USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Teknofest tanıtım toplantısı Gaziantep’te yapıldı

Gaziantep’te yapılacak dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST’in tanıtım toplantısı düzenlendi.

Teknofest tanıtım toplantısı Gaziantep’te yapıldı
20-01-2020 19:11
Google News

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’yla Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) tarafından 2020’nin eylül ayında Gaziantep’te yapılacak dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST’in tanıtım toplantısı düzenlendi.

“Milli Teknoloji Hamlesi”nin festivali TEKNOFEST 2020’nin tanıtım toplantısı, Savunma Sanayi Başkanı İsmail Demir, Gaziantep Valisi Davut Gül, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı - TEKNOFEST İcra Kurulu Başkanı Mehmet Fatih Kacır, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı - TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar ile T3 Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Bayraktar, TEKNOFEST paydaşlarının değerli yöneticileri, teknoloji yarışmalarında dereceye giren öğrenciler ve çok sayıda davetlinin katılımıyla gerçekleşti. TEKNOFEST 2020 ile ilgili bilgiler aktarıldı.

BAŞKAN ŞAHİN: TEKNOFEST’TEN ÖNCE VE TEKNOFEST’TEN SONRA DİYECEĞİMİZ BAŞARILARA İMZA ATMALIYIZ

Zeugma Mozaik Müzesi’nde organize edilen toplantıda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, çok önemli bir mekanda olduklarını belirterek, “Bulunduğumuz ortamda Roma döneminin en güzel eserleri var. Bir medeniyet şehrindeyiz. Evliya Çelebi’nin Şehr-i Ayıntab-ı Cihan yani dünyanın göz bebeği dediği Gazi şehrimizdeyiz. Öncelikle T3 Vakfı’nın bütün yönetim kurulu üyelerine, kültürün lezzetin ve medeniyetin başkenti olan Gaziantep’e bu festivali getirdiği için şahsım ve şehrim adına çok teşekkür ederim. Çok mutluyuz. Dünya medeniyet tarihini incelediğiniz zaman bilginin önemli bir güç olduğunu ve sahip olanı iktidar yaptığını göreceksiniz. Kim bilgiyi elinde tuttuysa dünyanın sözünü söylemiştir. Hepimiz zamanın ve mekanın şahitleriyiz. Zaman, ‘bilgi ve teknoloji’ diyor. Maalesef tarım devrimini ıskaladık. Sanayi devriminin ucundan geçtik. Ama önümüzde kocaman bir fırsat var; Bilgi ekonomisi. Bugün 56 kurum ve 8 bakanlık iş birliğinde gerçekleşecek Milli Teknoloji Hamlesi bize yeni umutlar vadedecek. Aslında bizim medeniyetimizde bunun tam geçmişte aldığımız büyük ilham var. Bizim medeniyetimiz, ‘bilenle bilmeyen bir olur mu?’ diyor. Dünya Ortaçağ’ı yaşarken biz; İbni Sinaları, İbni Haldunları yaşatmış bir medeniyetin taşıyıcıları olduk. Farabi’nin vücudu şehirlere benzettiğini görüyoruz. Akılla kalbi birleştirmek gerektiğini bizim medeniyetimiz Farabi’den öğrendi. Biz artık bu büyük ekosistemin pazarı olamayız. Artık üretmek şarttır. Gaziantep olarak aslında o kadar önemli bir dönemdeyiz ki bu şehrin emek yoğun bir teknolojiden nasıl yüksek bir teknolojiye geçmesi gerektiğini anlamaya ve anlatmaya çalıştık. Her şeyin başı eğitim. Daha önceki maliye bakanımızı projelerimizi ve planlarımızı götürdüğümüzde 11’inci Kalkınma Planı’nda, ‘Türkiye ne yapmak istiyorsa Gaziantep’te onu yapmak istiyor’ cevabını aldık. Bu şehirde güçlü bir vizyon var ve girişimcilik ruhu var. TEKNOFEST bir festivalden ötedir. Bu bir dönüşüm, bir paradigmadır. TEKNOFEST’ten önce ve TEKNOFEST’ten sonra diyebileceğimiz başarılara imza atmalıyız. Bu başarıyı göstermeliyiz. Ulaşmamız gereken çok büyük hedeflerimiz var. Gaziantep buna hazır” dedi.

VALİ GÜL: TEKNOFEST BÜTÜN MİLLETİMİZİN BİR DEĞERİ HALİNE GELDİ

Gaziantep Valisi Davut Gül, “Bizim kültürümüzde başarıdan öte nasip olduğunu söyleyerek, “Bu şehrin birlik beraberliği, bu şehrin mazlumlara kucak açması böyle bir festivale vesile olmuştur. TEKNOFEST Türkiye’nin en önemli organizasyonlarından biridir. TEKNOFEST, Türkiye Teknoloji Takımı’nın da ötesinde bütün bir milletimizin değeri haline gelmiştir. Üzerimizdeki sorumluluk çok büyük. Umarım, TEKNOFEST’ten sonra öğrencilerimizin özgüveni daha güçlü bir hal alır, yatırımcımızın ve sanayicimizin fikri anlamda bir adım daha ileri gittiği bir yapıyla karşılaşırız” ifadelerini kullandı.

SAVUNMA SANAYİ BAŞKANI DEMİR: İSTİKLAL HARBİ TEKNOFEST’LE TAMAMLANACAKTIR

Savunma Sanayi Başkanı İsmail Demir, Türkiye’nin milli teknolojisini üretmesi ve geliştirmesi yolunda böyle önemli bir etkinliğin paydaşı olmaktan gurur duyduklarını ileterek, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bizzat desteği ve teşvikiyle 2 yıldır gerçekleştirilen TEKNOFEST, bu yıl ilk kez İstanbul dışında gerçekleşecek. Gazi şehrin İstiklal Harbi döneminde önemli bir yeri vardır. İstiklal Harbi mazlum milletlere bir ilham kaynağı olmuştur. İstiklal Harbi’mizin tamamlanacağı atılım TEKNOFEST olacaktır” şeklinde konuştu.

SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKAN YARDIMCISI KACIR: TEKNOFEST İÇİN HEPİMİZ AKIL VE ALIN TERİ DÖKTÜK

Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır, Heyecan verici bir şehirde siz değerli katılımcılarla birlikte olmaktan mutluluk duyduğunu aktararak, “TEKNOFEST’in bu yılki adresi Gaziantep. Milli Teknoloji Hamlesi idealinin Türkiye’nin stratejik alanlarındaki yüksek teknoloji ürünlerinin yerli, milli ve özgür olarak geliştirilmesi açısından TEKNOFEST çok önemlidir. Hepimizin alın terini ve akıl terini hep birlikte döktüğü önemli bir etkinlik için burada bulunuyoruz” diye konuştu.

BAYRAKTAR: GAZİANTEP HEMEN HEMEN TÜM KRİTERLERDE EN ÜSTTE

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı Mütevelli Heyeti ve TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar da rüyaları olan TEKNOFEST’i 2020’de Anadolu’ya taşıdıklarını dile getirerek şunları aktardı: “İcra Kurulumuzun kararıyla festivalimizi bu yıl kadim medeniyetimizin güzide şehirlerinden Gaziantep’te gerçekleştireceğiz. Bu süreçte aday olarak belirlediğimiz kentleri çeşitli kriterlerle değerlendirdik. Gaziantep hemen hemen tüm kriterlerde en üstte olduğu gibi hem sanayi hem de akademik yaşam anlamında Türkiye’nin en önemli kentlerinden biri. Teknoloji yarışmalarımızın duyurusunu da Gaziantep'in dünyaya açılan kapısı olan Zeugma Mozaik Müzesi'nde gerçekleştiriyor olmaktan büyük memnuniyet duyuyoruz.”

Editör: Turgut Bozgeyik

Konuşmaların ardından günün anısına Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, protokol ve çok sayıda davetli birlikte fotoğraf çektirdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3351+6
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Fatih Karagümrük3333-5
17Hatayspor3233-8
18Gaziantep FK3231-15
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü