USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Yeni Şafak yazarı Karagül, U dönüşünü böyle savundu!

Yeni Şafak yazarı İbrahim Karagül, geçmişte BAE'yle ilgili söylediklerinin arkasında olduğunu belirtti.

Yeni Şafak yazarı Karagül, U dönüşünü böyle savundu!
29-11-2021 11:40
Google News

Yeni Şafak yazarı İbrahim Karagül, geçmişte BAE'yle ilgili söylediklerinin arkasında olduğunu belirtti. 'İki ülke arasındaki ilişkileri güçlendiği oranda destekleyeceğini, ancak aynı şeyler olursa sert eleştirilere devam edeceğini' kaydetti.

Mısır ve Doğu Akdeniz başta olmak üzere birçok uluslararası kriz bölgesinde karşı karşıya gelen Türkiye ile Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ilişkilerinde yeni bir sayfa açıldı. Türkiye ekonomisinde sorunların derinleştiği bir dönemde iki ülke arasında 10 ayrı anlaşma imzalandı. BAE, Türkiye'ye yatırım için 10 milyar dolar ayırdı.

Bu gelişme, iktidara yakınlığıyla bilinen medya kuruluşları ve gazetecilerde de bir 'U dönüşüne' neden oldu. Bunların başında uzunca bir süre Yeni Şafak'ın Genel Yayın Yönetmenliği'ni de yapan İbrahim Karagül geliyor.

Karagül, bugün yayımlanan yazısında   "Hepsi gerçekti. Hepsi yaşandı" diyerek geçmişte BAE'yle ilgili yazdığı her yazının arkasında olduğunu söyledi.

'BAE U DÖNÜŞÜ YAPTI'

İki ülke arasında yaşanan gerilim sürecinde Türkiye'nin sapasağlam yerinde durduğunu savunan Karagül, BAE'nin U dönüşü yaptığı görüşünü dile getirdi:

"Çöküş 'Arap Cephesi'nde oldu. ABD’nin, Çin tehdidine karşı güçlerini  Pasifik’e yoğunlaştırması, Ortadoğu’da güçlerini azaltması, Afganistan’dan çekilmesi bu coğrafyaya bir şey söyledi: ABD artık hiçbir ülke için gelecek güvencesi değildir.

Bu ülkeler, yeni ittifak arayışlarına girdiler. Radikal biçimde Türkiye’ye yöneldiler. Çünkü Türkiye onlar için tehdit değildi. Ortaklık ve dayanışma öneriyordu.

BAE’nin Türkiye ile yakınlaşmasının tek sebebi budur. İşler yolunda giderse, Suudi Arabistan’dan da aynı davranışı göreceğimizi düşünüyorum. Her ne kadar tepki gösteriyor gibi görünseler de, BAE’nin başlattığı süreci çok yakından izliyorlar."

'BAE-TÜRKİYE İLİŞKİLERİ GÜÇLENDİĞİ ORANDA DESTEK VERECEĞİZ, AYNI ŞEYLER OLURSA SERT ELEŞTİRİLERİ DEVAM ETTİRECEĞİZ'

Genel olarak Türkiye için kötü olanı eleştirip iyi olanı desteklediğini ileri süren gazeteci, "BAE-Türkiye ilişkileri güçlendiği oranda destek vereceğiz. Ancak aynı şeyler yine olursa, aynı sert eleştirileri de devam ettireceğiz" diye de ekledi. Peki Karagül, geçmişte neler yazmıştı?

'BAE ARTIK TÜRKİYE İÇİN BİR TERÖR ÖRGÜTÜ HÜKMÜNDEDİR'

Karagül, yakın zamana kadar BAE Veliaht Prensi Şeyh Muhammed bin Zayed Al Nahyan hakkında ağır ifadeler kullanıyordu.

21 Aralık 2019 tarihli  yazısında  BAE'nin '15 Temmuz darbesinden FETÖ'ye desteğe, Dubai'de İran paralarını aklamaktan Doğu Akdeniz ve Ege'de Türkiye'yi köşeye sıkıştıranlarla birlikte hareket etmeye, son olarak da Libya'da Türkiye ile hesap görmeye kadar her alanda, her bölgede Türkiye düşmanlığı peşinde olduğunu' savunuyordu.

Bu ülkenin Türkiye için artık bir terör örgütü hükmünde olduğu görüşünü şu sözlerle anlatıyordu:

"Dubai’ye tek bir füze düşse ekonomisi çökecek, kendisi çökecek bir ülke BAE. “Parası yoksa hiçbir şeyi yok” olacak bir ülke. O para tek bir füze ile yok olabiliyorsa, gerisini onların düşünmesi lazım. Bu ülkenin Cumhurbaşkanı’na suikast düzenlemeye, milletimize silah çekmeye, terör örgütleri üzerinden bizimle savaşa kalkışan BAE, artık Türkiye için bir terör örgütü hükmündedir. Bölgedeki bütün terör faaliyetlerini finanse eder duruma gelen bu ülke kendini korumak istiyorsa Muhammed bin Zaid’i devre dışı bırakmalıdır. 'Ya Zaid ya kendisi' bir karar vermelidir."

'BU ADAMI DURDURMAK EN BÜYÜK TERÖRLE MÜCADELEDİR'

20 Ocak 2020'de yaptığı paylaşımda Muhammed bin Zayed’le mücadeleyi terörle mücadele olarak niteleyen Karagül, şunları söylüyordu:

"Bu adamı durdurmak, en büyük terörle mücadeledir. Ortadoğu'nun terör trafiği BAE'li Muhammed Bin Zaid'de, yani bu adamda kesişiyor. Yemen'de, Suriye'de, Libya'da, Kaşıkçı cinayetinde, savaş suçlarında hep o var. Türkiye'yi vuran bütün terör örgütlerini besliyor."

""

'CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'A SUİKAST GİRİŞİMLERİNDE BULUNUYOR'

Takvimler 11 Eylül 2020'i gösterdiğindeyse 'Arap milleti, sizi Türkiye ile savaşa sürükleyen bu adamı durdurun' başlıklı yazısında  Muhammed bin Zayed'in Türkiye'ye savaş açtığını söylüyordu. "Terör örgütlerini Türkiye'nin üstüne salıyor. Onlara silah ve finans sağlıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a suikast girişimlerinde bulunuyor" diyen Karagül, ardından şunları getiriyordu:

"Kim Türkiye’ye saldırırsa onlarla ortak oluyor. Ermenistan Azerbaycan’a saldırıyor, Ermenistan’ın yanında yer alıyor. Yunanistan, İsrail, Batılı ülkeler Türkiye’yi vuruyor, onlarla birlikte o da Türkiye’ye saldırıyor. Macron’un sözcüsü gibi hareket ediyor. Coğrafyanın her köşesinde, her alanda Türkiye’ye çirkin saldırılar yürütüyor.

Bütün Arap milletini, ülkelerini Türkiye ile savaşa sürüklüyor. Bütün Batı dünyasını Türkiye’ye saldırı için provoke ediyor. Bütün terör örgütlerini Türkiye’ye saldırtıyor. Bunu onaylayacak mısınız? Bu adamı durduracak mısınız?"

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü