USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

AKDENiZ, ÇİN DENİZİ, KARADENİZ ÜÇGENİ

20-01-2022

Dünyanın en riskli savaş canlarının çaldığı bu üç deniz, yakında olacakların en somut risk hartasını oluşturuyor! Çin dünya denizlerine açılmak istiyor. ABD onun önünü kesmek için Tayvan'ı destekliyor. Pasifik okyanusunda ABD donanmasında yoğun seferberlik var! Çin'de boş durmuyor. Yeni sistem silahları ile Tayvan açıklarında sürekli tatbikat yapıyor. 

Doğu Akdeniz'e gelince, İngilizlerin baskısı ile doğalgaz sahaları üzerinde Türkiye'yi dışlamak istiyorlar! Alakası olmayan Mısır ve BAE sahaya gözlemcilerini çoktan gönderdi bile. Ege'de ise Yunanistan yeni Rafael savaş uçakları ile gövde gösterisi yapıyor! ABD Dedeağaç bölgesine sürekli askeri araç askeri malzeme ve sevkiyatı ile yeni sistem silahları ve füzelerini sahaya indiriyor.

Bu Cuma günü Cenevre'de ABD'li Blinken ve Rus Dışişleri Bakanı Lavrov bir araya gelerek son kez görüşecekler.

Konu NATO ve Ukrayna! Putin İnterlandından vazgeçmiyor, geçmeyecek. Belarus üzerinden hem batıdan hem de doğudan, Ukrayna'yı kuşatmış vaziyette.

 

Hal ve durum böyle iken, Rus askerleri sahaya sevk ediliyor. ABD'de, dün Tayvana asker indirdi! Çin denizi, Karadeniz aynı paralellikte olası bir sıcak savaşa gebe durumda...

Bu savaşlardan ilk fırsat kollayacak ve çıkar sağlayacak. İsrail hazır bekliyor. Çünkü kendini güvende tutması önemli Küreciğe yeni askeri sistemler göndereceğini duyurdu! Kürecik radar üssü onlar için çok önemli.

İran'a gelince.... İran ise yakın zamanda bir büyük gövde gösterisine hazırlanıyor. Muhtemelen, yeni füzelerini test edecek.

Aslında savaş baronları elbette savaş çıksın isterler. Lakin sakın unutmayın. Bir savaşda ilk ateş olduğu an ilk gerçekler ölür! Savaş demek ertesi gün aç kaldın demektir!

Esenlikler dilerim sevgili okurlarım...

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?