USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

PUTİN NE DEDİ NELER DÜŞÜNÜYOR? (1)

27-01-2023

Sabırsılıkla Kremlin Enformasyonun telefonumu çaldırararak aramasını bekliyordum ki, öğleden sonra tam zamanında bağlantı kuruldu. Önce merhabalaştık dan sonra iyi dilek ve temenniler sonrası peşpeşe önemli konular hakkında 22 dakika görüşme gerçekleştirdik.

Rusları çok iyi tanımak önemlidir! Savaşı asla 2.'nci Dünya savaşında yaşadıkları acılar sebebi ile asla kemdi topraklarına taşıttırmazlar ve öyle de yapıyorlar. Devlet adamı otoritesinde Putin "Ukrayna en büyük hatasını AB ve Nato yanlısı hükümeti başına getirtmekle yapmıştır. Nato bize verdiği sözlerini asla yerine getirmedi. Amaç Rusya'yı Dünya dengesinde zayıf düşürtmek ve dışarı atma ile bölme ve parçalamaya ufalamaya yöneliktir!" Açıklamasının hemen akabinde Rus Wagnerlerinin son zamanlarda Emperyalistlerce terör örgütü listesine alıdırılmak istenmeeine ve yaptırımlara maruz kalmalarına yönelik sorduğum sorulara, "Savaşlar artık vekaleten yürütülüyor. Orduların asıl amaçları vatanı kendi topraklarında korumaya yöneliktir! Oysa ABD ve diğer Nato güçlerinin dünyanın her noktasında ellerini kollarını sallayarak serbestçe her istedikleri ni yapamaları suç olmuyor. Ama Wagnerler her yere adalet getiriyor. Bir kere sömürü için değil o devletin kendi bünyesini korumaya yönelik asayiş ve güvenlik amaçlı askeri oluşumdur. Nato'nun yapmak istediği negatifliği biz Wagnerlerimiz sayesinde pozitif olarak dünyanın heryerinde ve sahasında uyguladık. Suriye'de de Afrika'da da!" cevabını verdi.

Yakında Türkiye'de seçimler olacak bu konu hakkında görüşünüz nedir dediğimde ise, "Sayın başkan gerçekleri geç de olsa anladı. Sayın Erdoğan'ın Türkiye'nin savunma sanayiisine katkı ve onayları esirgenmez gerçeklerdir. Türkiye'nin gerçek anlamda büyük devlet adamı Atatürk'ün dediği gibi Türkiye'nin güvenliği bugünkü Afganistan topraklarından başlar. Rus ve Türk tarih boyunca kadim iki dosttur! Tarihsel dönemle de sıkıntılar yaşanmıştır. Rus askerleri ve Osmanlı Ordusu çok kez karşı karşıya gelmiş ve savaşmıştır. Ama sağlam dostluklarda böyle kurulur. Sizlerin deniz saha sıkıntılarınızu biliyoruz. Boğaz anlaşmalarının yürürlükte kalmasını ve icrasının devamından yanayız! Kanal istanbul projesine gelince, bunun mümkün olmayacağı kanatiindeyim" dedi.

Bu röportajın devamı yarın yine gazeteniz Gazikent27'de bu köşede olacak. Esenlikler dilerim sevgili okurlarım...

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?