USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

TÜRKİYE'YE NELER OLACAK? (11)

08-04-2024
Bu yazı dızime kısa bir süre ara vermek zorunda kaldım. Çünkü Emniyet güçlerimizin IŞid terör örgütlerine yönelik operasyonları iller bazında başlamıştı. Malum habercilik alanımızda haber isthbrt olunca düzenlenen operasyonların başarıya ulaşması ve selameti açısından mecburen yazı dizime kısa süre ara vermek zorunda kaldım..
Ayrıca tam bu süreçte daha yerel mahalli seçimler yapılmamıştı. Her yerde hararetli seçim atmosferi vardı. Ben müthiş bir tepki bazında Akp'nin bu seçimlerden başarısızlıkla çıkacağını anlamış ve hissetmiştim. Ancak Akp'nin bu kadar büyük bir hezimeti yaşayacağını düşünmemiştim.
Işid'in Türkiye uzantıları ve en acımasız grubu olan Horasan yapılanmasıdır. Bu yapılanma 2010 yılında Katar sermayeli ABD ve Mossad'ın Kidon örgüt yapılanmasının üst düzeylerince Afganistan'da kurulmuştur. Hatırlanacağı üzere istanbul Reina saldırısını da bu terör yapılanması gerçekleştirmişti. Asıl amacı ses getirecek  halklar da panik ve dehşete korkuya düşürecek baskılama ile Afganistan'dan tüm Avrupa'ya sessiz istila adı verilen nüfus demografi yapilarını bozacak şekilde etnik ve yerel temizlik yapmaktır.
ABD'nin ve siyonistlerin yeşil kuşak diye adlandırdıkları sözde Rusya komünizmine karşı yeşil hilal yapılanmasına Bop Projesi kapsamında ortadoğuya yeniden şekil vermek istenmesi sonucunda hizmet veren taşeronlaşan bu örgüte  gelin şimdi hep beraber yakından bakalım.
2010 senesinde kurulup 2013 yılında da El Kaide içinden kopan bu örgüte iki toprak vaad edildi. Birincisi Suriye ve Irak, diğeri ise malum Türkiye! Özellile Türkiye ve Suriye'nin bu en radikal ve en azılı terör örgütüne ABD ve İsrail'in o dönem Mossad başkanınca teklif edilmesi Horasan grubunun iştahını kabartmaya yetmiş artmıştı. Afganistan'dan ayrılan bu teröristler, 5'li 10'lu ve 12 kişilik grup ve hücre yapılanmaları ile tüm ortadoğu ve Avrupa coğrafyasına sızmayı başardılar. Tacikistan, Özbekistan, Türkmenistan, Çeçenistan, Hindistan, Pakistan ve Bangladeşli olan bu terörist lerin içerisine malesef Doğu Türkistanlı radikal dinciler de dahil olmuştur. Zaten bu yapılanmanın adı da bu coğrafyanın adı olan Horasan ile özdeşlemiştir.
ABD denetimi ve İsrail denetiminden çıkan bu örgüt süreç için de Ortadoğu ve Avrupa'da "yalniz kurt" adlı canlı bomba eylemlerine baslayınca ABD ve İsrail sorunu çözmek için Afganistan Talibanı ile anlaşmıştır. Taliban'ı kivvetlendirip eğitip donattılar. Hatta özel kuvvetlerini bile ABD delta force yapısı üstlendi. 2015 senesinden beri Taliban Işid'in Horasan grubu ile savaş halindedir. Isid'in Horasan grubunu kuran Adullah Orakzai adlı teröristtir. Eski mücahit olup Ruslara karşı savaşan Orakzai'nin Türkiye bağlantiları çok kuvvetli idi.
Başta Fethullah Gülen teröristi Eski CIA ajanı olan Gulbettin Hikmetyar sayesinde bizdeki siyasal islamcılar ile sıkı bağ kurmuştur. Karışık hücre ağı ile matruşka bebeklere benzer durumla örgütü yonetip yönlendirmiştir. 2022'de Kabil'de bulunan Rus büyükelçiliğine canlı bomba  eylemi ile saldırmışlardır. 2021 yılında ABD Kabil havalimanından çekilirken Horasan grubu, ABD'li askerlere saldırmış ve oldukça büyük zaiyat verdirmişlerdir. Aslında Horasan yapılanmasının tek düşmanı vardı o da Rusya idi. Çünkü Müslümanlara Rus hükümeti çok zulmetmişti. Zaten Horasan gurubunu incelediğimizde bu terörist yapılanmanın mutlak bireysel anlamda Rusya ile husumet yaşamış veya yaşayan teroristler olduğunu görmekteyiz.
Horasan grubu Afagnistan'da oyun değiştirici bir rol üstlenirken Irak ve Suriye'de yeniden oluşum göstererek cihatçı paramiliter unsurlar olarak saha oyuncusu olmaktadir. Jeopolitik terör vizyonu en kuvvetli olan bu yapılanma ilişki ve siyasi devlet yapılanmaların da mutlaka görev aldirtilan bir örgüttür. Çünkü Afaganistan'dan dağılırken ABD'nin Afganistan temsilcilerinin söyledikleri yalanlara inanmışlardır. Her ne hikmet ise Esad ve rakibi olan şahışlarla sürekli iyi diyaloglar kurmuşlar terörist ekseninde Ahraru Şam ve diğer cihadi unsurlar ile Suriye'de aktif hale ve kullanışlı hale gelmişlerdir.
Horasan yapılanması şimdi sıkı durunuz! Ülkemizin birinci sorunu olan kaçak göçmen ve mülteci sorununu yönetip yönlendiren yapılanmadır. Selefi Cihadi ekosisteminde Afganistan'dan bütün kaçak göç hareketlenmelerini bu yapılanma yönetip yönlendirmektedir. Geçen gün sosyal medya incelememde uluslararası ilişkilerde İngiliz bir araştırmacının Gazze savaşına yönelik fikirlerini okurken kaleme aldıgı şu cümle dikkatimi çekmişti, "Bir zamanların Afganistan'da savaşmış Aslan mücahitleri Türkiye'de siyasal islami kurup ticareti siyasetle birleştirip önce muteahit oldular sonra da büyük holdinglerin sahipleri olan sünnilerdir oysa ki Şiiler halen Allah yolunda cihat ederek, Siyonistlere dur diyorlar! Siyonistler ne Meryem Ana'yı ne de Hz. İsa'yı tanımazlar hatta Hz. Muhammed'i bile kabullenmezler! Ama kendi yahudi uluslarını da bop için harcadılar. Sünniler ise tek çıkışı nüfus demografisinden nemalanarak buldular." diyordu.
Düşümdüm irdeledim. Şimdi Afganistan Kabil havalimanını kim yönetiyor, işletiyor tabii ki biz! ABD ve Türkiye ile İsrail zamanında Taliban ve bu cihadi oluşumlarla masaya oturmak zorunda birakıldı ya da temsilciler aracılığı görüşmelerde uzlaşılara varıldı. Çünkü Cumhurbaşkanımız "Biz buyük ortadoğu projesinin eş başkanlarından birisiyiz." demişti...
Horasan Afganistan'da oyun belirleyici demiştim. Alın size ispatı bu satırlara lütfen dikkat! Işid Taliban şahitliğinde tutanaklarda Afganistan'da Horasan grubu toplantısında "Madem onlar ülkemizdeler! Eşıtlik ilkesi gereği kur-an buyruklarınca bizde onların vatan topraklarına giderek oraya yerleşeceğiz!" diyor.
Yani sen benim evimde isen bende senin evine gelerek aynı şartlarda olacağım diyor! İşin ilgınç yanı şu ki, bu anlaşmaya kim veya kimler ön ayak olup imzaattilar ise ticari kazanımlarını düşündüler! Hem yasal hem de yasa dışı olarak...
Zira ülkemize sessiz istila olarak gelen tüm cihadi Suriyeli veya Afgan'lıların tamamına yakını Horasan grubunun denetiminde olan paramiliter cihatçı kisve ve ortülü kimlik ile saklanan teröristlerdir! Tehlikenin farkında mıyız acaba? Ve hepsi uyuyan hücreler! Esen kalınız sevgili okurlarım.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?