Siyaset

Yılmaz: Asgari ücretliden vergi alınmasın

Anavatan Partisi Şahinbey İlçe Başkanı Aydın Yılmaz, asgari ücretliden vergi alınmamasını, emeklilik yaşının ise erkeklerde 56, kadınlarda 46 yaş olması gerektiğini söyledi.

Yılmaz:  Asgari ücretliden vergi alınmasın
08-01-2018 17:21

Anavatan Partisi Şahinbey İlçe Başkanı Aydın Yılmaz, asgari ücretliden vergi alınmamasını, emeklilik yaşının ise erkeklerde 56, kadınlarda 46 yaş olması gerektiğini söyledi.

Çarpıcı açıklamalarda bulunan Yılmaz, dünya genelinde 40 ülke üzerinde yapılan araştırmalara göre  yaş ortalamasında 1. sıradaki İsviçre’de ortalama yaşam süresinin 82,8 olduğunu vurgulayarak, “TC vatandaşı olan her birey  erkeklerde 56 yaş  kadınlarda ise 46 yaş  emekliliği hak etmesi gerekmektedir. Dünya genelinde 40 ülke üzerinde yapılan araştırmalara göre  yaş ortalamasında 1. sıradaki ülke İsviçre  olup ortalama yaşam süresi 82,8 dir. 40. ülke ise Afrika olup ortalama yaşam süresi 52,6 dır. Türkiye  ise sıralamada  33. sırada bulunmakta ve ortalama yaşam süresi 74,6 dır. Bu hesaplamalara göre Türkiye!de en iyi ihtimalle bir vatandaşımız 74,6 yaşına kadar yaşıyor demektir. Buna karşılık 40 ülke üzerinde yapılan emeklilik yaşı ortalamasına bakıldığında ise ortalama yaşam süresi 82,8 ile 1. sırada olan İsveç ile aynı yaşta yani 65 yaşında emekli olunmaktadır. Yani ortalama yaşam süresi ile ortalama emeklilik yaşı arasında sizlerinde fark edeceği üzere baya bir fark bulunmaktadır. Yani hükümete gelen siyasi partilerin diğer ülkelerdeki emeklilik yaşını baz alarak yapılan emeklilik yaşını yükseltmesi bir bahaneden ibaret olup, ömür boyu siz bana ödeyeceksiniz ben ise ölmezseniz de yaşarsanız birkaç yıl size kıt kanaat geçinebileceğiniz bir maaş veririm düşüncesinde olmuşlardır. Anavatan Partisi iktidarında bu düzene son verilecek olup, başta da dediğim gibi erkeklerde 56 yaş kadınlarda ise 46 yaş olacaktır. Bu vatandaşın hakkını vatandaşa vermektir” dedi.

BAĞ-KUR  PRİMLERİ ESNAF İÇİN 300 TL, ÇİFTÇİ 250 TL OLMALI

Bağ-Kur priminin esnafın üzerinde büyük yük olduğunun altını çizen Anavatan Partisi Şahinbey İlçe Başkanı Aydın Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Esnafın en büyük yüklerinden biri olan Bağ-Kur priminin 2018 yılı için esnaf, şirket ortaklarının ödeyeceği bağ kur prim tutarı indirimsiz olarak 700,17 TL, prim borcunuzun olmaması ve primlerinizi düzenli ödemeniz halinde ise yüzde 5 indirimli olarak 598,70 TL İsteğe bağlı 4b bağ-kur primi 649,44 TL, (isteğe bağlı 4b bağ-kurlular yüzde 5 oranındaki indirimden yararlanamaz. ) Tarım/çiftçi bağ-kuru primi indirimsiz olarak 583,48 TL, prim borcunuzun olmaması ve primlerinizi düzenli ödemeniz halinde ise yüzde 5 indirimli olarak  498,91 TL’dir. Zaten hiçbir zaman düzenli olarak prim ödenemediği içinde bu rakamlar indirimsiz olan ödemeler olmaktadır. Bu küçük esnaf için gerçektende büyük bir yük olmakla beraber ödeyemeyerek ne sağlık hizmetlerinden nede emeklilikten yararlanılamamakta ve hem esnafımızın elinden sağlık hizmeti hem de gelecekteki emeklilik hakkı alınmaktadır. . Yaşlılıkta muhtaç olarak yaşamak hiçbir Türk vatandaşına reva görülemez ve görülmemelidir. Sayın başbakan ve bakanlardan bu konuyu biraz dikkatlice düşünmelerini ve bir çözüm bulmaları konusunda hassasiyetle davranmalarını istirham etmekteyim Zaten seçimlere kadar bir çözüm bulunamazsa Anavatan partisi iktidarında biz çözüme kavuşturacağız. Hiç kimse merak etmesin. Yıllarını ülkesine ,vatanına ve milletine çalışarak kazanarak üreterek hem vergi hemde istihdam saglayarak geçiren yeri geldiginde canını bile feda etmeye hazır bu vatandaşlarımızı bu bağ-kur yükünden kurtarmamız gerekmektedir. Esnaf  ve çiftçini ödeyebileceği makul bir seviye olan esnaf 300 çiftçi ise 250 tl olmalıdır. Bu sayede hem esnafımız ve çiftçimiz düzenli olarak primlerini ödeyecek hem sağlığından ve  emekliliğinden vazgeçmemiş olacaktır. Bu sayede devletimiz ise hem vatandaşına asil görevi olan sağlık hizmeti sunmuş  hem de vatandaşın zamanında emekli olma şansı sunmuş olacaktır. Bu sayede hem vatandaş hem devlet kazanmış olacaktır.

ASGARİ ÜCRETLİDEN VERGİ ALINMAMALI

2018 yılı asgari ücret açıklandı açıklanmasına ancak 2017 de 1.404. tl olan asgari ücret 2018 de 1603 tl oldu buraya kadar her şey normal ancak artış oranı yüzde 14.2 yani bu demek oluyor ki zar zor geçindiğimiz asgari ücret sizce   Türkiye de gıdadan giyime akaryakıttan kiraya bütün ihtiyaçlarımızın da aynı oran damı zamlanmıştır. Tabiî ki hayır Asgari ücretin düzelmesinin kesin ve köklü çözüm yalnızca ve yalnızca  devletimizin asgari ücretteki vergi yükünü komple kaldırmasından geçmektedir.  Asgari ücretlide vergi yükü olmasa ne olur işçinin eline geçecek maaş 2.029.00 TL olur ve buda işçi için tam anlamıyla geçinemese bile şuan ki durumundan  daha iyi bir yaşam sağlayabilir kanaatindeyim.  

GAZİANTEPSPOR İÇİMİZİ YAKTI

Üzülüyoruz, içimiz kan aglayarak, bir çınarın, bir devin, bir aşkın bitişini seyrediyoruz. Suçlu aramayalım bence, hepimiz suçluyuz. Sen, ben, o, biz, siz, onlar, herkes, her kesim. Sonuç olarak ne tutabiliyoruz, ne bırakabiliyoruz kayıp gidiyor elimizden. Yavaş yavaş acıtarak, kırarak, kavurarak, çözüm yok çare yok bir el atan yok. Bilmiyorum ama bu planlanmış kurgulanmış bir trajikomik bir film izlettiler hepimize ve hepimizde  bu filmi izlemekle yetindik. Tarih bizi affetmeyecek biliyorum. Hepimiz gün gelecek ve vicdanlarımız konuşmaya başlayacak ancak  iş işten geçmiş olacak. 

BU ÜLKE BİZİM HEPİMİZİN

Bu ülke tüm etnik gruplarıyla, tüm renkleriyle, bir bütündür. Yorulduk yıprandık savrulduk ama artık yeter şu üç günlük dünyada birbirimizden korkmayalım. Çünkü Türkiye cumhuriyetinde yaşayan tüm vatandaşlar asildir şereflidir yiğittir .Birbirimizi üzmeyelim, kırmayalım, herkesin herkesimin hakkına hukukuna riayetle sayğı  gösterelim. Bu hayat hiçbir şey için değmez  Yunus emre ne demiş ‘’ sevelim sevilelim bu dünya kimseye kalmaz ‘’ demiş  Ve şunu unutmayalım bizim bizden başka kimsemiz yok. Arap benim Kürt benim Türk benim Çerkez benim roman benim ben Türkiye Cumhuriyeti’yim  Bu saydıklarım olmadan ben zaten eksiğim demektir. Eksik olmadığımızdan dolayı biz  büyük güçlü ve köklü bir ülkeyiz. Yüzlerce sene  beraber yaşadık daha yüzlerce senede Allahın izniyle beraber yaşamaya devam edecegiz .Ayrıştırmaya çalışanlar her zaman hüsrana ugrayacaklar ve biz daha güçlü daha dimdik karşılarında durmaya devam edeceğiz bunu herkes böyle bilsin ve ona göre davransın. Biz Hepimiz Türkiyeyiz. "

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER