USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Savaş Muhabirliği 'U 47'ler!

02-01-2022

Bu tanımlama İkinci Dünya Savaşı'nda Nazilere karşı cepheden anlık haberleri iletmek üzere haberciliği savaş sahasına taşımakla müttefiklerce oluşturulmuştur! İlk öncüleri 1.'nci Dünya Savaşı deneyimli Fransız direnişçilerdir! Örnek aldıkları ise teşkilatlanmada Moğol ordusu haber ulaklığıdır!

Bu alan uzmanlık, profesyonellik ve deneyim tecrübe ister! Yetmez! Her bölge ve sahadan güvenilir kaynaklar elde etmeniz gerekir! İşte burada istihbarat uzmanlığı dil ve yerel lehleçeleri konuşup anlaşmaya yeterli seviye gerekir! Türkiye 'nin ilk ve tek ama önder olan uzman ilk U 47'si duayen gazeteci ışıklar içinde uyusun Semiha Es'dir.

Kore Savaşı'nda Türk askerinin yanında 3 yıl sonra Vietnam'da 5 yıl savaş cephelerinde bulunmuş ve tüm Dünyaya anlık savaş görüntülerini haberlerini paylaşmayı başarmıştır!

Ülkemizde Anadolu Ajansı ile sahalara hazırlanan Savaş muhabirliği sınavları ve özel meslek içi eğitimler sözkonusudur! Ancak onlar U 47 değillerdir! U 47'nin normal savaş muhabirliği yanı sıra alanında uzmanlaşması için yeterli fiziki üstünlük cesaret operasyonel katılımcılık ve her ne şartta olursa olsun hayatta kalmayı başarması en önemli unsurdur!

Bu meslekde savaş sahasında esir düşmek ve düşmana yenilmek de vardır! İşte o her zorlu işkence ve detaya harfiyen bağışıklık üstğnlüğü şarttır! U 47 aynı zamanda en üst seviyede bilgi toplayan değerlendiren çapraz sorgulayan ve haberin özünü kaynağından veren bir gazetecilik mesleğini icra edendir!

Tek fark "savaş sahasında her an herşey değişkendir" Bunu bilmek ve haberi koklamak iz sürmek sizi daima 1 adım önde yapar!..

Esenlikler dilerim sevgili okurlarım...

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?