USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

TÜRKİYE'YE NELER OLACAK? (7)

21-03-2024
Dünyanın en azılı ve en kanlı terör örgütü şüphesiz Işid'dir. Yani Irak Şam İslam Devleti diye adlandırılan teŕör örgütü... Kuruluş aşamasında kimler ve hangi devletler destek oldular ise kimilerine göre gizli saklı işlerle destek olunup Işid'e değil de başka isimlerle hitap edip adlandırsalar da Rus isthbrtı ve ABD isthbrtı bu konuda 5 gün öncesi anlaştılar ve yakın gelecekte tüm dünyayı sarsacak tapeler gün yüzüne çıkarılacak...
Tabii bu siyasi bir çok rejimi yıkmak için bazen şantaj olarak da kullanılabilir. Bir diğer konu ise Işid'e ait 2 milyar dolar muazzam derin devlet yatırımı olan dolarların nerede olduğu ve kimlerin eline geçtiği... Rus isthbrtı ve ABD istihbrtı bu paranın da izini sürmeye başlama kararına imza attılar. Bunlar dünyamız adına elbette güzel ama siyasi ve askeri bir çok olumsuz yanları da olacaktır.
ABD'nin ve Rusların ortak bu işbirliği iki ülkenin çıkarları doğrultusun da başka ülke ve coğrafyalarda yeni çatışma sahalarını da tetikleyecektir! Işid terör örgütünün kanlı Suruç ve Ankara Gar eylemlerini hatırlarsınız. Sonrası da mevcut Akp hükümeti baktı ki olmuyor hemen Fırat Kalkanı harekatı yaparak  askerimize sınırlarımızı kevgire döndüren Işid'e karşı savaş başlattı. Sahaları Mehmetçiğimiz temizledi ve kanlı terör örğütüne ağır darbe vurdu.
Unutmayınız El Cevahiri'nin de Haseke'de kurduğu El Nusra cephesi Işid lideri Ebubekir Bağdadi'nin emri ile Suriye'de kurulmuştu. El Nusra cephesi halen dimdik ayakta kuzey Suriye de... Zaten 26 Ekim 2019'da da ABD CIA timleri ortak hava saldırısı sonucu Işid lideri Ebubekir El Bağdadi'yi Suriye'nin İdlib Başika köyü yakınlarında tespit edip operasyon düzenlediler. El Bağdadi üzerindeki bomba yüklü yeleği patlatarak hem ailesini hem de kendisini imha etti.
Işid tükenme noktasına geldi ancak birçok unsurları El Nusra terör örgütüne sığındılar. Oradan da kaçak yollardan geçerek ülkmize sızdılar! El Nusra cephesi ise halen ayakta ise Işid bitmiş ve yok olmuş diyemeyiz! Yarın ülkemizde ki Işid terör hücreleri ile yazıma devam edeceğim. Esenlikler dilerim...
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?