğine tam bir yumruk geliyor... Yapmayın efendiler yapmayın ! Bir gün gelir bu yasaya kimler imza attıyor ise, töhmet altın da kalacak... Demem odur ki, gerçek haber yapan bizlere önce aba altından sopa gösterildi... Sonra yargılamalar mantıksız mantıksız rejimi destekleyen yandaş ve asli görevi adalet için olması gerekir iken dava açan savcılara karşı hakkımız da açılan davalarda delilli savunma yapmak zorunda kaldık!..

Zaman be vakit ile iş kaybımız oldu... Demek ki bu yasa birşey kazandırmıycak sadece gerçekler öğrenilmesin isteniyor... Hepsi bu! Bu bir korkunun ve gerçek suçluların kendilerini saklamak istemesinden başka bişey değildir. Şimdi düşününüz toplumsal bir olay oldu kalkışma oldu büyük bir protesto başladı tıpkı İran'daki gibi ne yani şimdi haber yaptığımız için içeri mi atılacağız!??

Gerçeklerin üstü örtülebilir. İran onca baskı ve zulüme karşı bunu önliyemedi siz nasıl önlüyeceksiniz merak ediyorum!.. Gerçeklerin üstü örtülebilir. Sır perdesi örtebilir... Ancak gerçeklerin çok tuhaf bir yapısı vardır... Bir gerçek bir benzer ve bir de sahtelerden arınmış olarak ... Gün ışığına çıktıkları an pislik kokarlar!.. Gerçek acıdır! Herşeye boya vurabilirsiniz! Ancak gerçekler boyanamaz! Gerçek Tektir! Ölümsüzdür! Acımasızdır! Adalettir! Vicdandır!

Gerçek sansürlenemez! Gerçek bir anıdır! Acıdır! Gözyaşını silebilirsiniz ancak gerçek iz bırakır silemezsiniz! Bu yasayı ne yapın edin, onaylamayınız ki, gerçekler ölmesin! Esenlikler dilerim...

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?