USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

SAVAŞIN TANIĞI MUHABİRDİR

04-03-2022

Önce sessizlikle ilersiniz orman. Ya da şehir asfaltı fark etmez. Dikkatli olmak ve korkuyu serbest bırakmak asıl olandır. Çünkü korku sizi uyanık ve dikkatli yapar. İlerlemeye devam edersiniz savaş bölgesinde sıcak çatışmanın en yoğun yaşandığı ana doğru ilerlersiniz. Yanınızda kameranız ve ekipmanınız, foto makinanız her an çalışır ve kayıtta olmaya hazır durumda olmalıdır.

Aklınızda hiç bir şey olmamalı ve zihninizi başka hiç birşeyle meşgul etmemeli, atmosfere uygun olup durumunuzu netleştirmelisiniz. İlerlemeye devam ediyorken, birden ıslık çalarak doğru üzerinize gelen birşey duydunuz, havayı yararak gelmektedir üzerinize... Sadece 2 saniyeniz var, işte hepsi bu!

Ölümle yaşam arası sadece 2 saniye yapacağınız en mantıklı iş hedef küçültmek ve hızla yere yatmaktır "o" an yattınız ve hayatta kaldınız size ateşi neyin ettiğini düşünmeden hızla bulunduğunuz noktayı gözlerinizle tarayıp en yakın korunmalı bir yer bulmak zorundasınız. Ayağa kalkıp koşarsanız 2.'nci bir 2 saniyeniz olmayacaktır, direk hedef sizsiniz. Çünkü ne bomba, ne savaş uçağı, ne de tank! En büyük düşman bir savaş muhabiri için karşı tarafın keskin nişancısı Sineperıdır. Nefesinizi ayarlayıp sakinleşmek "Misisipi 1 misisipi 2 misisipi 3 ..." rahatlayıncaya kadar sayarak içinizden...

Bir yandan da gözlerinizi kamera merceği gibi sağı solu, yukarıyı, önünüzü taramak zorundasınız.

Bu teknik sonrası ortamda size ateş eden sineperı görmeye çalışmayın en büyük hata bu olur. Mevcut bulunduğunuz ortamı analiz edin ve zihninizde bu dokuyu yan yatan "Z" harfine odaklayın. Yattığınız yerden "N" harfine zihninizde işe o "N" harfini ışık yönüne döndürün. Güneş ile kesişme noktası size ateş edilen noktadır.

Ve mutlak üzerinizde parlayan birşey var sağınızı solunuzu kontrol edip parlamaya neden olan materyali bulunuz. 0 materyali ne ise yanınızdan ayırınız. Sağınızda solunuzda askerler mutlaka olacaktır, gerek işaret dili ile gerekse başka bir yöntem ile hayatta olduğunuzu bildiriniz... Çünkü bu meslek de temel kural her ne olursa olsun hayatta kalabilmektir! Hayatta kaldığınız sürece haber geçebileceksiniz!

Mesafe tahmin usüllerini en iyi şekilde bilmek sizi hayatta yaşama şansı tanıyacaktır. Bu konuya yarın kaldığımız yerden değinerek devam edeceğim.

Esnlikler dilerim sevgili okurlarım...

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?