USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

MAVİ ÇERÇEVELİ AYNA 2

12-10-2022

Geçen gün Kırım Kerç Köprüsü'nü Ukrayna İstihbaratı ve Özel kuvvetleri yanlarındaki 2 CIA gözetmeni eşliğinde Kerç köprüsünün bir bölümünü havaya uçurdular. Rus Ordusu şaşkındı. Putin ise daha savaşın ilk günlerinde Zelensky'i uyarmıştı. "Sakın kerç köprüsüne saldırma bedeli ağır olur !" demişti...

Rusya'nın ilhakları devam ederken bundan sonra neler olacak işte bu bizi ilgilendiriyor. Tüm dünyayı ilgilendiriyor. Ukrayna savaşı uzun soluklu bir savaşa dönüşüyor.! Ukrayna'da dün elektrik santralleri vurulmaya başladı. Avrupa'ya ihraç edilen Ukrayna elektriği durduruldu. Ukrayna'ya yetmez oldu. Elimize ulaşan haber isthbaratları gösteriyor ki, Rusya savaş dengelerini değiştirmek için yeni hamlelere hazırlanıyor.

Sahaya tek yetkili Suriye'de üstün başarılar sağlamış acımasız Rus general ve ekibini görevlendirdi. Putin Ukrayna'dan vazgeçmeyecek. Dünyayı algılayan bu sahada tüm inançları yerle bir etmeye hazırlanıyor. Üstü örtülü, tüm Avrupa'dan askerler ve teknik İsthbrt malzemeleri hep ABD ve Nato'dan geldi. Zelensky bunlara güveniyor. Ancak serbest radikallerde yakın gelecekde Rusların bu sahada açık hedefi olacak.

Bu radikal dinci oluşumları da Çeçen komutan Kadirov temizleyecek. Rus özel kuvvetlerince yetiştirilen Çeçen askerleri görev için Ukrayna sahasına evelki gün geldiler. Sadece işleri Ukrayna siyasetçilerine ve Zelensky'e suikast ve ağır darbeler vurmak! Diğer Çeçen ordusu ise Belarus'dan geçecek diğer birlikleri bekliyor. Putin'in kafasın da eski sovyet coğrafyasını tekrar kurmak ve yaşatmak var!..

Nato'yu durdurmak ve savaşı kendi topraklarına sokmamaya karşı mücadele etmek var. Önümüzdeki kısa süreç içinde Rusya yeni silahlarını Ukrayna'da deneyecek! Denemeye devam edecek. Büyük Rus saldırısı yedek olarak askere alınanlar ile sil baştan tekrar başlayacak. Yarın makalemize daha geniş ayrıntılı çerçeveden bakarak nokta isthbrtlarımız ile sizler ile beraber bakacağız. Doğu Akdeniz yetki anlaşmazlıkları ve uyuşmazlıklarının da Ukrayna /Rusya savaşı ile doğrudan bağlantısı vardır. Bunu da unutmamak lazım... Bir başka bakış açısından 3.'ncü bölümde görüşmek üzere esenlikler dilerim sevgili okurlarım...

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?