USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Taşdoğan'dan 10 Kasım mesajı

MHP Gaziantep Milletvekili Muhittin Taşdoğan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 81. yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Taşdoğan'dan 10 Kasım mesajı
09-11-2019 11:43
Google News

MHP Gaziantep Milletvekili Muhittin Taşdoğan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 81. yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Taşdoğan mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Dünya genelinde, tarih üzerine otorite kabul edilen üstatlar, çok az isim üzerinde ittifak etmişlerdir.  Bu çok az isimlerden biri de şüphe götürmez bir şekilde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’tür. Askerî ve siyasî bir deha olduğu dost düşman herkes tarafından kabul edilmiş, onun bu dehası en sağlam  mermerlere sonsuza dek silinmeyecek şekilde kazınmıştır. Ki o mermerler, Türk’ün asil ruhundan damıtılmış, mukaddesatın ve millî cevherin mayasıyla harmanlanmıştır. Mümtaz bir Türk milliyetçisi olan Gazi Paşa’mız, bunu her fırsatta belirtmiş, her hamlesinde de millî bir devlet kurma gâyesi gütmüştür.

Hayatını okuduğumuz zaman, aksiyonun, onun karakteri olduğu aşikârdır. Daha çocuk denecek yaşta annesinden gizli bir şekilde askerî okul sınavlarına girmesi, aslında vatan ve millet için ne büyük işler yapabilecek gözükaralığa malik olduğunu izah etmiyor mu? Büyük kahramanlar hep, mütemadiyen inisiyatif alabilen, gözünü daldan budaktan esirgemeyen dava adamlarında çıkmadı mı? İşte Atatürk’ün zannımca en ulvi vasıflarından biri de buydu. “Gerekirse, gider, tek başıma düşmanla savaşırım.” diyebilecek yürek ve vatan sevgisidir onu büyük yapan.  Tek başına gider mi, giderdi. Çünkü o, Türk tarihini en teferruatlı haliyle tahsil etmiş, ecdadın o şanlı mazisiyle ruhunu, yüreğini ve bileğini terbiye etmişti. Biliyordu ki “Muhtaç olduğu kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttu.”

Türk, idareci ve teşkilatçıdır. Cumhuriyet tarihi, en kısıtlı imkanlarla çok büyük işler yapıldığının tarihidir. Ortak bir ülkü etrafında yekvücut olunduğu vakit dahilî ve haricî hasımlara karşı dünyanın kaç bucak olduğunu gösteren bir tarihtir. Millî olmayan hiçbir gücün himayesine girilmeyeceğini, bağımsızlığın Türk’ün aslolan karakteri olduğunu, bu coğrafyanın ezelî ve ebedî sahibinin bizler olduğunu bütün dünyaya haykıran bir tarihtir. Cumhuriyet tarihi, muzaffer bir milletin, düğünüydü.

Küllerinden yeniden doğmuş; iktisadî, ilmî, sosyolojik, maarif, sağlık vs her alanda çağdaş adımlar atılmıştı. Yüce Türk milleti elbette Ata’sını unutmayacaktı. Çünkü o, yol göstericiydi. Geçen her gün fikirlerinin daha da gençleştiğini hayret ve minnet ile idrak etmekteyiz. Yakın coğrafyamızın halihazırdaki durumuna baktığımız vakit, onu bir kez daha gurur ve özlemle yâd ediyoruz. Çünkü görüyoruz ki Türkiye Cumhyuriyeti Devleti muazzam bir sağlam temel üzerine oturtulmuş. Yakın coğrafyamızda her şeye rağmen dimdik ayakta durabilen tek ülke aziz vatanımızdır. Bunu şüphesiz bizi ilme, irfana, teknolojiye, bilime, çağdaş hukuk anlayışına ve en önemlisi demokrasiye sıkı sıkıya bağlı kalmamızı öğütleyen yüce Atatürk’e borçluyuz.

Ölümü, yok olma, olarak algılayanlar, elbette bazı noktaları algılayamazlar. Ölüm, eser bırakmış insanlar için sonsuza dek yaşayacağının teminatıdır. Zira onlar ölümleriyle kalplerde yaşamaya başlar. Ezelden var olan, ebede kadar da var olacak olan büyük Türk milleti; kusursuz bir sanat eseri emanet almıştır. İşte bu eser Türkiye Cumhuriyeti Devleti, eserin sahibi ise Mustafa Kemal Atatürk’tür.  Hepimiz emanetin sahibi, koruyucusu, bekçisiyiz. Gazi Paşa’nın işaret ettiği istikamette son nefesimize kadar ilerlemeye devam edeceğiz. Modern dünyanın her türlü ilim ve tekniğine sahip olacak, kendi mukaddes değerlerimizi, millî hassasiyetlerimizi tavizsiz bir şekilde muhafaza ve müdefaa edeceğiz.

Ölümünün seksen birinci yılında yüce Atatürk’ü rahmet ve minnetle anıyorum. Ruhu şâd olsun. Emaneti emin ellerde. Vefalı ve onurlu gençliğimiz ilelebet onun izinden yürüyecektir. Çünkü Atatürk gençliği yukarıda kısaca bahsetiğim gerçeklerin çok çok daha fazlasını bilip, hayatına tatbik  etmektedir."

Editör: Turgut Bozgeyik

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3248+4
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3237-1
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü