USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

TÜRKİYE'YE NELER OLACAK? (10)

28-03-2024
IŞİD TERÖR ÖRGÜTÜ'NÜN HORASAN GURUBU
Işid radikal dinci terör örgütü nün için den daha sertlik yanlısı olan bu grup Eylül 2010 yılında Afganistan'da Horasan sınır hattında kuruldu. Afganistan-Pakistan sınırı dünyamızın en tehlikeli bölgesidir. Uyuşturucu ve silah ile insan esir ticareti ve insan kaçakçılığı buradan yapılmaktadır. Bu sahada da Mossad'ın organ kaçakçılığını yöneten bir karmaşık ilişki ağı mevcuttur. Horasan grubu büyük rantlar için İsrail ile sınır güvenliğini burada sağlamıştır. Bu sahada yetiştirilen dinci radikal teröristler dünyanın her devletine ve coğrafyasına Mossad yardımı ile sızmış 7'şerli ve 12'şerli uyuyan ve aktif hücre yapılanmaları ile kanlı terör eylemlerini gerçekleştirmektedirler.
Örgütün terörist yapılanması Özbekistan, Çin, Doğu Türkistan, Çeçenistan, Hindistan, Bangladeş, Kuzey Suriyeli dinci etnik yapılanmalardan oluşmaktadır. El Kaide'nin içinden kopup gelen bu dinci radikal ve çok tehlikeli acımasız terörist grubu yok etmek isteyen ABD, CIA'ya özel görev vermiş Afganistan Taliban'nına silah mühimmat ve güç desteğinde bulunarak Taliban'ın CIA güdümünde olmasına onay vermiştir. Yine CIA bu Taliban'dan özel kuvvetler grupları kurmuş ABD özel kuvvetleri sisteminde bu oluşumları eğitmiş, donatmış, Işid'in Horasan grubu ile savaşmasını sağlamıştır. Halen bu savaş yıllardır devam etmektedir.
2015 senesinden günümüze dek Taliban özel kuvvetleri Horasan grubu ile savaş halindedir. Işid'in Horasan grubunu kuran acımasız sertlik yanlısı azılı terörist Abdullah Orakzai lider olduktan hemen sonra karışık ve çözülmesi çok zor örgüt ağı ve hiyerarşişi kurmuştur! Aylarca CIA bu teröristin peşinden koşmuş tesadüfen Afganistan'da 2015'te bir yol kontrolü esnasında Başkent Kabil'de Abdullah Orakzai'yi kıskıvrak yakalamıştır! CIA araştırmasında Orakzai'nin Türkiye'ye defalarca İran sınırından geçiş yaparak, grubun Türkiye yapılanmasını kurduğu anlaşılmıştır.
Orakzai'nin ele geçirilip yakalanmasının hemen akabinde liderliğe Abdullah Hasip adlı Katarlı bir terörist geçmistir. Emlak ve inşaat işleri ile uğraştığından uzun yıllar müteahitlik kisvesi altında saklanmayı başarmıştır. Ancak o da 2018'de Türkiye-Suriye sınırında CIA operasyonu ile Türk askerine karşı eylem hazırlığında olduğu anlaşıldıktan sonra çatışmada ölü ele geçirilmiştir. Çok sayıda ABD doları ve uyuşturucusu Türkiye'de kaybolmuştur. CIA halen bu paraları ve uyuşturucuların izini sürmektedir.
Daha sonra örgütün başına Hafız Seyid adlı Mossad ajanı geçmiş kendi düşünce yapısında tekrardan Türkiye Horasan örgütlenmesini daha da karmaşık hale getirerek radikal dinci örgütün çeşitli kisve ve örtülü kimlikler ile saklanmasını sağlamıştır. Bölgesel çatışmaların arttığı bir süreçte isthbrt ve keşif uçuşu yapan bir ABD savaş uçağının tespiti ile Suriye'den Türkiye'ye geçiş yaparken, nokta atışla vurularak beraberindeki 50 kişilik terörist bir grubu ile yok edilmiştir.
Şimdi size  çok ilginç bir iletide bulunayım. ABD Afganistan'dan ayrılırken insan kaçakçılığı ve uyuşturucu kaçakçılığı için Taliban'ın içinden bir isme görev verdirtip Kabil'in başına getirtmiştir. İşte o radikal dinci teröristin adı Halil Hakkani'dir. Işid'in El Susrası ve aynı örgütün Horasan grubu ile savaşsa da kendisinin Mossad ajanı olduğu ortaya çıkmıştır. Örgütün şemasını ve yapılanmasının kripto ve sifrelerini Tükiye'ye soktuğu anlaşılmıştır. Halil Hakkani ikili oynayan bir saha ajanı idi. Horasan grubu ile savaşırken onları gözetip kolluyordu.
Yarın Horasan grubunun şifrelerine devam edeceğiz. Esenlikler dilerim sevgili okurlarım...
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?