USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

BİRİLERİ FİNLANDİYA, İSVEÇ, İSVİÇRE, İSKOÇYA'YA TÜRK OLDUKLARINI ANLATSIN

30-06-2022
- Cumhurbaşkanımız şu anda Nato toplantısında İsveç ve Finlandiya ülke yetkilileri ile diplomatik görüşmeler yapıyor. Cevabımız bir süre hayır olacak biliyorum. Ancak bu iki Türk ülkesi PKK'nın unsurlarını içlerinden tam temizleyene kadar bekleyeceğiz. Danışmanlardan birisi bu konuyu Cumhurbaşkanımıza hatırlatsın isterim.
- Peki bu Türk soylu meselesi nereden çıktı diyen okurları görür gibiyim. Dünyada İS ile başlayan ülkelere İskandinav ülkeleri diyoruz. İşte bu ülkeler daha önce Ukrayna'da bulunan İT ELİ (İDİL, İTİL) nden göç sonrası dünyaya dağılan Saka-İSkit veya SAKAİT Türkleridir bunlar. 
"İskandinavya, Kuzey Avrupa'daki ülkelerin oluşturduğu bir coğrafyadır. Danimarka, İsveç ve Norveç İskandinav ülkeleridir. Bu ülkeler ile beraber Finlandiya, İzlanda, Faroe Adaları, Åland Adaları ve Grönland Nordik ülkeleri oluştururlar. Bu ülkelerin dilleri Fince dışında birbirine benzemektedir.-(wikipedi)"
- Ayrıca buna İskoçya'yı da eklemek lazım. Iraklılar bizim gibi İskoçya demiyorlar, İSKİTYA, ÜSKÜTYA diyorlar. Turan çalışmaları konusunda geç kalan Türk Devleti, hiç olmazsa bu İsveç ve Finlandiya krizi başlamışken, Türk kökenkli ulusların Türklükleri hatırlatılırsa, belgelerle ortaya konulursa, bundan sonra Türkiye'nin aleyhine çalışan hain örgütlere evsahipliği yapmazlar umarım. Bu çalışma ileride bir Turan Kurultayına zemin hazırlamış olur. Ayrıca bunların dilleri Turani dillerdendir. Finlandiyalıların dili çok bariz bir şekilde Türkçe'mize benziyor. Bizden söylemesi...
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?