USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

ACIYA ALIŞTIRILMAK

08-04-2022

Birileri TV'lere çıkıp bu ülke de herkesin tok olduğunu iddia ediliyor. Suçla mücadele eden gazeteciler ise sokaklarda ve sahalarda saldırıya uğramaya devam ediyorlar. Ben de 2 gün önce bundan nasibimi aldım. Uyuşturucu ile mücadeleyi destekleyen bir gazeteciyim. Ancak sahada anladım ki, ve yaşayarak bu karara varıp durum tespiti yaptım ki, insanın vicdanını kanatan cinsten hem de... Adamlar suçlular !

Uyuşturucu içmek ve satmak suçtur. İki aydır bulunduğum sahada onları takip ediyorum. İstesen öyle elverişli koşullarda karşına çıkmazlar. Yer İzmir Çiğli Araştırma Hastahanesi tren yolu paralel geçiş istikameti torbacılar önümde, onları fark ettim. Seri çekime aldım cihazı, çünkü her kare çok önemli olacaktı, istikamet değiştirdiler. Her şeyi kaydederek yoluma devam ediyordum ki, nerden çıktıkları nasıl olduğunu anlayamadığım ama biraz önce yanından yürüyerek geçtiğim bir motorcu kuryenin velvelesi ve halkı tahrik etmesi, bana karşı kışkırtması sonucu bu acı olay başıma geldi.

25 kişi üzerime çullandı, hem kendimi savunuyorum hem ayakta kalmaya devrilmemeye çalışıyorum. Ardı ardına darbeler almışım! Sıcağı sıcağına nasıl bir durum anlık gelişmeler peşi sıra yaşandı, sonra polisler geldi ve ortalık bir anda dağıldı. Oysa normal olan bir olay olsa herkes merak eder değil mi ne oluyor diye!???

Her ne ise, sonra hastaneye kaldırıldım. Ağır dabeler almışım! Yarım gece kafa travması olabilir, iç kanama olabilir diye müşaade altında kaldım... Nerden baksan sıkıntılı ve acı dolu zamandı... Gazetecilik suç değildir! O gerçek uyuştucu satanlar ise, çoktan kaçıp gitmişlerdi. Aynı sahaya bir daha dönerler mi en azından uzun bir süre aynı bölgede olmazlar!

Ama gerçek şu ki, o gün İzmir'e meşe tabir edilen uyuşturucu ile sentetik uyuşturucu dağıttırlmıştı karanlık ellerce....

Yaralarımı sarıp iyileşip aşkla mesleğe devam edeceğim. Bir genci kurtarabilsem dünyayı kurtarmış olacağım... Hayat ve zaman insanı hep farklı yerlere yönlendirir... Hayatın kendisi budur. Cumhuriyet tarihinde gazetecilik hiç bu kadar zor olmamıştı... Şartlar ve süreç mutlaka değişmek zorunda... Amacımız ve gayemiz haber yapmak gazeteciliği var etmektir!

Olay bu bakalım süreç nereye evrilecek... Esenlikler dilerim sevgili okurlarım...

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?