Siyaset

Sucu: Saygı ve minnetle anıyoruz…

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gaziantep İl Başkanı Hayri Sucu, İsmet İnönü’nün ölümünün 44. Yıldönümü nedeniyle bir anma mesajı yayınladı.

Sucu: Saygı ve minnetle anıyoruz…
26-12-2017 09:25

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gaziantep İl Başkanı Hayri Sucu, Türkiye Cumhuriyetinin ikinci Cumhurbaşkanı ve kurtuluş savaşının kazanılmasında çok önemli rol oynayan istiklal savaşımızın büyük kumandanı değerli siyasetçi ve büyük devlet adamı olan İsmet İnönü’nün ölümünün 44. Yıldönümü nedeniyle bir anma mesajı yayınladı.

 Sucu, mesajında şu ifadelere yer verdi: "Ulusal Kurtuluş mücadelesinden zaferle çıkıp, çağdaş cumhuriyeti kurmak ve kalkındırmak için kolları sıvayan Atatürk ve mücadele arkadaşları, dönemin tüm olumsuzluklarına rağmen, bağımsız cumhuriyeti Türk ulusunun azmi ve desteği ile kurmuşlar ve çağdaşlık yolunda emin adımlarla ilerlemişlerdir. İsmet İnönü, Türkiye’nin siyasal, sosyal ve ekonomik tarihine damga vurmuş bir devlet adamıdır. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı iken demokrasi tarihimizin en önemli adımı olan çok partili sistemi hayata geçirmiştir. İnönü, ikinci dünya Savaşı ve dünya ekonomik buhranları döneminde izlediği politikalarla yeni cumhuriyeti zarar görmeden aydınlığa çıkarmasını bilmiştir. O dönem izlenen yol, dış politika tarihimizin en başarılı dönemleri olarak tarihe geçmiştir. Tarihin gördüğü en büyük yıkım olan ikinci dünya savaşında, milyonlarca insan hayatını kaybederken, İsmet İnönü’nün üstün gayretleriyle Türkiye savaşa sokulmamış ve bir tek yurttaşımızın burnu kanamadan bu büyük kriz atlatılmıştır. Tabi ki dönemin olağanüstü koşullarında ekonomik ve askeri tedbirler zorunlu olarak alınmıştır. O gün yurttaşlar belki karneyle ekmek almak zorunda kalmış olabilirler, ama unutulmamalıdır ki; çocuklar babasız kalmamıştır.” Fakat hala bu başarıyı hazmedemeyenler İsmet İnönü üzerinden Cumhuriyete ve Atatürk’e saldırmayı kendilerine görev edinmişlerdir. Dünün işbirlikçileri bugün de vardır ve her dönemde karanlık emellerine ulaşmak için çabalamaktadırlar. Bugün bir araya geldikleri yer ise AKP’dir. Her fırsatta İnönü üzerinden Cumhuriyet ve Atatürk’le hesaplaşma içinde olan AKP yetkilileri ve sözcüleri, dönemin zorlu koşullarını görmezden gelerek yalan yanlış bilgilerle CHP’ye saldırmaktadırlar. Tarihimizde yaşanan acı olayları, kendi siyasal düşüncelerinin temsilcilerinin sorumluluğunu yok sayarak, CHP’ye mal etmelerinin asıl ve tek nedeni cumhuriyet ile hesaplaşmaktır. Bugün AKP iktidarında, hukuk, adalet ve demokrasi ayaklar altına alınmış, yolsuzluklar ayyuka çıkmış, adam kayırmacılık ve yandaşlık önemli meziyet olmuştur. Tüm bunlara karşı durmak Cumhuriyet Halk Partisi olarak bizlerin görevidir. İsmet İnönü’nün tarihe mal olmuş “Arkadaşlar, bir ülkede namus sahipleri, en az şer ehli kadar cesur olmadıkça, o memleket mutlaka batar” sözünü kendimize yol gösterici kabul ederek, 2. Cumhurbaşkanı ve Cumhuriyet Halk Partisinin Genel Başkanı İsmet İnönü’yü aramızdan ayrılışının 44. Yıldönümünde şükranla, saygıyla ve rahmetle anıyorum.” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER