USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yerel

Karaca'dan Zeugma desenli sofra takımları

Mozaik desenlerinden esinlenerek oluşturulan sofra grubu, ev tekstili ve dekorasyon ürünlerinden oluşan ‘Zeugma Serisi’nin basın tanıtım toplantısı yapıldı.

Karaca'dan Zeugma desenli sofra takımları
14-04-2021 11:55
Google News

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile Karaca Grup iş birliğinde kentin simgesi haline gelen dünyaca ünlü "Çingene Kızı" mozaiği ve Zeugma Antik Kenti’nde bulunan mozaik desenlerinden esinlenerek oluşturulan sofra grubu, ev tekstili ve dekorasyon ürünlerinden oluşan ‘Zeugma Serisi’nin basın tanıtım toplantısı yapıldı.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, 5 antik kent ile bulunduğu coğrafyanın kültürel ve tarihi zenginliğini Türkiye ve dünyaya duyurmak için çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi ve birçok sektörde başarı ile çalışmalarını sürdüren Karaca Grup yürüttükleri ortak proje ile Zeugma Antik Kenti’nde gün yüzüne çıkarılan mozaikler ve Gazi şehrin simgesi haline gelen Çingene Kızı Mozaği’nden esinlenerek sofra grubu, ev tekstili ve dekorasyondan oluşan Zeugma Serisini oluşturdu. “Geçmişin Mirası, Bugünün Tasarımı” sloganıyla hazırlanan serinin basın tanıtım toplantısı Zeugma Mozaik Müzesi’nde, Gaziantep Valisi Davut Gül, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Karaca Grup CEO’su Fatih Karaca ve yerel ve ulusal basın mensuplarının katılımıyla gerçekleşti. Canlı performansların gerçekleştiği tanıtım toplantısında tasarlanan Zeugma Serisi’ni oluşturan ürünler hakkında bilgi verildi.

ŞAHİN: SOFRA DİYEREK GEÇMEYİN İSTİHDAM, İHRACAT ÜRETEN BİR ALAN

Basın tanıtım toplantısında konuşan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep'in kültürel mirası olan Zeugma Mozaikleri’nin tanınırlığının arttırılmasının hedeflendiğini aktararak, “Evliya Çelebi bu şehir için ‘Dünya’nın göz bebeği’, ‘Bu şehri anlatmaya ne kalem ne kelam yeter’ diyor. Bu şehir bereketli hilalin ortasında. Hem gastronomisi hem kültürel mirası hem de coğrafyasıyla bütün uluslararası alanlarda kendinden söz ettiriyor. Bu bir takım işi. Bu müzede Roma Dönemi’nin en ihtişamlı sofralarının hazırlandığı, en gösterişli yemek takımlarının, banyolarının yapıldığı muhteşem bir medeniyet var. Ve biz onların taşıyıcısıyız.

Gaziantep 5 Antik Kenti olan ve UNESCO’ya girmeyi başaran bir şehir. Müzeler şehri burası. Buraya baktığımızda kültürel miras bizim zenginliğimiz. Özellikle pandemi sürecinde şunu gösterdi ki artık tek başına ekonomik kalkınma zenginlik göstergesi değil. Altın ve petrol miktarı zenginliği belirlemiyor. Ne kadar tedarik zincirin var, ne kadar kendi kendine yetiyorsun ve ne kadar kültürel mirasın var. Bunlara bakılıyor. İşte en zengin olan bölgelerden biri biziz. Anadolu büyük bir hazine, açık hava müzesi. Biz bu kültürel miraslarımızı restore ederek, hakkettiği noktalara taşımak için büyük bir gayret gösteriyoruz. ‘Yerelden evrensele, gelenekten geleceğe’ sözü olanlar burada. Karaca’ya hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Gastronomi festivalinde biz yemeklerimizi Çingene Kızı sizlere bakarken ikram ettik. Bu çok dikkat çekti. Mozaiklerde büyük bir medeniyet, büyük bir tasarım, büyük bir hikâye var. Bizler için Karaca ile ortak çalışarak bu eserleri günlük kullanılabilir hale dönüştürmek çok mühimdi. Şimdi biz bunları sofralara taşıyoruz. Sofra; lezzet, paylaşma, mutluluk, kardeşliktir. Bugün geçilen zor dönemde, ağır şartlarda gelip bizimle bu güzelliği paylaştığınız için teşekkür ediyorum. Sizinle birlikte bunu dünyaya tanıtacağız. Bu altyapı ve sosyal belediyecilikle beraber kültürel belediyecilik. Kültürel belediyecilikle beraber şehir ekonomisini oluşturuyor. Yemek, sofra diyerek geçmeyin, bu istihdam, ihracat üreten bir alan” diye konuştu.

KARACA: BU SERİ BİZİM İÇİN İMZA OLACAK

Zeugma Mozaiği motiflerini eserlerine desen olarak işlemekten dolayı gurur duyduklarını ifade eden Karaca Ceo'su Fatih Karaca, “Değerli belediye başkanımız Fatma Şahin ve ekibinin katkılarıyla hazırladığımız yeni Zeugma serimizi sizlerle paylaşmak üzere bir araya geldik. Karaca olarak kültürel mirasımızın ve tarihimizin zenginliğine sahip çıkmak, bu değerleri de evlerimize taşımak için çalışmalar yapıyoruz. Amacımız sadece ürün üretmek değil; buradaki hikâyeyi dünyanın farklı noktalarına taşımak. Gaziantep’in simgesi haline gelen ‘Çingene Kızı’ ve benzersiz mozaik desenleri, ülkemizin kültürel mirasının başında geliyor. Uygarlık tarihine ve bugüne yön vermiş, Millî Mücadele’de kahramanlıklarıyla adına onurlu bir sıfat eklemiş Gaziantep’in bir parçasını ürünlerimize taşımaktan gurur duyuyoruz. Uzun ve detaylı çalışmalar sonucunda hem ‘Çingene Kızı’ figürünü hem de eşsiz mozaik desenlerinin bir kısmını tasarımlarımıza taşıdık. Zeugma serimizi de sofra grubundan ev tekstilinden dekorasyonuna kadar birçok ürünü Anadolu’nun dokusu ve büyüsüyle buluşturduk. Bizim için imza olacak bu seriyi yine bize ilham veren bu atmosferde sunduğumuz için çok mutluyuz. Karaca olarak tarihi ve kültüre duyduğumuz saygı ve bağlılığı sürdürmeye devam edeceğiz” dedi.

Gaziantep Valisi Davut Gül ise yürütülen çalışmalar için teşekkür ederek, serinin beğeni toplayacağını aktardı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü