USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yerel

İlim Yayma Cemiyeti’nde Arslan Dönemi

Türkiye’nin köklü sivil toplum kuruluşlarından biri olan İlim Yayma Cemiyeti Gaziantep Şubesi Olağan Genel Kurulu gerçekleşti.

İlim Yayma Cemiyeti’nde Arslan Dönemi
07-03-2021 08:59
Google News

Türkiye’nin köklü sivil toplum kuruluşlarından biri olan İlim Yayma Cemiyeti Gaziantep Şubesi Olağan Genel Kurulu gerçekleşti.

Tek listeyle gidilen Genel Kurulda daha önce birçok STK’da çeşitli görevlerde yer alan Mehmet Emin Arslan cemiyetin yeni başkanı seçildi. Genel kurulda konuşan Arslan, İlim Yayma Cemiyeti’nin ulu bir çınar olduğunu vurguladı. Arslan,  Türkiye’nin ilerlemesi ve gelişmesi için çalışmalar yapan ve birçok gencimizin yetişmesinde büyük payı olan Cemiyetin bir ilim ve irfan yuvası olduğunu söyledi.

İLİM YAYMA CEMİYETİ GAZİANTEP ŞUBESİ GENEL KURULU GERÇEKLEŞTİ

İlim Yayma Cemiyeti Gaziantep Şubesi Olağan Genel Kurulu üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi. Gaziantep Şube binasında gerçekleştirilen Olağan Genel Kurula; İlim Yayma Cemiyeti Genel Müdür Yardımcıları Nurullah Şimşek, Rafet Gayretli, Doğu ve Güneydoğu Bölge Sorumlusu M. Ali Meydanal’ın yanı sıra sivil toplum kuruluşların temsilcileri ile üyeler katıldı.

MEHMET EMİN ARSLAN CEMİYETİN YENİ BAŞKANI SEÇİLDİ

Tek listeyle gidilen Olağan Genel Kurulda daha önce birçok STK’da çeşitli görevlerde yer alan Mehmet Emin Arslan üyelerin desteğini alarak cemiyetin yeni başkanı seçildi. Genel kurulda Arslan’ın başkan seçilmesiyle yaklaşık 15 yıldır Gaziantep şube başkanlığını yürüten Ahmet Kölemen, görevini Mehmet Emin Arslan’a devretti.

ŞEHİTLER İÇİN BAŞSAĞLIĞI DİLEDİ

Genel Kurulda İlim Yayma Cemiyeti Gaziantep Şube Başkanı seçilen Mehmet Emin Arslan, konuşmasının başında Bitlis Tatvan’da şehit düşen 11 askerimize rahmet diledi, yaralı askerlerimize de acil şifalar temennisinde bulundu.

İLİM YAYMA CEMİYETİ BİR İLİM VE İRFAN YUVASI  

Milli ve manevi değerlerimizi ihya ederek geleceğe taşımak, ilim ve irfan çalışmaları ile ülkemizi en iyi yerlere ulaştırma gayretiyle 11 Ekim 1951 tarihinde kurulan İlim Yayma Cemiyetinin günümüze kadar yapmış olduğu çalışmaların takdire şayan olduğunu belirten Arslan, kurulduğu günden bu yana yarım asra aşkın geçmişiyle yetiştirdiği neslin çok büyük hizmetler verdiğine değinerek Türkiye’nin ilerlemesi ve gelişmesi için çalışmalar yapan ve birçok gencimizin yetişmesinde büyük payı olan Cemiyetin bir ilim ve irfan yuvası olduğuna dikkat çekti.

İLİM YAYMA CEMİYETİ ULU BİR ÇINARDIR

İlim Yayma Cemiyeti’nin ulu bir çınar olduğunu vurgulayan Arslan, “İlim Yayma Cemiyeti Türkiye'mizin son 70 yılına damga vurmuş, zor süreçlerde genç nesillere yön vermiş müstesna kurumlarımızdan biri. Bizlerde 2005 yılında Gaziantep’imize İlim Yayma Cemiyeti’nin şubesini kurduk. İlim Yayma Cemiyeti kurucularından olmaktan mutluluk ve onur duyduğum bir kurumdur. Başta rahmetli Mithat Sevin başkan olmak üzere, sonrasında da değerli hocam Ahmet Kölemen bu bayrağı en güzel şekilde taşıdılar. Emeklerinden ötürü bugüne kadar çaba sarf eden tüm yönetim kuruluna ve cemiyetin değerli üyelerine tek tek teşekkür ederim” dedi.

KUDÜS VE MESCİDİ AKSA BİLİNCİ OLUŞTURMALIYIZ

Üç ayların içerisinde olduklarını anımsatan Arslan, “Miraç kandilini idrak edeceğimiz günlerde "KUDÜS VE MESCİDİ AKSA BİLİNCİ" oluşturmalıyız. Genç nesillerimize Kudüs’ün Siyonizm ve Yahudi istilası altında olduğunu ve bir an önce özgürleştirmemiz gerektiğini öğretmeliyiz. Bu vesileyle Kudüs fatihi, 'Şark'ın en sevgili sultanı' Selahaddin Eyyubi'yi vefatının 828’inci yıldönümünde rahmet ve minnetle yâd ediyorum” dedi. Arslan, konuşmanın sonunda İlim Yayma Cemiyeti Genel Kurulu’nun Gaziantep ve ülke için hayırlı olmasını diledi.

BURASI HAYIRLA ANILAN BİR KURUM

Genel Merkezden kurula katılan İlim Yayma Cemiyeti Genel Müdür Yardımcısı Nurullah Şimşek ise, “Cemiyetimizin 70’inci kuruluş yıl dönümü inşallah bu yıl ekim ayında idrak edeceğiz. Cemiyetimiz sizler gibi kıymetli, hizmet eri, 68 kişi tarafından kurulmuş ve bu günlere gelmiştir. Biz cemiyetimizi kuran 68 kişiye ondan sonra bugüne ulaşmasına vesile olmuş emekleriyle gayretleriyle tüm üyelerimize ve bunlardan rahmete kavuşmuş olan, bütün üyelerimize, çalışanlarımıza ve bağışçılarımıza dua ediyoruz. Şükranla hayırla anıyoruz. Gaziantep şubemizin Kölemen hocamız başkanlığında kuruluşundan beri görev almış ve içlerinde Mithat Sevin hocamız gibi rahmete kavuşmuş olan bütün kıymetli abilerimizi ve kardeşlerimizi hayırla duayla anıyoruz. Bugün hepsini hayırla andık. Burası hayırla anılan bir kurum, ne mutlu ki bizlere böyle hayırla anılan bir kurumda bugün bu salgın döneminde gelmiş burada bu mecliste bulunuyoruz. Rabbim inşallah cennette de bu birlikteliğimizi daim eylesin” dedi.

YENİ YÖNETİMİN GAZİANTEP’İMİZE HAYIRLI OLMASINI DİLERİM

Cemiyetin 1951 yılında 68 kişi ile kurulduğunu hatırlatan Şimşek, “Ben kısaca İlim Yayma Cemiyeti ne niyetle kurulmuş ne maksatla kurulmuş kısa bir değinmek istiyorum. Cemiyetimiz 68 kişi tarafından kurulmuş dedik, Bunların içlerinde sizler gibi insanlar var. Bu kurucuların niyetleri aynıydı. Ahmet hocam burayı hangi niyetle kurmuşsa, o insanlar da bu cemiyeti bu kurumu aynı niyetle kurmuşlar. Ümmeti Muhammed’in ihtiyaç duyduğu insan kaynağını temin etmek 1951’de bu insanlar bu niyetle bir araya gelmişler. İçlerinde avukatlar, eğitimciler, din adamları bugün burada olduğu gibi. İnşallah görevi devralan yeni yönetimimizde cemiyetimizin başarılarını biraz daha yukarıya taşıyacaktır. Bu vesileyle Ahmet Kölemen hocamıza ve yönetimine bugüne kadar yapmış olduğu hizmetler dolayı teşekkür eder, yeni yönetimin Gaziantep’imize hayırlı olmasını dilerim” ifadelerini kullandı.

ARSLAN KÖLEMEN’E PLAKET TAKDİM ETTİ

Genel kurulunun ardından İlim Yayma Cemiyeti Gaziantep Şube Başkanı Mehmet Emin Arslan, hizmetlerinden ötürü Ahmet Kölemen’e plaket ve hediye takdim etti.

YÖNETİM KURULU ÜYELERİ

Adem Uçar, Kenan Çelikel, M.Fatih Kocabaş, Mustafa Alpdoğan, Mehmet Köse, İbrahim Büyük, Hilmi Öztürk, Eyüp Gümüş, Mustafa Kahraman, M. Akif Tuncer, Ömer Karayel, Şevket Topaloğlu ve Ahmet Yavuz.

DENETLEME KURULU ÜYELERİ

Prof. Dr. Bayram Çetin, Av. Ercan Ertuğrul, Ömer Keskin, Dr. Mehmet Demir, Eyüp Kavas ve Mustafa Morboncuk.

GENEL MERKEZ DELEGE ÜYESİ

M. Emin Arslan, Mehmet Fatih Evyapan, Ahmet Gök, Mustafa Bozgeyik, Necmettin Tayyip Karaoğlu  ve Hasip Aktaş.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü