USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yerel

Pandeminin ekonomik etkileri konuşuldu

Gaziantep Ticaret Odasının (GTO) temmuz ayı olağan meclis toplantısı video konferans yöntemiyle gerçekleştirildi.

Pandeminin ekonomik etkileri konuşuldu
30-07-2020 16:25
Google News

Gaziantep Ticaret Odasının (GTO) temmuz ayı olağan meclis toplantısı Meclis Başkanı M. Hilmi Teymur başkanlığında, Yönetim Kurulu, Meclis ve Disiplin Kurulu üyelerinin katılımıyla video konferans yöntemiyle gerçekleştirildi.

Toplantıda GTO tarafından hazırlanarak milletvekilleri ve yetkililere iletilen “Covid-19 Salgınının Ekonomiye Etkileri Ve Reel Sektörü Korumaya Yönelik Çözüm Önerileri” raporu ve kadına yönelik şiddetin önlenmesine yönelik çalışmalar değerlendirildi.

TEYMUR: Cezai müeyyideler artırılmalı

Toplantının açılışında yaptığı konuşmasında kadına yönelik şiddete dikkat çeken GTO Meclis Başkanı M. Hilmi Teymur bu konuda farkındalık yaratılmalı ve cezai müeyyideleri artırılması gerektiğini söyledi.

Teymur, “Geçtiğimiz günlerde hepimizi kahreden bir kadına şiddet olayı daha gerçekleşti. Maalesef hayatının baharında bir üniversite öğrencisi bu şiddetin kurbanı oldu. Her cinayetin sonunda bu son olsun diyoruz ama maalesef sonu gelmiyor. Kadına, çocuğa, hayvanlara kısacası tüm canlılara şiddet tamamen bir acizlik örneğidir. Bu konuda farkındalık yaratılmalı ve cezai müeyyideleri artırılmalıdır” dedi.

Üyelerin Kurban Bayramını kutlayarak KurbAntep Projesini hatırlatan Hilmi Teymur şunları söyledi:

“Kurban Bayramınızı şimdiden kutluyorum. Önümüzde gönlümüzce geçireceğimiz nice bayramlar olabilmesi için tedbiri elden bırakmayalım. Maske, mesafe ve temizlik kuralından asla taviz vermeyelim. Tokalaşmayalım, düğün, nişan, cenaze gibi toplu etkinliklere mümkünse katılmayalım. Burada sizlere Gaziantep valiliği tarafından başlatılan ve Odamızın da destek verdiği KurbAntep kampanyasını hatırlatmak istiyorum. Zor günlerden geçtiğimiz bu günlerde ihtiyaç sahibi insanlara ulaşmak için çok önemli bir fırsat oan bu kampanyaya destek verebilirsiniz.”

YILDIRIM: Reel sektörü korumaya yönelik çözüm önerilerimizi yetkililere ilettik

 Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Yıldırım meclisteki konuşmasında GTO’nun pandeminin başlangıcından bu yana ticari faaliyetlerin devamlılığı için hep ön safta olduğunu dile getirerek yeni bir raporu yetkililere ilettiklerini söyledi.

Yıldırım şöyle konuştu: “Sizlerin de yakından takip ettiği gibi pandeminin başlangıcından bu yana ticari faaliyetlerimizin devamlılığı için, aldığımız yaraları sarabilmek için Oda olarak hep ön safta olduk. Hızlı aksiyon aldık... Sesimizi yükselttik…. Doğal olarak önceliğimiz, aldığımız sağlık önlemleri ile salgını en az hasarla ve en kısa sürede atlatabilmek. Buna paralel olarak da derin yaralar alan işletmelerimizi ayakta tutmak, istihdamı korumak, ekonomik dengelerin onarılamaz şekilde bozulmasını önlemek. Bu kapsamda son olarak geçtiğimiz hafta bir rapor hazırladık.

“COVİD-19 SALGINININ EKONOMİYE ETKİLERİ VE REEL SEKTÖRÜ KORUMAYA YÖNELİK ÇÖZÜM ÖNERİLERİ” raporunu milletvekillerimize ilettik, takipçisiyiz. İnanıyorum ki önerilerimiz için TBMM’nin açılışı ile birlikte olumlu dönüşler alacağız.”

Bu belge bize jest olsun diye verilmedi

Tuncay Yıldırım Gaziantep Ticaret Odası’nın “TSE COVID 19 GÜVENLİ HİZMET BELGESİ” alan bölgedeki ilk Oda olduğunu belirterek “Oda içerisindeki titizliğin dışarıdaki yaşantımızda da göstermeliyiz” dedi.

Yıldırım, “Şu bir gerçek ki belge bize jest olsun diye verilmedi, şansımız yaver gitti diye de almadık…Bu belge gerçekten hakkı ile alındı. Oda çalışanlarımız ve yönetim kurulumuz bu konuda elinden geleni yaptı. Sağlıklı ve hijyenik hizmet verebilmek için çok titiz davrandık ve belgemizi aldık. Ben tüm personelimizi ve yönetim kurulumuzu tebrik ediyor ve teşekkür ediyorum. Ama tabii önemli olan burada gösterdiğimiz titizliğin dışarıdaki yaşantımızda da gösterilmesi. Aksi takdirde alınan önlemlerin bir anlamı olmayacaktır.” Diye konuştu.

Kadına şiddete Odanın kayıtsız kalması mümkün değil

“Odamız 122 yıllık tarihi boyunca asla sadece ekonomik gelişim için çalışmamış, toplumsal olaylara da hassasiyetle yaklaşmıştır” diyen Başkan Yıldırım, kadın cinayetlerine ve kadına şiddete de Odanın kayıtsız kalmasının mümkün olmadığını dile getirdi.

Yıldırım, “Ne yazık ki son günlerde yine gündemimizde olan kadın cinayetlerine ve kadına şiddete de Oda olarak kayıtsız kalmamız mümkün değil. Tüm dünyada ve ülkemizde kadına yönelik şiddet kanayan bir yara ve bir insanlık suçudur. Kökleri karısı için “ben sizin hanınızım bu da benim hanım” diyen Mete Han’a dayanan, en gelişmiş ülkelerden bile önce kadına seçme ve seçilme hakkı veren Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu bu ülkede bu suça göz yumamayız” Dedi.

Editör: Turgut Bozgeyik

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü