USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

MAVİ ÇERÇEVELİ AYNA

11-10-2022

Üç gün sürecek olan Putin ve Kremlin neler yapacak, tek kutuplu istenilen yeni dünya düzeninden nasıl çok kutuplu dünya düzenine evrilme oldu. Bu yazı dizimde hep beraber olayları izleyeceğiz ve inceleyeceğiz. Bu yazı dizime "Mavi çerçeveli Ayna" adını verdim. Aslında alıntıdır ve Rus FSB'sine ait Ukrayna sahası gizli operasyon dizisinin adıdır! Buna da değineceğiz. Ama öncelikle Tarihe bakalım çünkü gözden kaçan bir konu var o konuda...

Polonya Ve Rusya'nın tarihde bir çok kez savaşmış olmasıdır!.. Bu savaşların birçoğu eski (Rusya'nın çarlık dönemi dahil dir) galibiyeti ile sonuçlanmıştır. ANDROSOVO Ateşkesi önemli bir antlaşmadır. Polonya ve Rusya arasında imzalanmıştır. Lehçede ANDRUSCOW ateşkesi olarak da geçer. Rusya ile Polonya bugünkü Ukrayna topraklarını ele geçirebilmek için sıkça savaşmışlardır. Bu savaşın en sonuncusuna 13 yıl savaşları denmiştir. 13yıl süren amansız ve acımasız savaşta ANDROSOVA antlaşması imzalanmıştır.

Ukrayna'daki Leh yönetimi aslında en son savaşı kazanmıştır. Ancak dönemin Rus yönetimi Zaporaj Kazaklarının Atamanı Bogdan Himeltski'inin önerdiği Preyestlav anlaşmasını kabul etmişlerdir. Ancak o karanlık dönemde birşeyler oldu ve tarihçiler halen bunu çözmekle meşguller ve ikiye bölünmüş durumdalar.

Ukrayna toprakları birden ne oldu ise Rusların hakimiyetine geçiyor. Ondan sonra ise Tatarlar ve Kazaklar sürgün ediliyor. Anlaşmalar bozuluyor saha ve bölge istikrarsızlaşıyor. Günümüze kadar halen bu durum böyle geliyor. Polonya ve Rusya bir kez daha savaşmaya başlıyor Ukrayna için. Polonya'nın askeri kazanımları Çarlık Rusya'nın bitkin düşmesi masa başında lehlere üstünlük sağlıyor olsa da bir kez daha karanlık bir el tekrar ortaya çıkıyor.

Lehler kendi içlerinden vuruluyor ve iç kargaşa yaşıyorlardı. Sonuç itibari ile ayaklanmalar ve iç karışıklıklar lehleri perişan ederek Ulrayna'nın Ruslara bir kez daha geçmesine boyun eğmek zorunda kalıyorlardı. Günümüze gelecek olur isek, en kısa süreçde pandemi ya da plandemi yi ağır kayıplar ile atlattık! Birçok sevdiğimiz insanı bu labaratuvarlarda üretilmiş gizli ve kimyasal hain hastalığa kurban verdik. Tüm dünya devletleri bu acıları yaşadılar.

Dünya tedarik zinciri ağır yara aldı. SSCB'nin dağılması ile bağımsız kalan Ukrayna Rus kontrolünden çıktı. Sahasına Nato rüzgarı girdi. Yayılmacı Emperyal stratejiler bugünkü Rusya Ukrayna savaşına neden oldu. Aslında şu bir gerçektir ki, olayların bir çok bölgede aynı an da başlaması, önceden planlanmış hissini kuvvetlendirir.

Bakınız Bakan Nebati gibi konuşacağım azıcık ama onun gibi değil, gerçek konuşacağım! Heksagonal sistem 6'lı hedeftir! Sadece önceden o hükümetin yarattığı ve yükselttiği sınıf veya zümre bu hedeften muaftır! Yani demem odur ki, desteklenmiş kuvvetlendirilmiş bir sınıf ve zümre olası iç karışıklıktan ve savaştan muaftır!

Bunu her dünya ülkesi kendi içinde yapmaktadır! Emperyalist düşünce bunu gerekli kılar çünkü! Putin ise bu hamleleri durdurmak için ve yayılmacı Nato kisvesi altında Emperyalistlere ve ABD'ye karşı halen savaşıyor. Mavi çerçeveli ayna ise bu evreden sonra hayata geçiriliyor!

Yarın 2.'nci bölümde Mavi çerçeveli Ayna'da yakın gelecek de neler olacak onları göreceğiz! Esenlikler dilerim sevgili okurlarım...

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?