USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Şahinbey Ampute Şampiyon

Ligin bitimine üç hafta kala şampiyonluğunu garantileyen Şahinbey Ampute Futbol takımı bu hafta Bursa Gücü Ampute Spor Kulübü ile oynadığı karşılaşma sonrasında Şampiyonluk kupasını kaldırdı.

Şahinbey Ampute Şampiyon
19-05-2019 18:08
Google News

Ligin bitimine üç hafta kala şampiyonluğunu garantileyen Şahinbey Ampute Futbol takımı bu hafta Bursa Gücü Ampute Spor Kulübü ile oynadığı karşılaşma sonrasında Şampiyonluk kupasını kaldırdı.

Sezon başında yeni bir kadro ve teknik ekiple yola çıkan Şahinbey Belediye Gençlik ve Spor Kulübü sezon başından buyana hedeflediği şampiyonluk kupasını Bursa Gücü Ampute Spor Kulübü’nü 6-0 mağlup ettikten sonra düzenlenen seronemi töreni ile Kupayı kaldırdı. Karşılaşmayı Gaziantep AK parti milletvekili Derya Bakbak, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Gaziantep Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı ve Bedensel Engelliler Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Abdulkadir Gözegir, Şahinbey Belediye Gençlik ve Spor Kulüp Başkanı Cuma Güzel, Türkiye Sakatlar Derneği Gaziantep Şube Başkanı Hulusi Kalender, protokol üyeleri ve çok sayıda taraftar izledi.

RAKİBİNİ 6-0 YENDİ

Ligin bitimine üç hafta kala şampiyonluğunu ilan eden Şahinbey Ampute Futbol Takımı, kendi evinde Bursa Gücü Ampute Spor Kulübü’nü 6-0 mağlup etti. Karşılaşmanın başından sonuna kadar maçı üstün götüren mavi-beyazlı ekip ilk yarı ve ikinci yarıda ortaya koyduğu başarılı futbolla sahadan galip ayrılmasını bildi.

İLKLERLE GELEN ŞAMPİYONLUK

Şahinbey Ampute Futbol Takımı, 17 haftalık lig serüveninde 17 galibiyet 1 beraberlik ile namağlup bir şekilde şampiyon oldu. Şahinbey Ampute Futbol Takımı, 88 gol atarken kalesinde sadece 4 gol gördü.

DESTAN  YAZDIK

Şahinbey Ampute Futbol takımının destan yazdığını belirten Şahinbey Belediyesi Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, “ Bugün iki bayramı birden kutluyoruz. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı ve aynı zamanda Şahinbey Ampute futbol Takımımızın  şampiyonluğunu kutluyoruz. Bu şampiyonlukta emeği geçen başta kulüp başkanımıza, teknik heyetimize, tüm sporcularımıza, çok teşekkür ediyorum. İlk defa Gaziantep’e Ampute Super Ligi kupası geliyor. Ayrıca bu yıl takımımız destan yazdı. Namağlup bir şekilde sezonun bitmesine üç hafta kala 88 gol atarak sadece 4 gol yiyerek sezonu kapatmış oluyoruz. Hepinizi yürekten tebrik ediyorum, başarıların devamını diliyorum” şeklinde konuştu.

HEDEF AVRUPA KUPALARI

Avrupa kupaları için bugünden çalışmalara başlayacaklarını ifade eden Şahinbey Ampute Futbol Takımı Başkanı Cuma Güzel, “ Bu kardeşlerim gerçekten yürekleri ile verdikleri sözü tutarak bu kupayı kazandılar. Hocamıza talimatı verdim, Avrupa Şampiyonluğu için şimdiden hazırlanıyoruz. Burada yazdığımız destanı Avrupa’da da yazacağız. Türk Milli Takımının omurgasını oluşturan Şahinbey Belediyespor Dünya Kupası’nda da milli takımımıza her türlü desteği verecek” ifadelerini kullandı.

ÇOK MUTLUYUM

Şampiyonluktan dolayı çok mutlu olduğunu ifade eden Şahinbey Ampute Futbol Takımı Antrenörü Halil İbrahim Köprülü, “ Ben öncelikle çok mutluyum, çok gururluyum. 15 yıl Milli Takımın antrenörlüğünü ve teknik direktörlüğünü yaptığım süre içerisinde ampute futbolun gelişimi, kurumsallaşması adına emek verdik. Hem federasyon kupası hem de lig kupası ilk defa Ankara’nın dışına çıktı. Her şeyden önce esas şampiyonluklar bu tesislerdir. Bu tesisler yapmak kolay ama içini doldurmak önemli hem yaptık hem de içini doldurduk. Bizim için önemli olanlardan bir tanesi buydu. İyi mücadeleler oldu. Bu takımda huzur vardı, denge vardı, yardımlaşma vardı. Soğuk kış günlerinde yılmadan özveride bulunup çalışmaları neticesinde ligi iyi yönettiğimizi düşünüyorum” diye konuştu.

ŞAMPİYONLUK İÇİN ÇOK ÇALIŞTIK

Çok çalıştıklarını ve çabaladıklarını söyleyen Şahinbey Ampute Futbol Takımı Kaptanı Rahmi Özcan, “ Yıllardır Ankara’da olan şampiyonluğun artık Ankara’nın dışına çıkması gerektiğine inanıyorduk. Bu yıl çok güzel bir kadro kurduk. Aile ortamı oluştu. Her şeyden önemlisi çok büyük destekler var. Tesisler, tribünler, binamız her şey çok güzel Türkiye’deki en büyük tesis Şahinbey’de diyebiliriz. Bu Gazi Şehir’e şampiyonluğun yakışacağına inandık. Çok çalıştık, çok çabaladık, sonucunu da şampiyonlukla aldık” dedi. 

ŞAMPİYONLUK ÇOŞKUSU

Karşılaşmanın bitiş düdüğü ile birlikte bir sezon boyunca verilen emeğin karşılığı olan şampiyonluğu kutlayan mavi beyazlılar doyasıya eğlendiler. Şahinbey Ampute Futbol Takımı Şampiyonluk kupasını Gaziantep Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı ve Bedensel Engelliler Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Abdulkadir Gözegir’in elinden aldılar.

DAVULLAR EŞLİĞİNDE HALAY ÇEKTİLER

Şampiyonluk kupasını kaldıran Şahinbey Ampute Futbol Takımı futbolcuları ve teknik heyeti kupa töreninin ardından davullar eşliğinde halay çekip oynadılar. Saha içerisinde elden ele dolaşan kupa ile fotoğraf çeken futbolcular. Kupayı Gaziantep’e getirmenin mutluluğunu yaşadılar.

Editör: Turgut Bozgeyik

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3248+4
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3237-1
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü